Gå til innhold

Larsdx

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 866
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Larsdx vant dagen sist 9. mai 2017

Larsdx hadde mest likt innhold!

Om Larsdx

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg må ha en ny storsekk. Skal brukes på tur med barn, så vekt er ikke avgjrøende, pakkvolum er viktigst. Er klar over at sekker bør prøves. Hadde en Bergans alpinist som dessverre ble ødelagt, den passet fint. Men hva annet finnes? Kjenner til de store norske merkene, men hvillke andre sekker bør prøves og hvor på det sentrale Østlandet selges de? Om noen har noe fint brukt må de gjerne ta kontakt.
 2. Med barmark og bra forhold for stisykling i Oslo og omegn har jeg ikke stressa så mye med å få på plass toppturteknikken. Men gikk bedre i dag. Kom meg ikke helt til topps, men det var mest på grunn av knoting, litt dustete feilnavigering, litt latskap og at det gikk fra løssnø til skare på rundt 1200 meter der jeg var. Så da snudde jeg. Men oppover fungerte fellene strålende denne gangen. De dekker hele skia bortsett fra helt fremst på tuppen. Teknikken nedover har blitt mye mindre dårlig (ville være å lyge å si den er bra), men jeg merker når jeg kjører offpiste og særlig i små renner og skog at jeg ikke helt tør slippe opp og stole på farten. Jeg tror egentlig teknikken tåler mer, men at det er hodet som stopper meg. Blir naturlig nok også litt mer feig når jeg er utafor allfarvei og vet at det kan gå flere dager før noen kommer samme vei.
 3. På sommeren funker jo dette fint. På vinteren kan kveldene fort bli en del lenger. Jeg trives alene på tur, men det er en spesiell opplevelse å være inne i et lite telt mens det blåser stiv kuling rundt deg og alt er mørkt
 4. Det var løssnø og bra forhold. Jeg gikk ganske skrått, men hjalp bare litt. Kan godt være teknikken som er problemet, men hun jeg gikk med har vanligvis langt dårligere teknikk enn meg på vanlige ski. Hun er riktignok mye lettere og hadde også lett utstyr. Opplevelsen har uansett gjort meg nølende til å dra på spontane toppturer. Blir fort mye kjøring for bomtur. Det er vel heller ikke helt forhold for rando i Wyller nå, burde vel teste litt i kanten av barnebakken e.l.
 5. Det hadde jo vært fint om jeg kunne få utstyret til å funke. Problemet var altså at grepet forsvant når det ble litt bratt. Ikke veldig bratt. Vil vel tro vekten er noe rundt 3kg per ski nå.
 6. Tja, hvordan har dette gått? Som toppturski er nok de jeg valgte vel tunge. På en relativt slak og enkel topptur fikk jeg problemer, mens turfølget kunne gå rett opp på sine lette leieski. Hun er vanligvis ikke raskere enn meg, men en god del lettere. Det kan selvsagt ha noe med fellene å gjøre også, men lurer på om ikke det ville vært bedre med litt mer dedikert randooppsett. Skal leie utstyr neste gang og se hvordan det føles. Ellers fungerer skiene og bindingene strålende til heisbasert offpiste, som det nok uansett blir mest av i år. Skiferdighetene kommer seg også, selv om det ikke akkurat er med sjumilssteg.
 7. Ikke se deg blind på lengden. Jeg har skrevet noen poster om ski og sko de siste månedene. Gikk fra carvingski som var på 171 til freerideski på 178 (min egen høyde) nå og de "nye" er mye mer stabile og rett og slett bedre, selv om jeg fortsatt er som nybegynner å regne i bakkene.
 8. Ja, da tenker jeg på vanntetthet og sånn i forhold til luke. På vinterturer uten ovn blir det primus. Til jobbing må jeg ha ovn for nødvendig komfort...
 9. Skjønner ikke helt hva du mener, jeg snakker om bruk med pipeovn.
 10. Jeg kan jobbe hvor jeg vil. Med bil tilgjengelig og nok batteripakker kan jeg klare meg ganske lenge. Kunne godt tenkt meg et liknende oppsett, med ovn. Har en Golite Shangrila 5 som nok kan konverteres til bruk med pipe, det eneste jeg lurer på et hvordan det da blir å bruke når ovn ikke skal med
 11. Når du skriver nødpeilesender, mener du faktisk noe ala Spot eller Inreach eller går du faktisk rundt med en "gammeldags" nødpeilesender"? Har Spot selv men må innrømme at den ikke blir brukt. Har flere ganger på aleneturer på stisykkel på litt odde tider tenkt "hva gjør jeg om det går galt ned denne steinrøysa"? På den andre siden bidrar det kanskje til at man tar mindre konservative valg.
 12. Skiene funket overraskende bra i bakken! Mye bedre enn mine "gamle" bakkeski, mulig jeg må justere de litt bedre og glide dem Ellers tenker jeg vel som @Prebb skriver.
 13. Hvordan er det å slå opp en sånn lavvo alene?
 14. Nå banner jeg sikkert i toppturkirka, men jeg er notorisk allergisk mot kurs basert på gruppeundervisning etc. Led meg gjennom et våtkortkurs i høst. Satser på at den lille skredboka+bok om trygge toppturer fra samme forlag + et par guidede turer på slutten av sesongen kan gjøre noe av samme nytte. Skal ikke gå i skredterreng som sagt, men leser meg til at det kan være en fordel med skredsøker om man skal offpiste i heisannlegg og populære fjell, da man kan risikere at andre utløser skred+ at man evt. kan hjelpe noen som er utsatt.
 15. Fint. Ikke at det er noe stort problem å kjøpe et ekstra par trinser, men alltid deilig slippe å bytte frem og tilbake. Skredsøker: Regner med det er lurt å kjøpe to av samme type? Dama skal nok ikke ha eget randoutstyr, men kan leie eller låne ved leilighet. Spade - vanlig spade som brukes til vinterturer holder vel?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.