Gå til innhold
  • Bli medlem

Thea88

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Thea88

  1. Heisann! Fin rapprt Jeg skal selv opp på Hardangervidda til tirsdag. Skal gå akkurat samme runden som dere; Finse-Kjeldebu-Krækkja-Tuva (kanskje om Heinseter)-Ustaoset. Skal sove på hyttene da, orker ikke dra med telt siden jeg skal gå alene. Dette er også min første "langtur" på ski med sekk på ryggen, så det blir spennende. Et sted må man jo starte Hvordan var etappen Finse-Kjeldebu synes du? Ok dagsetappe?
  2. Heisann! Fin rapprt Jeg skal selv opp på Hardangervidda til tirsdag. Skal gå akkurat samme runden som dere; Finse-Kjeldebu-Krækkja-Tuva (kanskje om Heinseter)-Ustaoset. Skal sove på hyttene da, orker ikke dra med telt siden jeg skal gå alene. Dette er også min første "langtur" på ski med sekk på ryggen, så det blir spennende. Et sted må man jo starte Hvordan var etappen Finse-Kjeldebu synes du? Ok dagsetappe?
  3. Har sendt deg en pm! Påsken er én ting, påsken med hund er en annen
  4. - GPS er med! Trives best med kart og kompass ("gammel" orienteringsløper), men greit å ha hvis tåka kommer eller hodet visner. - Dagsetappene er kanskje litt i lengste laget, ja. Men jeg har gode muligheter til å ta en hvildag eller to underveis hvis været blir dårlig. Har hele uken på meg Jeg tenker uansett å starte ganske tidlig på dagen, og ta en god rast halveis til neste hytte. Men igjen, vær og føre spiller en stor rolle her. Satser på at kroppen holder seg frisk og rask, både min og bikkjas. Hvis ikke lover jeg i allefall å ikke kjefte på deg, Fjellbokken Takk for innspill ang. brensel. Skal lese meg opp enda litt mer her på forumet. Regner med at det blir renset bensin, har god erfaring med det.
  5. Takk for gode innspill!! Hodelykt er selvfølgelig med En bitte liten til bruk på hytta + en kraftigere som jeg evt. kan gå med i mørket. Primusen har jeg hovedsaklig med for å kunne lage meg en digg lunsj underveis + ved nødstilfelle. Satser på å grave meg en snøhule hvis jeg blir nødt til å tilbringe natten ute. Det er lenge siden sist jeg gravde snøhule, men jeg fikk med meg endel tips på det forrige "Ut i naturen" -programmet. En liten hule til meg selv og vofsen skal jeg klare å få til. Spaden jeg har er uten snøsag, bør jeg i tillegg skaffe meg en slik? Så et sted at de hadde spade m/sag i skaftet. Verdt investeringen? Jeg tar nok med meg både dunjakke og sovepose. Jeg skal stort sett sove på selvbjetjente hytter (siden det er etter sesong. Bare på Tuva venter det full oppvartning), så da kan det jo bli litt kaldt om natten. Den ekstra vekten er det verdt -Teip er notert! Har med sportsteip, men det er sikkert ikke dumt med noe kraftigere i tillegg Ang. brensel. Hva ville dere tatt med dere på den tiden, og hvor mye? Kan jo variere fra flere minus til skikkelig vårvær. Har en primus omnifuel
  6. Hei, godtfolk! Jeg har tidligere lest og lært utrolig mye fra dette forumet. Nå er det på tide å søke råd selv. Uken etter påske, rundt 9.-13.april, tenker jeg og bikkja oss opp på Hardagervidda. Dette blir min første solotur vinterstid, og det er også første gang hunden min blir med på en slik tur (altså på hytter, og ikke i telt/ute). Ruta tenker jeg blir som følger: Finse-Kjeldebu-Rauhelleren-Tuva-Ustaoset. Kjøper togbilletter til full pris, slik at jeg kan dra hjem når det passer med været (og lommeboka..). Det kan jo tenkes at kroppen min sier stopp litt før hodet også.. Hva tenker dere om denne ruten? Alle etappene er på ca 30km, med unntak av den siste som er på 8km. Det blir ikke telt denne gangen, siden jeg rett og slett ikke har utstyr til det. Dessuten synes jeg det er trygt å ha en hytte å sove på, siden jeg ikke har så mye erfaring i fjellet vinterstid. Både bikkja og jeg er i ganske så god form, så jeg tror og håper at dagsetappene er overkommelige hvis været er sånn nogenlunde. Hva bør jeg ha med meg av sikkerhetsutstyr? Hittil har jeg tenkt på spade, liggeunderlag, sovepose som tåler ca. -10, vindsekk (som har plass til både bikkja og meg), samt primus og proviant. Er det i overkant? Eller er det flere ting jeg trenger? Jeg har også hatt et par allergisjokk de siste årene, så har med et godt utstyrt reiseapotek Utenom dette har jeg med meg godt med klær, varmt og vindtett, samt div. utstyr til bikkja. Kart, kompass og gps er selvsagt med! For mange her inne er det sikkert en latterlig enkel tur, men for lille meg er det rene ekspedisjonen Tips og råd rundt mottas med stor takknemlighet!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.