Gå til innhold
  • Bli medlem

robaater

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av robaater

  1. Grunnen til at jeg selger det er i og for seg at jeg bruker det selv, var gjennom egen bruk at jeg fikk sansen for denne type telt. Om du tar en titt på telting.wordpress.com ser du noen bilder og rapporter fra bruk. Mer kommer her utover, må innrømme jeg liker bedre å dra på tur på denne årstida
  2. Hehe, ja fine de Øyvind. Områdene inn mot grensa er jo fantastisk turterreng. I tillegg har vi jo skjærgården her nede i Østfold Dag- Bålet var på en liten kant nesten i vannet (så bildet lyver litt) og det hadde jo kommet noen skikkelige skyllebøtter rett før. En av gutta på turen hadde kjøpt seg nytt kamera med endel effekter som skulle testes ut.
  3. I Pinsehelgen hadde jeg endelig fått overtalt noen kamerater til å bli med på tur, de hadde fått fri fra samboere og barn. Vi hadde bestemt oss for å ta turen innover i det flotte turterrenget som ligger i Harejellen i Sarpsborg. Vi var 4 stykker som tok turen innover søndag ettermiddag. Oppe ved skihytta på Harejellen tok vi en vurdering av hvilken rute vi skulle velge. Vi hadde følgende kriterier for turen; 1 vi skulle gå et godt stykke 2 vi skulle ende opp ved et vann 3 det måtte være ganske nærme parkeringa siden en av gutta skulle hjem på kvelden. Pga. dette måtte vi planlegge å gå i en lang bue. Da vi hadde satt ruta labbet vi avgårde. Planen var å gå over Jerpås til Tjuvhyttmyra og ende opp ved et tjern innenfor der. Dette viste seg å være et terreng som ikke var helt egnet for terreng. Tjuvhyttmyra var veldig fuktig, så vi tok turen tilbake mot skogsveien. Det viste seg imidlertid at vi gikk parallelt med veien nede i tjukkeste skogen. Etter en god stund kom vi tilbake på skogsveien. Vi fulgte da denne et stykke tilbake før vi tok av fra denne med kurs for Tjernetjern, som var turens nye mål. Vi tok en rute tvers over en ås og “valgte” å gå utenfor det som eventuelt må ha vært av stier. Etter en god stund kom vi frem til idylliske Tjernetjern. Mens vi gikk sjekket vi hele tiden de barometriske forholdene ved hjelp av en Kestrel 4000 og vi så etterhvert en markant endring i det baromtriske trykket og luftfuktigheten økte til over 60%. Det varte (som vi hadde forventet) ikke lenge før det kom noen voldsomme regn og tordenbyger så vi fikk i all hast opp teltene og fikk søkt ly mot regnet. Etter at regnet hadde passert oss kom sol og flott vær. Vi var nå ved flotte Tjernetjern og etablerte halvveis leir før vi fikk samlet sammen litt tørr ved for å lage litt mat. Leiren bestod av to hengekøye- telt og et iglo telt. Gutta hadde trukket lodd om hvem som skulle få sove i det andre hengekøye- teltet (det ene skulle selvfølgelig jeg sove i) og Anders vant. Han satt opp sitt eget Hengekøye- telt veldig raskt, selv om det var første gang han så det. Etter litt spikking av pinner til matlaginga ble det middag. VI fyrte opp et lite bål på en bålplass ved vannkanten og hadde i tillegg stormkjøkkenet oppe. Middagen bestod av pinnebrød, hamburgere, pølser og ostepanetter. På søndag spiste vi en lang frokost og gikk en alternativ vei tilbake hvor vi prøvde å få med oss litt høydeforskjell for treningens skyld. Her er en fin oppsumering av ruta: Skogene rundt Sarpsborg har mye fint turterreng og innover fra Harejellen kan man velge mange fine ruter. Pass imidlertid på å ikke kjøre opp til skihytta på sommeren, for der stenger de porten i lengre perioder. Vi måtte kontakte skiforeningen for å komme oss ut igjen.
  4. Leste om dette i Soldier of Fortune Magazine og de hadde brukt det i over en uke i tropene i regntida. I følge reportasjen holdt det seg helt tett selv ved sterk vind og regn. Noe av det unike her er aman ikke blir liggende i en bananform og heller kan spenne hengekøye-teltet stramt. Mer om det finner du på denne videoen: Det selges i Norge av Thøgerboats AS på www.telting.no. Her finner du og mange bilder og videoer. Bildet under er fra bloggen telting.wordpress.com
  5. Da slipper du jo alt mulig mikkmakk med å ha med masse forskjellig utstyr. Teltet på bildet under fant jeg på www.telting.no.
  6. Det her har bare 2 fester (et i hver ende), indre klyper for å feste liggeunderlag og motvirker fall ved hjelp av et løftebøylesystem. Selve "kroppen" er i myggnetting og det er eget regntrekk. Det finnes på www.telting.no, her er det og mange bilder og videoer. La ved et bilde jeg fant under.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.