Gå til innhold

Zharack

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Zharack

  Fiske i Rondane (Rondanetrianglet)

  En kamerat og jeg skal på fjelltur i Rondane, og jeg klarer selvsagt ikke å la fiskestanga bli liggende hjemme. Utgangspunktet vårt er Rondanetrianglet, men vi skal sove i telt, og har 14-19. august til rådighet. Er det noen som har noen gode tips til ruter og fiskevann vi bør få med oss i dette området?
 2. Zharack

  Helgetur i bergensområdet

  Sjekk ut Trolltunga og Preikestolen i Hordaland. Nordøst for Odda, rundt Ringedalsvatnet. En tur jeg skal dra på etter hvert med utgangspunkt fra Bergen. Men til helga blir det Aurlandsdalen!
 3. Zharack

  Superlett sko for turer i skog og mark..

  Mine veier 1,8 kg. Standardsvaret er Lowa Tibet Pro GTX, Crispi Skarven og Scarpa Ladakh GTX. Test alle, og velg det paret som passer dine føtter best. Dette er dog skikkelige fjellsko (toppmodeller), og koster deretter. Jeg har dessverre ingen forslag til trådstarter.
 4. Zharack

  Jotunheimens perler (klassiker)

  Haha, jeg skal foreslå det for ham.
 5. En kamerat og jeg skal gå følgende klassiske hytte-til-hytte-rute i uke 27 (en gang mellom 7 og 13 juli): Juvasshytta - Galdøpiggen - Spiterstulen - Glittertind - Glitterheim - Memurubu - Besseggen - Gjendesheim 1) Er det noe spesielt vi bør være observante på i denne perioden av året? Vi starter fra Trondheim, og tar Trondheim-Bergen-bussen til Lom. Der virker det som om vi må overnatte før vi kan ta morgenbussen til Juvasshytta dagen derpå. Når vi er fremme i Gjendesheim, så skal kameraten min til Trondheim, mens jeg setter kursen mot Fredrikstad. Sistnevnte virker veldig greit, da det går en direktebuss til Oslo, men: 2) Hva er det raskeste alternativet fra Gjendesheim til Trondheim? Jeg har funnet ut at det går busser fra Gjendesheim til Vågåmo Smedsmo, og derfra kan man ta Bergen-Trondheim-bussen. Det går også tog fra Otta til Trondheim, så jeg regner med at det finnes en eller annen buss mellom Vågåmo og Otta. Har jeg oversett noen alternativer?
 6. Godt å høre at dere som faktisk har sekken er fornøyde. Det er jo et kjøp som gir mye for penga (bare 1000,- hos Bergen turlag) dersom det dekker mine behov, så jeg får gi den en sjanse til. Jeg er fæl på impulskjøp, så jeg tvinger meg selv til å bruke litt tid denne gangen.
 7. Jeg fikk sett på denne i dag også, og må si at den falt i smak. Den gir inntrykk av å være litt spinkel og lite slitesterk (minner om heliumen), men samtidig vil jo formålet være dags- og toppturer, og da er det begrenset hvor mye skrot jeg trenger å dra med meg. Den satt godt på ryggen også, smatt rett og slett inntill som klistret, så jeg skal vurdere den fremover. Takk for tipset!
 8. Den overså jeg tydeligvis da jeg var innom, men jeg tror faktisk den hang der. Mulig den bare virket mindre ved første øyekast. Skal notere det bak øret, og teste den ut neste gang jeg skal innom. Takk!
 9. Nok en gang en stor takk til alle som har kommet med tilbakemeldinger og anbefalinger, det setter jeg stor pris på! I dag har jeg fått testet en del sekker ved å besøke fem butikker, og jeg sliter litt med hvilken størrelse jeg skal velge. Jeg tror det kommer til å bli mest hytte-til-hytte turer på meg i sommer, men jeg har veldig lyst til å begi meg ut på teltturer etter hvert. Derfor bør sekken være stor nok til dette. Heliumen virker å være akkurat for liten, mens Bora 65 kanskje akkurat er stor nok. Kjøper jeg derimot en på 75-80(-95) L, så har jeg kanskje en sekk for de fleste formål, men samtidig vil den trolig stort sett alltid være litt for stor. Jeg ble ganske så begeistrert for Bora-serien. Det var uten tvil den sekken jeg følte var mest gjennomtenkt på alle måter. I tillegg satt den godt på ryggen min (regular). Bora 65 var satt ned til 2199,- (fra 3199,-) hos MX Sport, mens Bora 80 var til full pris de fleste steder. Jeg fant ingen Bora 50, da denne virker å ha blitt erstattet av Axios, som tilsynelatende er Arcteryx' svar til "lettsekkmarkedet". Denne var da naturligvis litt lettere enn Bora'n, men virker også hakket mindre slitesterk. I tillegg synes jeg det var flere gode løsninger på Bora-sekken. Det eneste jeg ikke likte med Bora 65 var fargen. (Fargen-ordet over er en link til sekken) Heliumen virket veldig spinkel og lite slitesterk, men "skinnet kan bedra". Jeg synes uansett den var veldig tynn over skuldrene i kombinasjon med et tynt magebeltet, og jeg synes ikke den satt godt nok på ryggen heller Jeg testet også Bergans Trollhetta 80 og 95L, men også denne virket mindre slitesterk enn nevnte Bora. Virker som en "lett sekk" i "storsekk"-klassen? Den satt dog ganske godt på ryggen, men jeg regner med at det er mer fair å sammenligne Bora'n med Bergans Alpinist og Viking? Disse blir dog litt vel store igjen (110L+). Lowe Alpine Cerro Torre 75+20L hos Bergen Turlag var også en grei sekk, men da likte Bora og Trollhetta bedre. Det var et par andre jeg også forsøkte, men de ble ganske raskt utelukket. Det skal sies at jeg ikke fikk forsøkt noen av sekkene med nevneferdig vekt utover en kamerat som hang på ryggen for å simulere litt vekt. PS! Fikk kjøpt med en Marmot Super Mica Jacket i dag til 599,- hos XXL i dag. Fornøyd med den!
 10. Axio lignet jo på Bora, men var en del lettere. Skal sjekke ut den også. Takk!
 11. Takk for veldig mange gode tips og tilbakemeldinger, folkens! Det ble mange forskjellige anbefalinger, og det gjør meg egentlig bare ytterligere forvirret, men noe annet hadde jeg ikke forventet. Jeg regner med at det finnes mange gode sekker der ute som dekker mitt behov. Nå har jeg avtalt med en noe mer turvant kamerat at han skal være med på en utstyrsrunde i morgen, så da får vi se hva jeg havner ned på. Det blir en tur innom blant annet Bergen Turlag i Marken, der de har supertilbud på Heliumen, samt MX sport og UTE, der de tilsynelatende fører både Arcteryx og Osprey, så får vi se hva som føles best på min rygg. Det kan hende at jeg ombestemmer meg og går for en noe større sekk, så jeg har lyst til å forsøke meg på telturer etter hvert også... Vanskelig dette. Fortsett med de gode forslagene!
 12. Jeg er en mann på straks 26 år som endelig har fått øynene opp for hva den norske fjellheimen har å by på. Det gjør at jeg planlegger jeg å få til tre turer i sommer. Før disse turene må jeg gå til innkjøp av litt utstyr, og av den grunn lurer jeg på om det er noen som har noen gode sekker å anbefale for meg? Jeg er 176 høy og veier i underkant av 80 kg. Den første sekken jeg har sett meg ut er Bergans Helium 55L for hytte-til-hytte turer. Hvordan er erfaringen med denne? Det viktige for meg er at sekken sitter godt på ryggen, ergo godt bæresystem, og det er heller ingen ulempe om sekken er lett. På toppen av det hele har Bergen Turlag har denne sekken på supertilbud til 1000,- for tida. Den andre sekken er Arcteryx Bora 50. En litt større utgift, men den virker å være mer solid. Når de er sagt, så veier den jo også vesentlig mer? Formålet med disse sekkene vil være hytte-til-hytte turer over 3-5 dager, f.eks. Aurlandsdalen, eller på kryss og tvers av Hardangervidda. Til slutt lurer jeg også på om folket har noen god dagstursekker å anbefale? Den første turen jeg skal ut på er dagstoppturer til Galdhøpiggen og Glittertind, så det er eventuelt en dagstursekk jeg vil gå først til innkjøp av. Nok engang er kriteriet at den skal sitte godt på ryggen (godt bæresystem), men desto viktigere at sekken er lett til dette formålet. Folket skjønner sikkert at jeg ikke er den mest bevandrede fjellvandreren, men jeg håper dere er overbærende med meg likevel, og kan komme med gode anbefalinger. På forhånd takk!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.