Gå til innhold
  • Bli medlem

birgitry

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av birgitry

  1. Dette teltet er temmelig velbrukt etter å ha vært med på så og si alle våre turer siden 2004. Vi er meget fornøyd med dette teltet, og det viser stadig sine gode egenskaper i dårlig vær. Det eneste stedet vårt kjære Svalbard-telt ikke fungerte helt optimalt var under sommerens sykkeltur gjennom Great Sandy Dessert)….Vi har hatt med dette teltet bl.a under en padletur med kajakk på Spitsbergen. Før vi dro på denne turen fikk vi påmontert en "skorstein" for å unngå kondensproblemer. Teltet skulle jo ikke brukes i ekstrem kulde, men måtte tåle mye vind. Teltet med skorstein ga et jevnt over veldig bra inntrykk. Her er et par forbedringer i forhold til teltet slik det var før skorstein ble montert: Bra: - Kondensproblemet inne i teltet har blitt vesentlig forbedret, dette gjelder spesielt under matlaging inne i teltet. Været under testen var hovedsaklig tåke og ca 3-4 grader C. Under koking med åpen fordamping fra kjele var ikke kondensen vesentlig forskjellig fra tilstanden under kun opphold i teltet. - Skorsteinen virker å kunne stenges helt for å hindre inntrengning av nedbør. Det skal nevnes at skorsteinen ikke har vært benyttet i kraftig nedbør. http://www.lynvingen... skorstein.html Click here to view the article
  2. Vi skrev en blogg om sykkeltur i Western Australia sommeren 2009, SYKKEL, SAND og SOL: http://lynvingen.blogg.no/ - Vi har også blogget om sykkeltur i Skottland, Irland og Isle of Man i sommer (2010) i vår "vanlige" blogg: http://lynvingen-blogg.blogspot.com. Sykkelturen kan du finne på: http://lynvingen-blogg.blogspot.com/2010_09_01_archive.html - og eldre innlegg (dvs fra September, august, juli og juni) - Birgit PS: Veldig fine sykkelblogger i linkene over!
  3. Hei Vegard, Jeg skrev et svar til deg på den linken som "Zabel" oppga.
  4. Hei! Jeg og mannen min har vært på en del sykkelturer hvor vi har brukt sykkelvesker. Jeg synes det fungerer utmerket. Vi har aldri hatt mer enn to vesker, og har pakket telt, liggeunderlag og sovepose (i vanntetet pakksekk) oppå. Det blir mye beslastning på bakhjulet, og særlig mannen min har hatt litt problemer med at eikene knekker og slikt (men han er ganske tung). Vi har skrevet litt om en sykkeltur fra Nordkapp til Skjeberg med sykkelvesker her: http://www.lynvingen.org/Lesestoff/Litt%20kort%20fortalt%20fra%20en%20litt%20lang%20sykkeltur.html I fjor sommer dro vi på sykkeltur til Western Australia. Der var det lange strekninger hvor vi ikke fikk tak i vann og vi kjøpte derfor sykkelhengere (for å få plass til alt vannet): BOB Yak. Vi var veldig fornøyde med tilhengerene og på mange måter var det lettere å sykle med henger enn med vesker (syns jeg), men det skal sies at Australia er litt flatere enn Norge - og vi har ikke prøvd hengerene i Norge enda (men det har vi tenkt å gjøre noe med). Vi har skrevet en liten test av hengerene på hjemmesida vår: http://www.lynvingen.org/Utstyrstester/BOB%20Yak%20sykkeltilhenger.html Vi skrev også en blogg underveis: http://lynvingen.blogg.no/ Konklusjon: - siden jeg nå har henger vil jeg nok foretrekke å sykle på tur med den, men det er på ingen måte et "must" - og i Norge er det jo ikke nødvedndig å pakke med seg så mye (vann, mat...) at henger er nødvendig. Jeg synes vesker fungerer mer enn godt nok, dersom de er vanntette, vel og merke. De sykkelveskene jeg har vært mest fornøyd med er fra Ortlieb. De andre jeg har hatt har ikke vært vanntette og de har blitt utslitt og hullete nesten med en gang.
  5. Hei igjen. Takk for at dere tok dere en tur innom sidene! Mase: Takk for det Målet er at den skal bli mer innholdsrik litt etter litt Gullars: Jeg var der som sivil. Jeg er med i et judoprosjekt som heter Judo for fred. Det er et samarbeidsprosjekt mellom det norske og det afghanske judoforbundet. Har vært i Afghanistan fire ganger som trener for gatebarn, barnehjemsbarn - også jenter. - og det Afghankse landslaget. Ta en titt på: www.judoforfred.org viss du er interessert i info. Torgis: Dette var meget nyttig informasjon!! Jeg har rett og slett ikke tenkt på dette med feed... Tusen takk!! Jeg kan ikke love at jeg får orden på RSS feeden med det første, da jeg ikke aner hvordan man gjør slikt, men det skal jeg finne ut av - og jeg skal få ordnet med en ryddig feed. Ha en flott dag alle sammen - og god helg (snart)!!
  6. birgitry

    Fjellsko

    Hmmm, ser at mange her har fått gnagsår av Bessegen skoene. Jeg har brukt mine i 5 år og på tross av at jeg ofte får gnagsår på helen av de fleste sko, har jeg ikke fått det med Besseggen skoene. Dete r vel forskjell på føttene til folk... Selv har jeg brede, korte føtter med høy vrist og det er ikke så lett å få tak i gode sko, men Besseggen passet altså mine føtter perfekt.
  7. Hei! Jeg har laget en turside (i utvidet forstand) med tur- og reiseartikler, utstyrstester, oppskrifter , foto og video. Ta gjerne en tittt: www.lynvingen.org Kommentarer, tips og triks mottas med veldig stor takk, jeg er helt fersk når det gjelder hjemmesidesnektring og har masse å lære!!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.