Jump to content

Veitafan

Passivt medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Veitafan's Achievements

 1. Ja, den lokale maten er god, men ikke alt er like mettende, så det er greit å ha feks snickers på seg. Rent vann får man kjøpt, men om du skal være i regionen et par uker så lønner det seg sikkert å kjøpe ei pumpe eller tilsvarende. Jeg og en kompis brukte ikke staver, men det er mange som bruker det og det er sikkert nyttig. Den lokale mint-teen er god, et godt alternativ til den litt kjipe kaffeen og varm saft som selges God tur!
 2. Veitafan

  Klatresekk ?

  Ja, det finnes sekker som kan kalles klatresekk. De har ofte mulighet for åpning langs sidene, i tillegg til åpning i topp, for lettere tilgang på utstyret. I sekken er det som regel oppheng for ekspresser, karabinere o.s.v. I noen er det til og med matte til tauet. Trenger du det? Tja, selv bruker jeg en lundhags tursekk på 35L, får plass til tauet (komprimert i pali rope bag fra arcteryx), sko, sele, taubrems, karabinere, ekspresser, klær og mat. Da er sekken stappfull, men det går jo som haage er innpå, å henge ting utpå sekken. Om ikke jeg hadde hatt en kurant sekk fra før, ville jeg kjøpt en klatresekk. De fungerer fint som tursekk også. Flere som bruker sekker fra Osprey som klatresekk. Om jeg fikk velge ville jeg gått for Arcteryx Miura 50, siden jeg har tauposen deres (den passer inni). Arcteryx sin presentasjon av Miura 50:
 3. Er det bare meg eller er 1000,- for ei hette drøyt? Er du lang? Jeg er 190cm, må vel gå for L, da. Bør få prøvd den i butikk kanskje, er ikke alle jakker som passer like godt på lange tynne folk. En ting til. I sammenheng med dunjakke i kombinasjon med skalljakke, så har folk ulike preferanser. Noen liker dunjakken som mellomlag, andre bruker dunjakken ytterst. Jakken bør jo ikke klemmes sammen, da forsinner varmen..
 4. Takk for nyttige innspill! Likte Mountain Equipment Xero jakken veldig godt, er ikke noe i veien for en varmere jakke! Tar liten plass, da er det greit. WM blir i dyreste laget for meg, kan bruke ME Xero under et skall og har ikke behov for hette. Det får bli når man er ferdig utdannet =) Noen som har peiling på hvor jeg kan prøve og kjøpe jakken i Bergen? Platou? Ute?
 5. Hei! Jeg skal gå til innkjøp av en lett dunjakke, brukes som ytterjakke eller som mellomlag. Har sett litt rundt og her er noen alternativer: Patagonia Down Sweater Jacket http://www.patagonia.com/us/product/mens-down-sweater-jacket?p=84673-0-984 Norrøna Lyngen Lightweight Down750 Jacket http://www.norrona.com/Products/3174-10/lyngen-light-weight-down750-jacket-m Rab Microlight Jacket http://rab.uk.com/products/mens-clothing/down_1/microlight-jacket.html Mountain Hardwear Nitrous http://www.mountainhardwear.eu/Men%27s-Nitrous™-Jacket/OM4153,default,pd.html Jakkene er ganske like, men jeg lurer på hvem som er varmest. Patagonia, Rab og MH sine er relativt like og jeg liker designet bedre enn Norrøna sin. Norrønas versjon kan være varmere siden den inneholder 150g dun, kontra for eksempel Patagonias med 85g.. Jeg er lang og relativt tynn, så atletisk/slim-fit er å foretrekke. Har ikke prisen på MH sin, men jakkene ligger på rundt 2000,-. Jeg kan også få ta i Klattermusen Liv for 1250,- men er det ikke greit med glidelås? Har noen har erfaringer med noen av disse produktene eller innspill? Takk.
 6. Veitafan

  Veitafan

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy