Jump to content

Recommended Posts

Kanskje noe allerede har disse mattene og er fornøyde, kanskje noen vurderer av pris, vekt, pakkvolum vs r-verdi osv osv, og selv falt jeg innenfor noe av dette. Jeg liker også å teste nytt utstyr, sjekke ut nye løsninger og alt det der. 

Så jeg anskaffet en Klymit Insulated Static V med oppgitt R-verdi på 4.4 både via produsenten selv og via norske nettbutikker. Sjekket ut anmeldelser og ting ser bra ut så jeg tenker "why not" og kjøper. Merk at dette også er den nyeste varianten av matten som har den nye typen ventil.

Men så legger man merke til hva som er oppgitt på trekket matten kommer i:
"Four Season Sleeping Pad, 4.4 R-Value (1.9 ASTM F3340-18)"

IMG_20210123_101459.thumb.jpg.80b906743d3a54393a553281271c4705.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne standarden ble ferdigstilt i 2019 om jeg husker riktig, og flere produsenter som testet sine produkter i henhold til denne ble nødt til å endre sin oppgitte R-verdi, flere fikk lavere verdi, noen høyere. Ved søk på nettsiden til Klymit finner man info spesifikt til dette: 

"Have Klymit Sleeping Pads Changed?

No. We understand the introduction of the new ASTM R-value standard is confusing and we apologize for any inconvenience. It is important to note that in over the eight  years we have offered insulated pads, there has never been a change in the insulation. All of our insulated sleeping pads are designed and insulated for four season use. Our four-season sleeping pads continue to perform well in cold temperatures as indicated by the many testimonials and reviews you can read online and below."

Fremdeles står det 4.4 på nettsiden dere, samt på leverandører/nettsider her i Norge. Men som bildet beviser så har de faktisk testet den nevnte matten og SELV ført på 1.9 R-verdi i henhold testen som industrien nå forholder seg til. 

Så da vet dere det! :) For min del ble det e-post til nettsiden jeg kjøpte fra (som jeg fikk returnere produktet til) hvorav de også sa de skulle endre dette i informasjonen sin. Det er en uke siden nå og er foreløpig ikke endret, derfor legger jeg det ut her i tilfelle noen skulle komme på å søke etter dette selv.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg kan ikke se annet enn at du har en god grunn til å reklamere og få igjen pengene (inklusive porto begge veier). Underlaget svarer ikke til det du har grunn til å forvente av det. (forbrukerkjøpsloven §§ 15 og 16). Om du ønsker å reklamere er selvsagt helt opp til deg.

Det er kanskje med liggeunderlag som med soveposer fra USA at temperaturratingene med noen få hederlige unntak gjennomgående er alt for optimistiske? (jeg har i hvert fall inntrykk av det)

;-)

Edited by Skogens Stønn
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy