Gå til innhold
 • Bli medlem

Zharack

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. En kamerat og jeg skal på fjelltur i Rondane, og jeg klarer selvsagt ikke å la fiskestanga bli liggende hjemme. Utgangspunktet vårt er Rondanetrianglet, men vi skal sove i telt, og har 14-19. august til rådighet. Er det noen som har noen gode tips til ruter og fiskevann vi bør få med oss i dette området?
 2. Sjekk ut Trolltunga og Preikestolen i Hordaland. Nordøst for Odda, rundt Ringedalsvatnet. En tur jeg skal dra på etter hvert med utgangspunkt fra Bergen. Men til helga blir det Aurlandsdalen!
 3. Mine veier 1,8 kg. Standardsvaret er Lowa Tibet Pro GTX, Crispi Skarven og Scarpa Ladakh GTX. Test alle, og velg det paret som passer dine føtter best. Dette er dog skikkelige fjellsko (toppmodeller), og koster deretter. Jeg har dessverre ingen forslag til trådstarter.
 4. Haha, jeg skal foreslå det for ham.
 5. En kamerat og jeg skal gå følgende klassiske hytte-til-hytte-rute i uke 27 (en gang mellom 7 og 13 juli): Juvasshytta - Galdøpiggen - Spiterstulen - Glittertind - Glitterheim - Memurubu - Besseggen - Gjendesheim 1) Er det noe spesielt vi bør være observante på i denne perioden av året? Vi starter fra Trondheim, og tar Trondheim-Bergen-bussen til Lom. Der virker det som om vi må overnatte før vi kan ta morgenbussen til Juvasshytta dagen derpå. Når vi er fremme i Gjendesheim, så skal kameraten min til Trondheim, mens jeg setter kursen mot Fredrikstad. Sistnevnte virker veldig gr
 6. Godt å høre at dere som faktisk har sekken er fornøyde. Det er jo et kjøp som gir mye for penga (bare 1000,- hos Bergen turlag) dersom det dekker mine behov, så jeg får gi den en sjanse til. Jeg er fæl på impulskjøp, så jeg tvinger meg selv til å bruke litt tid denne gangen.
 7. Jeg fikk sett på denne i dag også, og må si at den falt i smak. Den gir inntrykk av å være litt spinkel og lite slitesterk (minner om heliumen), men samtidig vil jo formålet være dags- og toppturer, og da er det begrenset hvor mye skrot jeg trenger å dra med meg. Den satt godt på ryggen også, smatt rett og slett inntill som klistret, så jeg skal vurdere den fremover. Takk for tipset!
 8. Den overså jeg tydeligvis da jeg var innom, men jeg tror faktisk den hang der. Mulig den bare virket mindre ved første øyekast. Skal notere det bak øret, og teste den ut neste gang jeg skal innom. Takk!
 9. Nok en gang en stor takk til alle som har kommet med tilbakemeldinger og anbefalinger, det setter jeg stor pris på! I dag har jeg fått testet en del sekker ved å besøke fem butikker, og jeg sliter litt med hvilken størrelse jeg skal velge. Jeg tror det kommer til å bli mest hytte-til-hytte turer på meg i sommer, men jeg har veldig lyst til å begi meg ut på teltturer etter hvert. Derfor bør sekken være stor nok til dette. Heliumen virker å være akkurat for liten, mens Bora 65 kanskje akkurat er stor nok. Kjøper jeg derimot en på 75-80(-95) L, så har jeg kanskje en sekk for de fleste
 10. Axio lignet jo på Bora, men var en del lettere. Skal sjekke ut den også. Takk!
 11. Takk for veldig mange gode tips og tilbakemeldinger, folkens! Det ble mange forskjellige anbefalinger, og det gjør meg egentlig bare ytterligere forvirret, men noe annet hadde jeg ikke forventet. Jeg regner med at det finnes mange gode sekker der ute som dekker mitt behov. Nå har jeg avtalt med en noe mer turvant kamerat at han skal være med på en utstyrsrunde i morgen, så da får vi se hva jeg havner ned på. Det blir en tur innom blant annet Bergen Turlag i Marken, der de har supertilbud på Heliumen, samt MX sport og UTE, der de tilsynelatende fører både Arcteryx og Osprey, så får v
 12. Jeg er en mann på straks 26 år som endelig har fått øynene opp for hva den norske fjellheimen har å by på. Det gjør at jeg planlegger jeg å få til tre turer i sommer. Før disse turene må jeg gå til innkjøp av litt utstyr, og av den grunn lurer jeg på om det er noen som har noen gode sekker å anbefale for meg? Jeg er 176 høy og veier i underkant av 80 kg. Den første sekken jeg har sett meg ut er Bergans Helium 55L for hytte-til-hytte turer. Hvordan er erfaringen med denne? Det viktige for meg er at sekken sitter godt på ryggen, ergo godt bæresystem, og det er heller ingen ulempe om sekken
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.