Jump to content

ørretfiske stavangerområdet


ksakk

Recommended Posts

Er det noen gode fiskeplasser i stavangerområdet for ørretfiske? tenker enten med klasse 5 flue, eller med lett haspel utstyr. både fiskeplasser med lett atkomst og plasser som krever dagstur inn er av interesse. Ser jo selvfølgelig at gromplassene holdes hemmelige, men noen plasser må jo kunne offentliggjøres.

Kristian

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei,

er nokre områder rundt Stavanger som er verdt å prøve seg. I stavanger er det STokkavatnet og Hålandsvatnet, søk på desse på google.no og du får det du treng av tips. Ellers er det Frøylandsvatnet ved Hommersåk, delvis fritt fiske. Sandnes kommune har laga eit lite hefte om fiske i kommunen, søk på sidene deira, meget nyttig lite hfte.

Kan ellers nevna tengesdalsvatnet og Skjelbreidvatnet, tatt fin fiske i sistnevnte, mykje fiskarar men og ein del fisk. Fisk vatna rundt Dalsnuten, mest smått.

Lengre turar: eit hav av vatn i Frafjordheiane, Hunnedalsområdet, Bjerkreimsheiane og lenger inn til Sirdalen. Med unntak av sistnevnte er det under 1 t køyring.

Frafjord: nordsida, fisk i dei fleste vatna her men varierande kvalitet. Fin fisk i Holmavatnet. Fiskekort fåes kjøpt nede ved vegen, trur det er lov å fiske i dei fleste her. Månadalen, fisk i dei to vatna, størst i det øverste. mykej småfisk lenger nede.

Hunnedalen: Mange vatn på nordsida av vegen, nesten alle er fisketomme. Fisk i Djupavatnet og Hunnevatnet. Lenger inne er det fisk i valevatnet. Fisk i bekken opp til blåfjellenden, ikkje noko i vatnat rundt her. Ellers fisk i rundavatnet ved Langavatnhytta, nydeleg elv og dal nedover til inntaket (dvs plutseleg forsvinn leva inn i eit hol i fjellet..), og i magasina rund vegen over til Lysebotn. Sørsida, P ved Øvstabø, gå sti sørover, den som leter finner :wink:. Ein del tomme vatn mot NA (antatt alle, har ikkje prøvd alle...). Fin fisk i Maudal, Myravatn og dalføre innover. Tips: søk på Maudal i www

Bjerkreim: bra med bekkerøye i dei fleste vatn, td området rundt Jensavatn, ein del småfisk. NB høgareliggande vatn verkar fisketomme.

Javel, her har du litt å gå på, anbefaler også ei helg i Hjelmelandsfjella og omegn.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy