Jump to content

Reinsfjell Pro vs Reinsfjell Trek (og spm. om Reinsfjell generelt)


Uvær

Recommended Posts

Hei! Har noen spørsmål, og skal prøve å dele opp innlegget for å gjøre det mer oversiktlig:

Helsport Pro vs Trek (kun Reinsfjell)

Sitter og stusser litt på hvor lite man får for pengene ved å gå fra trek til pro når det gjelder Reinsfjell for tre personer, sammenlignet med mange andre teltmodeller hos Helsport.

Det jeg har kommet frem til, er at man:

 • Reduserer vekta med 300 gram (6,71%, går fra 4,47kg til 4,17 kg)
 • Får pakkpose på 23x40 i stedet for 22x50
 • Får teltstenger produsert av Yunan i stedet for DAC, med lengre enkeltsegmenter
 • Får samme vannsøyle på bunnduk, innertelt og yttertelt (usikker på rivestyrke), men med noen forskjeller i materialer:
  • Pro har silikonbelagt yttertelt "vevd av neste type garn", Trek har yttertelt i polyester
  • Pro har innertelt i 30D-polyester, mens Trek har innertelt i Polyester uten oppgitt tetthet
  • Pro har bunnduk med silikonbelegg på siden ned mot bakken, mens Trek har polyuretan
  • Mye av informasjonen om stoffene som benyttes er veldig vagt, og Pro skal jo hovedsakelig spare vekt. Veldig usikker på hvor stor forskjellen på dukene derfor i praksis er?

For den nette sum av 7725 i stedet for 4995 i Helsports egen nettbutikk. Helsport referer jo selv til Pro-segmentet som det beste valget for de vekt- og volumbevisste, og jeg tror vekt og volum generelt er den viktigste grunnen til at folk kjøper Helsport Pro i stedet for Helsport Trek. Men når det kommer til Reinsfjell Pro 3 og Reinsfjell Trek 3, må man altså betale i overkant av 54% mer, for å redusere vekta med 6,71% og få en pakkpose på 23x40 i stedet for 22x50. Dette er som sagt lite i forhold til hvor mye vekt man sparer på Pro vs Trek sammenlignet med andre Helsportmodeller (Fjellheimen 3 Pro har for eksempel rundt 15% lavere vekt enn Fjellheimen 3 Trek). Det er selvfølgelig flere fordeler enn vekt og volum, men materialene utenom stengene (DAC vs Yunan) er så pass vagt beskrevet at jeg ikke vil tillegge dem veldig mye vekt i forhold til styrke eller holdbarhet - Pro-segmentet skal jo tross alt kutte vekta uten å tape noe styrke, mens det er Ekstrem-segmentet som skal øke styrke/holdbarhet i forhold til de andre.

Reinsfjell Pro 2 vs 3

Reinsfjell 2 veier 2,95 kg, mens Reinsfjell 3 veier 4,17 kg (over 40% økning)! Dette må være den største vektøkningen for å utvide teltet med en liggeplass, av alle Helsportmodellene som finnes? Det virker som det er høydeforskjellen som har skyld i dette, da telt vanligvis ikke går fra 105 cm høyde til 120 cm for å få plass til en person ekstra i teltet.Tenker jo i utgangspunktet at Reinsfjell 3 vil være for 2 uansett (som med de aller fleste telt), og Reinsfjell 2 har jo for så vidt grei nok plass til to med 60cm hver og med hver sin inngang. Noen som har prøvd ut begge to, eller har en av de, og gjort seg opp en mening hvorvidt 15 cm ekstra høyde, 60 cm mer bredde, 5 cm mer liggelengde og 15 cm ekstra bredde på hvert fortelt gir komfort nok til at det er verdt vektøkninga (og om du/dere bruker det solo, for 2 eller for 3)?

Effektiv liggelengde i Reinsfjell

Hvordan er effektiv liggelengde i Reinsfjell 2 og 3? Vet at det er veldig individuelt hva folk er komfortable med av innvendig plass, har søkt litt rundt på forumet på forskjellige telt og har sett noen som sier de ikke får plass, for deretter å høre om noen enda høyere personer som mener de har god plass. Så for å prøve å standardisere det litt, hadde det vært greit om dere hadde svart på følgende (😆):

 • Høyden din, og om det er Reinsfjell 2 eller 3 du forteller om
 • Om du ligger vanlig eller på diagonalen
 • Hvor høyt du ligger, altså høyden på liggeunderlaget
 • Uavhengig av om du vanligvis ligger på rygg, side eller mage, hadde det vært veldig greit om svarene under tar utgangspunkt i at du ligger helt utstrakt på ryggen, med føttene pekende fremover (som at du står på tå)
  • Treffer du innerduk med enten føttene eller hodet, eller i begge ender samtidig?
  • Treffer du evt. innerduk så pass kraftig at den går i ytterduken, eller har du opplevd at det blir kontakt mellom ytterduk og innerduk ved vind dersom du ligger i kontakt med innerduken?
  • Skråner duken over hodet så mye at varm pust på natta kan gi problemer med kondens?

 

Det ble litt mye i ett innlegg, men håper noen kan ta seg tid til å svare på litt av det i hvert fall!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy