Gå til innhold
  • Bli medlem

Lasey

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Lasey

  1. På lange turer har jeg tatt med meg disse : http://www.xxl.no/fiske/fiskeutstyr-og-tilbehoer/diverse/hoergaard-vadere-1072883?searchWord=vader De er billige, veier 1 kg ca per sko og er (utrolig nok) veldig solide. Selv om de ikke går over hofta er det et godt alternativ, spesielt med tanke på vekt. 1 kilo her og noen hundre gram der blir fort tungt.
  2. Kul rapport! høres ut som et område man bør dra til!
  3. Det var hyggelig å høre, vi skal nok prøve på å dokumentere litt i fremtiden også Rödingen tok jeg på en gullspinner med røde prikker, har fått masse fisk på den før også. Anbefales!
  4. Røffelig fortalt vi startet fra Stora Sjöfallet(den store demningen), vandret vestover (forbi Liehyjitjavvre og Bierikjavrre) med mål på Nordre del av Rapadalen. Dette er klart en omveg med tanke på Padjelanta, men Sarek er absolutt noe man bør få med seg. Fra øvre del av Rapadalen gikk vi nordover mot Padjelanta og Kisurisstugan. Her var det sti hele vegen i rundt 2-3 mil, lett å ta seg frem I Padjelanta fulgte i Vastenjaure på nordsiden til vi kom frem til fjellpasset mellom Rago og Padjelanta. Litt kroglete (som du nevnte), men hvis man har som mål å nå Ragohytta så dette ut som den raskeste vegen. I rago fulgte vi stien ned til sivilisasjonen.
  5. Endelig har vi klart å klippe sammen opptakene vi gjorde på vår forrige langtur i de svenske nasjonalparkene! Som Lasse så presist poengterer i filmen, er vi ingen TV-journalister eller profesjonelle filmmakere, men mellom alle de kleine kommentarene og den rotete kameraføringen synes vi at vi har noen flotte filmøyeblikk også – til amatører å være. En film på litt over tjue minutter gjør ikke akkurat rettferd for en tur på 17 dager, og spesielt dårlig vær og harde etapper mangler vi helt dokumentasjon fra. Men filmen kan ses på som en oppsummering av mange av turens høydepunkt! DEL 1 DEL 2
  6. Her er en liten teaser til den kommende filmen fra vår siste langtur i svenske og norske nasjonalparker. http://www.youtube.com/watch?v=HDTyMb7eu_s
  7. Hei! Vi har laget en turrapport for årets Stora Sjöfallet, Sarek, Padjelanta og Rago 17 dagers tur. Ligger på http://dorgerundt.com/?p=956 med bilder og etterhvert film (når den er redigert).
  8. Da kommer vi til å kontakte Per Edvart og håpe på at han kan hjelpe oss Hadde vært helt topp! Igjen, tusen takk for hjelpen! Kommer nok til å tenke meg om 2 ganger før jeg starter en tråd neste gang, ligger mye info ute på siden her forstår jeg nå. Hvis vi ikke får tatt buss fra Lakselv, blir det nok taxi eller skyss på en eller annen måte. Men sånt må jo også planlegges
  9. Gier&Birk: Tusen takk for godt svar! Har forsøk å snakke med turistinfo i området, men det blei jeg ikke mye klokere av. Regner med vi kommer til å følge Stabburselva ned til Porsangerfjorden, så utfordringen ligger i å kommer seg til Stabursvatnet eller det store som ligger litt sør for Stabburselva. Vi har flybillett til Lakselv, så vi må ta dette som utgangspungt. Regner med vi tar buss til Karasjok, evt et sted mellom Karasjok og Porsanger, for så og bevege oss vestover med retning Stabursdalen. Mye bæring har vi alle fall belaget oss på i første etappe, og vi er i veldig god form, så dette skal vi klare fint Det er en bra artikkel. Blir nok noe i den stilen vi kommer til å gjøre. Må nesten prøve å gjøre det litt enklere med kortere bæringer - hvis mulig. Uansett gleder vi oss som to små unger til å kose oss på tur i 2 uker i et landskap vi ikke kjenner til i det hele tatt!
  10. I sommer skal jeg og en kompis besøke Finnmark i 2 uker. Jeg lurer på om noen her har vært på kanotur (Ally kano) med utgangspunkt fra Karasjok og padlet seg/gått til Porsanger/Lakselv? Dette ser ut som et spennende område, og vi ser for oss og ta turen innom Stabbursdalen. Vi skal selvsagt fiske, både med vanlig stang og flue. Hvordan er å komme seg frem med kano i området? På kartet ser det ut som det er masse elver o.l som man kan bruke. Er sugen på all type info, turforslag osv.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.