Gå til innhold

baardw

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om baardw

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vi parkerte uten avgift på Solheimstulen for noen år siden.
 2. baardw

  Hundebur for bruk i bil

  Har ikke erfaring med buret du nevner, men vi kjøpte Variocage fra Petworld til bikkja vår (Hollandsk gjeterhund) og er veldig fornøyde med det. Bikkja er ca 60cm i skulderhøyde og har grei plass - ikke noe dansesal akkurat, men nok til å ligge og sitte i. Vi valgte størrelsen Large 3G, men det finnes også større. Fordelen med buret er at det er justerbart i lengderetningen for å tilpasse plassen i bilen, i tillegg er det kollisjonsgodkjent i Sverige. http://www.mim.se/?p=productgroup&i=1&bilmarke=&bilmodell=&sl=&sxl=&s=&m=&ll=&xl=&xxl=&l=se Ser forøvrig at dette nå er på tilbud til 3600 hos Petworld http://www.petworld.no/no/artiklar/variocage-enkeltbur-large-3g.html
 3. baardw

  Hvilken Fjellreven Jakke er dette?

  Ligner på den jeg har - Kodiak , mulig det er forløperen... http://www.fjallraven.com/outdoor-equipment/jackets/kodiak-parka
 4. baardw

  Hvem har hund og hvilken rase?

  Har en Hollandsk Gjeterhund på sju måneder.
 5. baardw

  Tagging på telt.

  Sendte Hilleberg spørsmål om sprittusj ville ha noen negativ innvirkning på duken, og dette er svaret:
 6. baardw

  Primushjelpetråd

  Nope, min gode gamle vedovn jeg har i stua, men den varmer godt! Takk Kristian, har sendt ham en epost.
 7. baardw

  Primushjelpetråd

  Jeg forsøkte dette, la brenneren inn i ovnen og ventet til den glødet. Men varmen smeltet bort halve forvarmingskaret, halve båndet rundt toppen samt flesteparten av gjengene. Er det noen som har en brenner for Høvik 210 å selge?
 8. baardw

  Valg av pulk

  Noen som bruker gamle trepulker? Har overtatt en velbrukt Segebaden-Berg fra min far laget en gang på syttitallet. Jeg måtte skifte ut to av panelene i skroget da disse var av finér og hadde gått i oppløsning, jeg har satt inn nye og den er fit for fight igjen. Jeg synes ikke den er spesielt tung med sine nesten 6 kg heller. Jeg må også få sydd nytt kapell da det gamle i bomullsstoff er morkent, det gamle kan brukes som mal så det bør gå fint å få laget et nytt. Jeg er litt usikker på hvilket stofftype jeg bør bruke, men tenkte at bevernylon kanskje ville funke. Har noen tips om materiale som vil duge? Kriteriene er at det holder vann ute, er slitesterkt og at det ikke blr for stivt å håndtere i kulda.
 9. baardw

  Vinterpose

  Slenger meg på her for å spørre om noen av dere har erfaring med Marmot Trestles 0. http://marmot.com/products/trestles_0?p=117 Jeg trenger en vinterpose som holder ned mot -15, den er nok en tanke stor og tung med sine 2,3 kg, men jeg skal i hovedsak frakte den i pulk så det bør gå bra. Har ingen erfaring med Marmot sine poser, men den ser kanskje litt trang ut i fotenden der jeg egentlig liker å ha det noe romslig. Men med den lave dollarkursen er ikke $129 så mye.
 10. baardw

  Primushjelpetråd

  Der ble kunnskapsnivået mitt avdekket! Godt at det finnes ekspertise her som kan rettlede en forvirret sjel, takk!
 11. baardw

  Primushjelpetråd

  Takk for svar, jeg liker den veldig godt og forhåpentligvis får jeg skikk på den slik at den får bli med på tur i vinter. Joda, jeg pumpet jevnt og trutt for å holde trykket oppe, og da jeg stoppet var det fortsatt trykk på beholderen. Lyden var forøvrig konstant hele tida. Åumået, tok noen sekunder før jeg tok den Antar at forgasserrensbehandlingen gjelder for beholderen og at brennerhodet skal være av?
 12. baardw

  Primushjelpetråd

  Forhåpentlig vis kan noen av dere her hjelpe meg med et lite problem. Jeg har fått en forkrommet Høvik Verk-produsert Primus 210 som har hatt ca 40 års hvile. Jeg har fyrt den et par ganger for å se om det var liv i den, hvilket det heldigvis var, og i kveld tenkte jeg å ta koketida på en liter vann for å sjekke effekten. Først tok det ni minutter i en vanlig kjøkkenkjele, deretter sju minutter for å koke 0,8 liter i en crux-kjele - rimelig konsekvent. Så forsøkte jeg en liter i en Trangia-kjele, dette tok så lang tid at jeg stoppa klokka etter 20 minutter, hmmmmm. Jeg merket en endring i flammen på den måten at den ble mye mindre og etterhvert knapt kom over kanten. Den var riktignok ikke full med parafin, men det var mer igjen på tanken da jeg stoppet testen. Hele tiden var flammen rød-orange, jeg er rimelig fersk på gamle primuser så jeg er ikke sikker på om den burde være mer blålig. Trykket i beholderen var i orden og ingen soting på kjelene. Den har ikke vært rengjort på noen måte, bare fått parafin. Er takknemlig for tips!
 13. Har akkurat kommet hjem fra halve turen du beskriver, vi tok toget til Finse og gikk inn på T-merket sti opp mot Kyrkjedøri. Vi overnattet ved Kyrkjedørsnuten gjorde etappa til Folaskardnuten på ca 10 timer. Må vel innrømme at det var i overkant mye stein der, men fordi det fortsatt lå masse snø i fjellet så gjorde det forseringa mye enklere og sparte oss for noen timer. Snøen bar oss godt og det var bare i kantene og ved steiner og fjell snøen var råtten. Det største problemet vi opplevde var å finne en brukbar vei ned fra Folaskardnuten til Lordehytta. Vi forsøkte å følge merka løype, men mye snø gjorde at vi fikk problemer og måtte finne en alternativ rute ned. Det innebar firing av sekker i tau og fordi vi var slitne etter en lang etappe tok det oss to og en halv time. Vi så ferske spor i snøen, men valgte heller å bruke den merkede stien fordi vi ikke ante hvor sporene ville føre oss. Jeg skylder å opplyse at vi var fire stykker; to voksne, en på 12 og en på 14, og gleden var stor da vi kunne slå oss til ro på Lordehytta. Vår tur gikk derfra til Haugastøl.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.