Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

(Ryggsekk, pulk og bæresystemer) -Bergans Powerframe 130


Anbefalte innlegg

Den beste storsekken jeg har prøvd. Den er enkel å tilpasse, den er enkel i bruk, den er potte tett, og har et utall muligheter til å stramme/slakke eller forandre på størrelsen.Reimer og spenner er solide, stoff og sømmer holder godt. Jeg er spesielt glad i de lange reimene som gjør at jeg kan ha liggeunderlaget festet bakpå sekken uten å måtte ta det av for å komme til i hovedrommet i sekken. Jeg pakker alltid klær og tørrmat vanntett, men jeg har aldri sett så mye som en dråpe oppe i sekken; jeg er på grensen til å vurdere å glemme vanntettpakking.

Sekken veier litt, men er behagelig å bære tungt med over tid. Har du bare ditt eget pikkpakk trenger du kanskje ikke så stor sekk som denne, men jeg som ofte er på speidertur med barn og ungdom liker å bære mye av fellesutstyret selv. Derfor monstersekken. Jeg har aldri manglet plass i denne, og er helt trygg på at den holder i mange år.

Anbefales på det sterkeste

Click here to view the article

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av LightDan
   I will write this post in English, as there is extremely few reviews of the products from this manufactor per today, so this may interest not only the people in Norway.
    
   I have recently recieved my KS 40 backpack from KS Ultralight Gear.
   This is a Japan based company run by a French guy and it is specialised in ultralight pack, mainly backpacks, but also bikepacks, running pack, and waistpacks, and they also sell some odd accesories for hiking.
   There is a multitude of possible choises when ordering a backpack from here, and I was mailing with the owner of the company several times to have some advise before I settled for the final order, the answers were more than acceptable rapid and there was no problem to communicate in English.
    
   My pack is a KS 40 in TX07 fabric with front- and sidepockets in red VX07. For my left side pocket i opted for an extra high pocket. I also chose to have the aluminium stays/frame and the 13 mm load lifters. The front pocket is the extra large, called Cargo pocket.
   My extras/accesories is two hip belt pockets and a chest pocket in TX07, a shoulder strap pocket in red VX07 and a shoulder strap water bottle pocket in mesh.
   The total weight for all described above is 574 grams, including the elastic straps for a closed cell pad back plate and another elastic strap for strapping for example a sleeping pad outside the front pocket or under the backpack.
   Without any of the removable pockets, the total weight is 433 grams, and it's possible (and easy) to remove the frame and end up with a frameless pack of 386 grams.
   It's even possible to get rid of 15-20 g by remove the elastic straps and to save another 50ish grams by choosing TX07 or mesh pockets instead of VX07.
    
   The backpack is comfortable and the handicraft is high quality, and it's the lightest framed backpack I've ever seen. The price is ok, but for US citizens the custom and mailing cost from abroad will make it an expensive option compared to their domestic market of ultralight backpacks. The frame is remarkably effective despite it's simplicity 
   The drawbacks is a need to have a closed cell pad as a back plate, otherwise the metal stays will dig into the shoulder blades. This tend to get the back a bit clammy.
    
   I have just tested this pack for a day but I can already say it's a big chance my Zpacks Arc Blast will be for sale soon.
  • Av Rune91
   Passe stor sekk som tåler en støyt!Kjøpte en Bora 65 her i fjor og er veldig fornøyd med denne! Sekken har fått slite seg gjennom skog og fjell i New Zealand i 3mnd, og det virker som om den vil holde MYE lenger.

   Praktisk topplokk som kan tas av og brukes som skuldersekk/rumpetaske. Mange festemuligheter utenpå sekken og praktisk tilgang i nederste del av sekken. Romslig lomme i front til saker og ting du vil ha lett tilgang til.
   Kommer i 3 rygglengder. Er selv 195 på strømpelesten og veldig fornøyd med min i str Tall.

   Løp og kjøp!

   Click here to view the article
  • Av Henrik
   Sekken er kjøpt i juni 2012. Utrolig behagelig sekk å gå med stor vekt i sekken.
   Det beste med sekken er de tekniske mulighetene, bærekomforten herunder spesielt hoftebeltet og synkroflex systemet.
   Det trekker likevel ned at sekken tåler lite vann/regn.Tekniske konstruksjoner
   Topplokket er avtakbart
   To lommer
   En ekstra innerlomme


   [*]To sidelommer (16 liter x 2)

   1 sidelomme har mulighet for å skille deler av lommen
   Mulighet for å omgjøre lommene til en dagstursekk
   [*]To stikklommer rett under sidelommene på hver side. Fint til å sette en ski på hver side f.eks.
   [*]Hovedrom (93 liter)

   Todelt (mulighet for å slå disse rommene sammen til ett rom.)
   Bunnnrom som har ekstra slitesterke stoffer i bunnen av sekken
   Hovedrom er stort og oversiktelig med gode tilstrammingsmuligheter på utsiden av sekken.


   [*]Justeringsmuligheter

   Rygg
   Ryggskinne med følgende innstillingsmuligheter
   1x190
   2x185
   2x180
   2x175
   2x170
   [*]Hoftebelte

   Passer godt til meg som er 188 høy og ca 65 kg.
   Mulighet for tilkobling av pulk
   [*]Hoftestrammer
   [*]Skulderreim
   [*]Skulderstrammer
   [*]brystreim

   [*]Sekkepose

   Høyde på topplokk kan justeres etter hvor mye man har i hovedrommet på sekken.
   Mulighet for å enkelt kunne legge plagg el. på toppen av topplokket ved hjelp av strikk.
   Har hørt det er mulighet for å bruke topplokket som hoftebelte, men har ikke sett om det faktisk fungerer, og om det faktisk er sant at den er konstruert slik.
   [*]Mulighet for å stramme rundt sidelommene
   [*]Mulighet for å feste liggeunderlag/telt/etc. på fronten av sekken, utenfor bunnrommet(front) og under bunnrommet.   [*]Det beste med sekken

   Synkroflex systemet som absorberer støt
   Bevegelig hoftebelte!
   Enkel tilpassning   Sekken er testet på kortere og lengre turer med lett og tung vekt.

   Bærekomfort
   Det beste med sekken er som allerede nevnt ved at hoftebeltet beveger seg likt som kroppen og hoften gjør. Dette gjør at det ikke føles ubehagelig å gå med sekken ved at kroppen vrir seg mens man går.
   Når man endelig har fått tilpasset hoftebeltet på hoftene byr de andre justeringsmulighetene ikke på noen problemer. Bare sørg for at hoftebeltet sitter skikkelig og at alle andre remmer er løsnet før man har på seg sekken. Men man bør kanskje være litt obs mtp. hvor mye man strammer hoftestrammerne om man ønsker å få full effekt av synkroflexsystemet. Dersom hoftestrammerne er så og si løse følger hoftebeltet mye bedre hoftene dine, men større deler av vekten fordeles da på skuldrene. Bærer man skikkelig tungt ville jeg nok strammet hoftestrammerne rimelig mye i motsetning til når man bærer en lett bør. Men dette er jo uansett en personlig preferanse. Det er jo også mulig å ha en mellomting som jeg også synes er å foretrekke.
   Etter hoftebeltet er justert går jeg over til å justere skulderreimene sånn delvis, men likevel slik at hoftebeltet har mesteparten av vekten.
   Deretter går jeg til hoftestrammerne som er på hver side av hoftene og strammer disse til, før jeg går til skulderstrammerne etterpå.
   Når dette er gjort tilpasser jeg lett hvor vektfordelingen skal sitte. Om det i hovedsak skal være på hoftene, skuldrene eller begge deler. Dette avhenger av hvor løst skulderreimene er justert som. Jeg foretrekker helst at vekten fordeles mellom hofte og skulder i stor grad, mens det likevel hviler litt ekstra vekt på hoftene når det er lastet tungt.
   Laster jeg lett, justerer jeg det slik at skuldrene så og si ikke må ta av noe for vekten, mens alt hviler på hoftene.

   Det er lekende lett å justere sekken på meg og tilpassningsmulighetene er en drøm og det er virkelig ikke noe problem å bære sekken til tross for at man pakker som en klovn. Men dersom sidelommene har en betydelig vektforskjell begynner man å kjenne at sekken drar over mot den ene siden.

   Når sekken er lett og vekten hviler på hoftene har jeg gjerne det problemet at puten som skal ligge i nedre ryggområde/korsrygg ligger litt høyt på meg. Men så fort jeg passerer 20-25 kg eksisterer ikke dette problemet lenger.

   Sidelommene er av en veldig enkel karakter, enkel å gjøre om til en dagstursekk, men thats it. Om man har tyngre ting i sekken vises det veldig tydelig dersom det er skjev vektfordeling mellom lommene. Men pga. sidelommenes størrelse byr det neppe på noen problemer ved å bære flerfoldige kilo. En termos, vannflaske, litt klær og en fjellduk er fint i hvert fall.

   Sekkens konstruksjon
   Sekken har et hav av muligheter for justeringer for det ene og det andre, men likevel så enkelt at alle stroppene ikke er i veien.
   Har man først stillt inn sekken med rygglengden går det meste glatt.
   På grunn av at det er en pakkrammesekk oppleves den også som meget stabil, og vekten blir til dels fordelt jevnt over likevel.

   Det er også mulighet for å ta av sekkeposen og kun benytte seg av rammen. Det kan jo være fint å benytte en slik mulighet ved f.eks. jakt eller man skal bære noe som ikke passer til sekkeposen.
   Sekkeposen er imidlertid veldig enkel å ta av av/på. Bare man husker å løsne sekkeposen fra selve rammen.
   På toppen av rammen er det festet to plastikktopper med en tråd i man kan dra i for å få de av.
   Man må i tillegg løsne borrelås som sitter i området rundt korsryggen. Det er to av disse. Og sist men ikke minst må man løsne/fjerne hoftebeltestrammerne fra hoftebeltet. Deretter er det bare å skli sekkeposen av. Når den skal på igjen er det bare å gjøre det samme som når man tok den av, bare i motsatt rekkefølge.

   Et stort minus med sekken er at den nesten ikke tåler regn. Den kan nok tåle noe lett yr og sånt i kortere perioder, men om man går i regn i flere timer kan jeg så og si garantere at mye av det som ligger i sekken er vått dersom man ikke har en pakkpose som er vanntett eller en trekk til å ha utenpå sekken. Dette fikk jeg fint erfare, men hadde heldigvis tørkemuligheter. Andre gangen jeg skulle ut å gå med sekken i regn hadde jeg fremdeles ikke skaffet meg regntrekk, men istedenfor dro jeg frem fjellduken og pakket den rundt sekken. Det endte da med at alt i sekken var tørt når jeg kom frem.

   Vektfordeling
   Om man har lav vekt i sekken er det lettere å virkelig kjenne etter hvor sekken ikke er behagelig. Puten som ligger lavt på ryggen/korsryggen sitter egentlig litt for høyt oppe på ryggen når det er mindre vekt enn når det er høyere vekt, og jeg har gått og irritert meg over dette. Jeg har sjekket om det er muligheter for å endre dette og det er det ikke. Sekken er faktisk laget for tyngre bører. Bærer man tungt sitter den som et skudd og jeg klarer ikke å irritere meg over det i det hele tatt.

   Pass også på å fordele vekten i sidelommene jevnt slik at sekken ikke begynner å helle konsekvent til den ene siden. Dette er vel riktignok en kjent sak, men i hovedrommet er det ikke noe problem å pakke som en klovn, med visse modereringer.
   Jeg foretrekker riktignok å pakke de tyngste tingene nærmest ryggen og så høyt opp som mulig. Gjerne i området til skuldrene og høyere.

   Negative ting om sekken
   At sekken har høy egenvekt i motsetning til andre sekker som ikke har ramme er ikke noe å skjule og det kan man neppe gjøre noe med likevel. Men til gjengjeld har man muligheten til å ta av sekkeposen og bære det du skal bære og feste det til rammen.

   Det jeg synes trekker mest ned er at den ikke tåler noe særlig regn. Tips som impregnering, regntrekk eller vanntett pakksekk innvending er godt og greit det, men det hjelper lite når ingen av delene følger med på kjøpet. Den veiledende prisen til Norrøna på 5500 synes jeg er litt overkill da dette ikke følger med. Nå skal det sies at jeg kjøpte sekken for 4000 på XXL.

   Noe bør i hvert fall gjøres om du skal ta med sekken ut i regnet.

   Jeg har nå brukt sekken på fire turer hittil siden jeg kjøpte sekken i begynnelsen av juni. Jeg regner med at det blir flere turer fremover i nær fremtid. Og jeg skal oppdatere dersom jeg har ytterligere merknader og diverse å komme med.

   Download attachment: DSC_2399.JPG Download attachment: DSC_2398.JPG Download attachment: DSC_2395.JPG Download attachment: DSC_2400.JPG

   Click here to view the article
  • Gjest Srx (Ron)
   Av Gjest Srx (Ron)
   Disse har jeg 3 stk av. 2 på 1 litr og en på 2ltr. Er ofte med på tur.
   Er høvelig til kamera, lommebok, telefon etc eller andre ting som må holdes tørt.Har også brukt de endel i kano.
   Mitt neste kjøp blir nokk en på 4 ltr. til diverse annet.

   Ulempen er at låsemekanismen tar litt plass, men dette er sikkert uungåelig. Fordelen igjen er at den er lett og henge i beltet, utenpå sekken etc.

   Click here to view the article
  • Av hildis
   Kjøpte denne som erstatning for Norrønna Nansen 35l, og er strålende fornøyd!Ville ha en ryggsekk som kunne romme litt utstyr for dagstur, og det gjør den. Siden den har gode løsninger for komprimering er den god å bære selv ved lite innhold/vekt. Hadde håpet å kunne bruke den fra hytte til hytte turer, men i og med at den blir ubehagelig ved tyngde vil jeg nok velge en annen ryggsekk til det. Men kan godt anbefale denne til andre!

   Click here to view the article
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.