Gå til innhold

Larsdx

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 821
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Larsdx vant dagen sist Mai 9 2017

Larsdx hadde mest likt innhold!

Om Larsdx

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det ble en fin tur. Guttungen var mer gira på å finne snøflekker enn fjelltopper, så det ble å gå i retning Bukkehåmaren. Vi ga oss da vi var oppe på platået som heter Steinflye på 1550 moh, han kunne nok greid toppen, men returen ville blitt fryktelig seig. Dag 2 ble fisking og dag 3 ga vi oss på grunn av litt stusselig værvarsel. Fryktelig mye mygg i fjellet, men heldigvis hadde vi også mye vind.
 2. Takk for svar. Hadde garantert blitt mer svar før. Forumet virker litt "dødt" i forhold til da jeg var litt mer aktiv.
 3. Fjellforum er ikke som før. Klarer ikke bestemme meg for om vi skal gå inn til Leirungsåe eller Nedre Leirungen. Innspill her? Regner med vi prøver oss på Knutshøe. Om vi kommer til toppen eller ikke gjør ingenting. Er det best å gå opp østfra eller vestfra? Storsekken er pakket. Jeg husker vagt noe om lettpakking og tursekker under 10 kg med alt.
 4. Avstand til jobb er en vanesak. Om man ikke er vant til det, kan 30 min på t-bane virke lenge, men det går seg fort til. Husk at du de fleste steder i Oslo kan spare tid med å sykle til / fra jobb. Greie sykkelveier hele året. Jeg har selv kjøpt nyhus nær sørmarka, men dette området har dårlig kollektivtransport og lengre å sykkeldistanse, så det vil gå mye mer tid enn om du bosetter deg for eksempel langs t-banelinjen. Med tanke på fremtidig prisutvikling så bør du styre unna blokkområdene ved Mortensrud og Trosterud og også videre opp mot Bjørndal og Holmlia etc.. I tillegg til Oppsal og Bøler er Lambertseter, Bergkrystallen og deromkring bra og har hatt fin prisutvikling. 5-10 min med sykkel fra marka, så litt mindre tilgjengelig enn på Oppsal og Bøler, men du får til gjengjeld et langt finere nærområde med mye mer tilbud, bedre barnehager, skoler, kino, hyggelig kjøpesenter etc. Er ikke godt kjent i Groruddalen, men tror Tonsenhagen og Årvoll kan være OK. Andre deler av dalen bør du styre unna med mindre du får råd fra lokalkjente.
 5. Vi skal selvfølgelig ikke bo på kaia ved Gjendesheim... Tror båt fort blir upraktisk i forhold til ankomst og avreise, greit å redusere logistikk til et minimum. Plan A. slik det ser ut nå er å gå inn til Nedre Leirungen eller deomkring fra der DNT-stien fra Haugseter til Gjendesheim krysser riksvei 51. Da har vi vi grei tilgang til Gjendehøe og Knutshøe og kan også få prøvd fiskestanga litt innover Leirungsdalen. Kan også sette fra oss sykler i veikanten om vi får lyst til å ta en tur til Maurvangen eller Gjendesheim.
 6. Jeg vil ikke bo på campingplass eller rett ved turisthytte, men det er greit å ha mulighet til å komme seg til en DNT-hytte om et eller annet skulle skjære seg helt. Turen ble utsatt litt, vi drar opp torsdag. Blir kjørt opp og ned fra fjellet, men har ikke tilgang på bil under selve oppholdet, så er noe mer fleksibel, så er åpen for alternative forslag. En plan kunne vært å legge seg på andre siden av Gjendeoset fra Gjendesheim, men finner ikke helt ut av hvordan det fungerer med båten over oset. Vi har tre dager som må fylles med innhold, men det må ikke nødvendigvis være topptur hver dag.
 7. Glemte å si at utgangspunktet er Gjendesheim fordi jeg neppe har tilgang på bil til uka. Så det må bli i nærheten av turisthytta.
 8. Tenkte ta med storsekk og ha basecamp i nærheten av Gjendesheim til uka. Er ikke veldig godt kjent i området, men fjellvant. Noen som har tips til barnevennlige toppturer i området. Eller andre turer som kan være spennende for en femåring? Ser selvsagt an vær og vind, men kommer uansett ligge i relativ nærhet til turisthytta.
 9. Han så i og for seg ut som han koste seg der han sov inntil hodet mitt på bare teltduken i natt. Men jeg flyttet ham likevel. Selv er jeg redd for at ryggen min skal bli for godt vant og holder meg til Bamse .
 10. Har et tung og solid oppblåsbart fra Clahs som han bruker når han er på tur. Sover med Bamse selv. Kan vurdere å ta med et skumplast til. Men jeg tror ikke problemet er at han sklir fysisk, men kravler i posen.
 11. Har et stort golite shangrila lettvektslavu som på mange måter er perfekt på tur med ungen, siden det har masse tumeplass. Men et problem med dette teltet er at femåringen sklir ut av liggeunderlaget i løpet av natta. Jeg tenker at jeg må prøve å "bygge" noe rundt ham. Kan bruke storsekken, men har ikke så mye annet jeg pleier å ha med som passer. Et alternativ er kanskje å ha et liggeunderlag ekstra... Eller å bruke et mindre tremannstelt. Noen ideer eller tips?
 12. Tidlig ute, men tenkte jeg skulle kjøpe en bra fjellskipakke til dama i julegave. Hun er 168cm, veier ca. 60kg og er en habil skiløper og bedre enn meg alpint, men ikke noe særlig erfaring fra vinterfjellet. Bruken blir nok primært Rondane og Hardangervidda, så jeg tenker i utgangspunktet manuelle bc-bindinger og noe ala Åsnes Gamme (finnes de i dameversjon?) eller Fischer E99. Er det en nobrainer å kjøpe 180cm ski? Selv er jeg 178cm og har 195cm fjellski og trives greit med det.
 13. Noen som leier ut packraft i Oslo om dagen? Kunne tenkt meg en testtur før evt. kjøp denne eller neste helg.
 14. Samme erfaring som tessatroll med Parispulk.
 15. Blir det noe særlig lugging i løssnøen da? Har bare erfaring med feller fra høyfjellet...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.