Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Ulvarudlå


Anbefalte innlegg

Søndagstur med broderen, Bjørg og Bestyrerinnen.


Det finnes noen turer som både ligger nært, ikke spesielt lange og går over en topp med bra utsikt, og likevel ikke blir besøkt spesielt ofte. En slik topp er Ulvarudlå. Det er mulig å gå til toppen fra både Aurenes og Tjåland. Begge plasser er det en liten parkeringsplass med plass for 8-10 biler. Både Aurenes og Tjåland ligger noen hundre meter inn av fylkesvei 4410 mellom Undheim og Edlandsvannet ved Ålgård. Det er enklest å komme til parkeringsplassene fra Undheim og opp mot Knudaheiå, og videre et 3-4 kilometer. Det står skilt ved veien.


De fleste vi har truffet på de siste gangene stopper ved Aurenes. Vi har vært alene på parkeringsplassen ved Tjåland. Det blir likevel samme rundturen fra begge plasser. Fra parkeringsplassen ved Tjåland går den merkede stien et stykke langs traktorvei. (Om turen tas «med klokka»). Etter en kilometer deler veien seg, men vi skal videre rett fram og ikke inn mot venstre. Etter noen hundre meter (500) svinger veien opp mot venstre og et stykke oppe langs traktorveien viser fyrstikker retningen mot Ulvarudlå, som er godt synlig. 
Det går over en del myrsøkk, og det kan være temmelig vått. Ved Butjønnene går det opp, ganske bratt og det er noen steg som er litt «luftige». Stien er godt synlig, men den deler seg noen plasser og går sammen igjen. Med noen «rolige» partier inne i mellom, er det bratt bakke opp mot toppen.

Her er det på tide å trekke pusten, sjekke utsikten og ta en liten pause. Det er bok til å skrive seg inn i, men den var full da vi var der. Stien videre mot Aurenes går fra toppen i retning Ålgård, og kan være litt vanskelig å få øye på. Det står noen «fyrstikker» og viser vei. Et lite stykke nedenfor toppen går stien neste forbi en mur, hvor vi pleier å stoppe for pause. Her er det le for vinden, uansett hvor den kommer fra. En gjenglemt gaffel viser at også andre bruker stedet til å ta en pause.


Fra toppen og nesten til Aurenes går stien i flott heie-terreng. Lite busker mye myr og god sikt. Det er ofte skikkelig vått noen plasser der stien krysser myrer, og det finnes noen dype myrhull. Gode sko anbefales. Et stykke ovenfor Aurenes treffer stien en god traktorvei. Det står skilt som viser vei mot Aurenes (og tilbake til Tjåland via Fiskelausetjørna) En grei bakke ned, og ved vannet og vei, står bilene for de som har startet fra Aurenes.


For oss som har parkert ved Tjåland så er det fortsatt et par kilometer til bilen. Etter et par hundre meter langs veien til garden, og gjennom gårdsrommet, er det godt opparbeidet sti – gardsvei videre langs vannet. Dette er tydelig en gammel ferdselsvei, og det er lagt ned mye arbeid for å gjøre veien fremkommelig. Personlig synes jeg det er kjekt å gå på slike «veier» fra gamle dager. Hele turen rundt kan ikke være på stort mer enn 7-8 kilometer, og den bør kunne gjøres på litt over to timer.


For vår del gikk vi litt utenom sti og kom inn på stien nedenfor toppen. Det ble en kjapp tur oppom toppen, og ingen pause i le av muren, men vi fulgte stien nedover. En flott søndagstur i godt vær og selskap. Muligens kunne vi besøke Ulvarudlå litt oftere – men de myrhullene er dype....

PA182824.JPG

PA182836.JPG

PA182839.JPG

PA182842.JPG

PA182844.JPG

PA182851.JPG

PA182818.JPG

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.