Gå til innhold

Steffen1

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Steffen1

  hvor ble hornene av?

  for 10-15 år siden hadde de fleste terrengsyklene jeg så horn på styret. har sett rundt på nettet de siste dagene og ser ingen med horn. jeg likte dem, hvor tok de veien?
 2. Steffen1

  8 dager til ny sykkel

  om 8 døgn er jeg mest sannsynlig den lykkelige eier av ny sykkel å som jeg gleder meg, den gamle 3-girs(som fusker) dbs'en er overmoden for pensjonering. har ikke bestemt meg helt for hvilken ennå, blir sikkert noe bysykkel-aktig. så lenge den har rett styre, ikke pedalbrems og er relativt lavt giret. merida s-presso ser veldig interessant ut.
 3. ønsker tips til fine 5 mils turer salten området. tenker å gå 2x1 mil per dag, så ca 5 mil skulle bli greit for 2-3 dager. må være kollektivtransport til start og stoppested. tenkte først på å gå på tvers av fylket(graddis til inndyr) men vil heller begynne med kortere turer
 4. finnes det forskjellige størrelser på trangia brennerkopper? mer spesifikt, hvis jeg kjøper et mini stormkjøkken har den samme brenner som de større stormkjøkkene?
 5. Steffen1

  Fiskars: Øks

  jeg vil også slå et slag for Gränsfors, håndlaget i Sverige av smeder man faktisk kan uttale navnet på, pluss 20 års garanti. øverst til nederst: liten skogsøks, 50cm, 920g villmarksøks, 35cm , 660g miniøks, 27cm, 330g vekt er uten eggbeskyttelse. Gränsfors har mange, mange flere modeller, men disse er mine og synes de passer godt som turøkser.
 6. jeg var under den oppfatning at bergans sekker var norskproduserte. jeg har en telemark 60l, som ikke er merket med produksjonsland. har også en sport alpin 40l som har en innvendig lapp som sier made in china. kan noen bekrefte/avkrefte?
 7. Steffen1

  Hvorfor jeg ikke skal backpacke i USA..

  jeg skulle gjerne hatt håndvåpen når jeg bedriver frilftsaktiviteter. på jobb, på tur til butikken eller når jeg bare er hjemme også.
 8. Steffen1

  trenger kniv :)

  om jeg skulle starte på nytt med å kjøpe kniver og slikt. så hadde jeg kjøpt en fiskars x7 turøks + en morakniv så slipper man å drasse på en samekniv på korte dagsturer, og når man trenger og hugge/klyve så gjør øksen det mye bedre. dessuten blir det billigere, 350kr for øksen 70-100kr for kniven.
 9. Steffen1

  hjelp til å fylle response pak'en min

  brynet drar ingen steder , veier 100g inkl lærslire og det er det verd for en knivnerd.
 10. jeg har en snugpak response pak jeg ønsker å fylle. den et hovedrom på ca 3,9l. frontlomme på ca 1,4l 2 sidelommer på tilsammen ca 1,6l her er bilder av den: http://s1030.photobucket.com/albums/y363/steffen1234/Sekker/Snugpak%20Response%20Pak/ jeg ønsker å bruke den alene i den komfortable delen av året. på kortere dagsturer hvor man ikke slår opp telt, tar med sovepose etc. jeg bør ha utstyr til primitivt fiske å båltenning. eller jeg slenger den i større sekk ved lengre turer, for å ha de fleste kjekt-å-ha ting på en plass. dette har jeg: kniv bryne fisketråd og kroker matboks i metall, til koking og steking 10m paracord båltenningsutstyr(som lighter, fyrstikker, tennstål og noen opptenningsbriketter av parafin i fast form) 0,5l vannflaske kompass dette trenger jeg: multiverktøy minimalistisk førstehjelpssett kart ser dere noe annet jeg trenger? forslag til hva et minimalistisk førstehjelpssett bør inneholde, er hjertelig velkomne.
 11. Steffen1

  propanbrenner?

  jeg går utifra at 11 og 5kg gassflasker har samme koblinger. det må da finnes et enkelt kokebluss som kan kobles til en slik flaske, rett på eller med en slange.
 12. Steffen1

  propanbrenner?

  finnes det en gassbrenner som passer på vanlige propanflasker som brukes til f.eks campingvogner, gasskomfyrer etc? noe sånt som denne: men jeg kan ikke huske å ha sett slike flasker til salgs.
 13. Steffen1

  kniv tips

  hvilken bladlengde er interessant? jeg har kanskje en så godt som ny RAT til salgs for ca 500.
 14. Steffen1

  hvilken 40l sekk?

  jeg er på utkikk etter en relativt stor dagstursekk, ca 35-40l den må passe til en voksen person, og helst ikke i signalfarge. hva gir mest kvalitet for under tusenlappen? har vurdert bergans sport alpin og norrøna hjerkinn, noen tanker?
 15. Steffen1

  øks?????

  da kan jeg komme med et stikk motsatt synspunkt, men dette forutsetter at du har en litt kraftig kniv. en foldesag trenger ikke beskyttelse, er kortere og lettere. og man bruker mye mindre energi, hvis man skal dele stokker på tvers. også bruker man kniven til å klyve opptenningsved.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.