Jump to content

jimmiT

Aktiv medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jimmiT

 1. Jeg har nå vært 3 dager ute i både 15 til 23 minus og Coleman gassen fungerer helt perfekt.
 2. Men det står jo at ren propan skal være greit ned mot 30 minus. Og hvis den da fungerer i ca 15 minus er jeg jo fornøyd jeg. Dessuten er koketoppen såppas stor at evt redningshelikopter ikke vil ha store problemer med å få landet.!!
 3. Hei, har kjøptmeg coleman single burner og coleman 100% ren propan fra xxl. Hadde propan boksene i fryseren i tre dager og putta den på brenneren og den funka som fy! Dette er jo helt genialt om vinteren!!!! Tror jeg!!!!!..??? Eller er det noen som har peiling, erfaring med dette og vet om noen ulemper? Kjett. Å sitte langt innpå vidda med kalde pølser. Og JJAAAA jeg vet det går an å bruke bensin, sprit, etc men jeg bare digger gass.
 4. Campet ved langtjønn i sollia i helga. Var lite mygg og fisken bet som bare det. 20 ørret to dager.
 5. Jøye meg detvar mange bra tips. Jeg bruker jo bensin brenner om vinteren, coleman 553, evt opimus hiker, men synes de er litt tunge til en natts turer. Jeg er jo forsiktig, men jeg skjønner t det ikke er bare meg som har tenkt tanken med gass på vinteren. Har prøvd noe slik 4 sesongers gass også men ser ikke helt at det fungerer noe særlig bedre. noen som vet om spritbrennerne krever like mye lufting i telt og lavvo som bensin og primus? Ps: helikoptervelt i vann... Det setter jeg på lista over ting jeg nødig vil være med på gitt :)
 6. Jeg fikk både gasslampa mi og gassbrenneren min til å fungere helt fint ved å sette et telys ca 15-20 cm under gassboksen når det var 12 minus i teltet. Er dette noe å satse på for å slippe bensinsølet eller er det å leke med livet? Evt andre oppvarmings tips på propan til vinterbruk? Vurderer å lage med et stativ til lys og gass og prøve det ut mer.
 7. her har det blitt mange gode tips sager og økser skal prøves ut, vi er vel alle på tur sånn som det passer oss sjøl, så den evigvarende debatten det legges opp til er vel evig uløselig uansett hvis man ikke prøver å respektere hverandre. En ting er hverfall sikkert, det er mange som sitter på utstyr og tips der ute som er gull verdt. Takk for responsen.......gjerne mer! :)
 8. Jaggu det er jo litt slik jeg har det. 32 minus i sollia i fjor, atnasjøen, 3 dager og hadde ratt vært der fortsatt hvis det ikke var for digert bål og god pose. Men jeg blir liksom aldri helt fornøyd med buesagene jeg har prøvd. turene jeg har hatt med motorsag har vært med to huskyer i front foran meg og pulken . Haddeikke orka ellers. Scooter, aggregat , vedkløver og elkjedesag var ny, he he, er det EGENTLIG MER MILJØVENNLIG????? motorsaga bråker jo litt, men det hadde man vel ikke hørt før man hadde stoppa scooteren og aggregatet og vedkløveren og saga.:):) prøvde bacho lapp.. Saga nå i helga som var faktisk, men på tross av at den var veldig god, var det jo rimelig kort blad. Får man i gang et grepa bål og bra glohaug kan man jo tørke det meste av ved og fyre det som er litt råere også.
 9. Har hatt med meg motorsag i pulk, buesag, sammenleggbar sag, vanlig snekker sag, pocket chainsaw, rotterumpe, liten tur øks, stor kløv øks , macheter av ymse slag og ja som dere ser det meste, men hva er det enkleste. Nå om vinteren med pulk har jeg havnet på billig medium buesag og medium stor tur øks, men hvis jeg finner et gammelt tyrifullt tre får jeg ikke kløvd det. Kan jo ikke dra med meg ei slegge. ..? hva gjør dere? ...... Og hvilke anbefalinger har dere? Ønsker detaljert beskrivelse med navn og nummer på utstyret dere er fornøyd med. Her skal jaggu alt prøves.
 10. What's on your mind?

 11. Hei, ser til min overraskelse at det er jo medlemmer helt ned i 15-16 års alderen på fjellforum. Det er jaggu godt å se, at det ikke bare er voksne og eldre folk som interesserer seg og vil spørre og dele om info om tur, sport og villmarksliv. Vi trenger vel den rekrutteringa vi kan få. Så er nok mange foreldre der ute som har gjort en bra jobb med å dra unga ut på tur og la de få prøve seg litt. Kanskje vi voksne "gamlinga" også kan ha noe å lære av de "yngre" fjellfolka!!? Bra saker, god helg!
 12. Hallo. Men hva slags panner og kokekar bør man da velge? noen eksempler? hva slags metall gir minst sot og med varmeveksler mener dere da på panna/kjelen? eller på selve primusen? hilsen en som ikke skjønte detta helt!
 13. trondA: bruker bare bensin brennere om vinteren da, får være grenser for kondis......... Men hvem selger disse colemanène da? Må jeg til utlandet? Det jeg synes er pluss med hikeren er at den står støtt, ferdig til å legge på panna med et knips og er beskyttet hvis pulken og jeg og bikkja tryner ned en skrent i fin harmoni. (har skjedd noen ganger).
 14. Jeg har brukt jet boil titanium i sommer. Mye bedre enn billigrælet jeg hadde fra før. om vinteren har det vært optimus hiker ute og i telt, men jeg hadde ikke hørt en jetjager lande i forteltet. Kompisen min har en coleman (553?), i sitt telt ved siden av og når jeg går inn for kvelden pleier vi å si at vi prates i morra fordi hikeren bråker noe inni granskøvven. Har hørt noen si at optimusen brenner renere enn colemanen men har ikke peil.
 15. Hey, stormåsen, denne diskuskusjonen var egentlig interessant helt til du beg å be folk pelle seg ut på tur istede for å sitte på nett å prate om turutstyr som det jo ikke ble prata om her i det heletatt. Og bare det at du sitter på nett sjøl å skriver dette er jo ironisk nok i seg sjøl. Hvis noen her inne er opptatt av utstyret sitt som de bruker på tur blir du jo bare plaga av det ved at du fysisk sjøl logger deg inn og leser innleggene. Og dette er et nettsted for turfolk så tror de fleste klarer å aktivisere seg uten din hjelp!!!
 16. What's on your mind?

 17. What's on your mind?

 18. jimmiT

  jimmiT

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy