Gå til innhold
 • Bli medlem

janegil

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om janegil

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har bøyd stenger i vårt Bergans Fjell Camp telt. Ikke bare fordi jeg er klønete, stengene er for spinkle til et så stort telt. Hva finnes av gode alternative leverandører av teltstenger?
 2. Båten din ser ut som kanoårer også kunne være et alternativ? Grønlandsk åre i den båten ville være blasfemi, men hva så? Jeg padler selv polyetylen med grønlandsk åre til. Grønlandsk 'stormåre' er også en tanke. Den er en kort kajakkåre eller en lang kanoåre, avhengig av hvordan du holder den. Antar at båten en mer retningsstabil enn en kano. Valg av åre kan avhenge av om du padler den som 'kajakk' i åpent vann, eller som 'kano' i trangt farvann og tett oppunder land. Dere manøvrerer nok bedre med kanoårer.
 3. Jeg har nettopp kjøpt meg en Canon Ixus 80 med WP-DC22 undervannshus (40 m). Var i butikken for å kjøpe en Pentax, men de hadde ikke. Derimot hadde de Canon-riggen til DKK 2500. Ixus 80 er nok en utgått modell? Har prøvd over og under vann i kajakken, og i regnvær på popfestival. (Leketøys-looket gir ingen respekt blant proffene med digre Nikon og Canon speilreflekser.) Bare gode erfaringer så langt. Så spørs det om jeg har disiplin til å vente til det er tørt, før jeg åpner for å tømme kortet og lade batteriet... [Hidden Content]
 4. Et veldig kort svar i første omgang: Det er stupbratt, og du skal ikke regne med å komme på land. [Hidden Content] [Hidden Content] [Hidden Content] [Hidden Content]
 5. Familien har så langt slitt ut to analoge vanntette kompaktkameraer, en Nikon falt ned en trapp, Konicaen døde muligens som følge av fuktige fingre ved filmbytte. Aquapac er kjempebra til mobiltelefonen. Men det funka dårligere med Fujifilm A310. - Av/på er et skyvelokk foran linsa, det er vanskelig å betjene inne i posen. - Kameraet slenger rundt inne i posen, plutselig peker linsa bakover. Hjelper å redusere luftmengden i posen. Men er det for lite luft, blokkerer det for at linsa komer fram når du slår på kameraet. - Og selvfølgelig vanndråper foran linsa. Så man skal nok pr
 6. Der jeg bor, vil jeg heller anbefale halvmånesafari - fullmåne betyr sterk strøm. Men fullmåne er sikkert greit ved Kragerø, der er nok ikke strømmen noe problem, ikke hvis det er vindstille.
 7. Dette er ren spekulasjon fra min side. Men jeg kunne tenke meg at en duk som er strammet over ei ramme, sitter bedre på en krum kjøl, enn på en rett. Dog: en ekte kajakk har også duken strukket over en ramme, og den fungerer fint med rett kjøl.
 8. Jeg har funnet ut av hva jeg har bruk for her på Færøyene: Ei regnjakke av god gammeldags vanntett PCV. Omtrent som det fiskerne bruker. Bortsett fra at fiskere alltid arbeider med ryggen mot vinden, så de har ikke bruk for skikkelig hette. Alle jakker jeg finner med hette som fungerer i motvind, er laget av Gore-tex og sånt. Er det noen som lager en PVC-jakke med hette som beskytter ansiktet med storm i mot?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.