Jump to content
IGNORED

Olympic fluesnelle


Domino
 Share

Recommended Posts

Jeg har ei gammel fluesnelle liggende, det er ei Olympic 440. Det er såpass mange tiår siden jeg kjøpte denne at jeg klarer ikke å huske hva slags snøre som passer til den. Er den for liten til #7-8? Jeg har tenkt å begynne å fiske litt igjen, og dersom jeg slipper å kjøpe ei ny snelle vil det være fint. Er det noen som kjenner godt til denne snella?

Link to comment
Share on other sites

Tipper du får det til å fungere dersom du kjører tynn backing (f.eks GelSpun) og gjerne også en microdiameter flueline i klasse #7 f.eks. ArcticSilver Flyfishing blant annet har en del gode liner i microdiameter. 

Når det er sagt så høres #7-8 ut som sjøørretfiske i sjøen eller laksefiske i elv. Jeg tipper denne snella ikke er spesielt glad i saltvann, bare sånn at du evt er oppmerksom på dette...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Den vil nok bli brukt i ferskvann, eventuelt i nedre del av Målselva. Jeg demonterte den i fjor og smurte alle plasser der jeg trodde det skulle smøres. Skulle den bli brukt i saltvann, vil det være tilstrekkelig å skylle den godt og deretter smøre?

Link to comment
Share on other sites

Noen av de gamle snellene er lagd i materiale som tåler saltvann svært dårlig. Ville skylt godt, skylt enda engang før jeg hadde gitt snella en dose wd40. Etter wd40 ville jeg godt over med vaselin på utsatte deler inne i snella. Ganske enkel brems på disse gamle snellene. Stor sett en metalltrekant som går i et tannhjul og en liten metalfjær som regulerer trykket og motstanden. Trekanten, skruen og Stålfjæra pluss akslingen ville jeg satt godt inn med vaselin.

Tore

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy