Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Gjest Mareng
Skrevet
3 timer siden, Lompa skrev:

Jeg har aldri brukt melk i grøt. Melk er for kalver..

Og grøt er for baybyer..

Annonse
Skrevet
1 time siden, Mareng skrev:

Og grøt er for baybyer..

Bra vi ikke lever i gamle dager da.
Tror vi ville blitt lei.
 

Sitat

http://www.matoppskrift.no/artikkel/Vaar-eldste-varmrett-stadig-populaer

I mange generasjoner var grøt fast hverdagskost. Hverdagsgrøten ble gjerne kokt på vann, bygg og havre, men til fest spanderte man på seg melk og et smørøye. Havregrøt er et fullkomment frokostmåltid som gir alt kroppen trenger i en balansert kombinasjon. En porsjon havregrøt inneholder ca 210 kcal, 10 gram protein og 210 mg kalsium. Det utgjør en betydelig andel av det daglige behovet for både protein og kalsium.

Melk og korn utfyller hverandre på en god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt. Korn inneholder mye jern som det finnes lite av i melk. Et tips er å la havregrynene ligge i vann over natten for å frigjøre jernet for deretter å koke den opp på melk. Melk inneholder mye kalsium, jod og andre viktige næringsstoffer som korn har lite av. I tillegg utfyller proteinene i melk og korn hverandre på en meget god måte. Havregrøt laget på melk en eller flere ganger i uken er en god, enkel og sunn kostregel, forteller Marianne i Melk.no.

Hver sin smak... smiling face with sunglasses

  • 1 måned senere...
Skrevet

Mitt forslag går på havregryn av den lettkokte varianten, en dæsj proteinpulver med valgfri smak og kokende vann til du oppnår ønska konsistens.

 

Skrevet
På 2.7.2017 den 15.50, Bjørn J skrev:

En god dæsj konjakk rett før servering gjør susen :)
 

Var på en langtur,Finland på tvers,greide faktisk ikke å få imeg havregrøten som var ferdig i porsjons  poser med tørmelk og sukker, siste 10 dagen ble det en kvikklunsj blandet i, greide heller ikke da å få imeg mere en maks halvparten..... har før det spist mye havregrynn....får det bare ikke ned, hjelper å kokke ordentlig grøt men ikke mye...

  • 1 år senere...
Skrevet
På 2.7.2017 den 2.14, HannKatta skrev:

Havregrynsgrauten...
Elsket og hatet vil jeg tro...

Hvordan kan man spice opp denne?
Frukt og bær vet jeg kan gi en bedre smak.
Noe annet?

Edit:
En oppsummering av alle nevnte tillegg og noen ekstra:

  • Frø:
    • Linfrø
    • Solsikkefrø
    • Sesamfrø
  • Nøtter:
    • Hasselnøtter
    • Mandel
    • Peanøtter
  • Frukt:
    • Banan
    • Eple
  • Bær:
    • Rosiner
    • Tranebær
    • Blåbær
    • Jordbær
    • Bringebær
  • Meieri:
    • Cottage Cheese
    • Smørøye
    • Yogurt
  • Krydder:
    • Kanel
  • Annet:
    • Sukker
    • Syltetøy
    • Honning
    • Peanøttsmør
    • Musli

Jeg elsker havregrynsgrøt (bruker kun vann jeg da) med brun geitost, litt sukker på og en god dæsj blåbærsyltetøy, helst selvrørt ☺️ mulig det er godt med kanel på også.. Evt bare med geitost og sukker så er det digg.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.