Gå til innhold
  • Bli medlem

Blouberg

+Støttemedlem
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Blouberg

  1. Ser flere som refererer til Alfa fot. Har et par langrennssko fra Alfa som er helt perfekt på foten (Horizon Perform GTX (2.0)) så trodde jeg at mine føtter er Alfa føtter. Kjøpte Kikut BC sko.  Etter 3 km ble det gnagsår på utsiden av begge hæler.. Spurte Alfa om råd, men de svarer bare at gnag ikke er reklamasjons grunn. 

    Så blir å prøve den Ezeefit sokken som @Lars Erik Moen linker til. Hvor kjøpte du denne?

  2. ingen87 skrev (På 1.1.2022 den 21.02):

    Kom gjerne med en liten tilbakemelding når du har fått testet dette ut. Mine Åsnes Rago-ski er modne for utskifting, og har i flere år vært innstilt på å kjøpe Breidablikk når jeg skulle ha nye. Fruen kjøpte seg et par ifjor og de var ikke "så digge" som jeg hadde sett for meg, uten at jeg helt klarer å sette ord på hvorfor. Derfor lurer jeg litt på Åsnes Finnmark istedenfor. 

    Så langt har det bare blitt 2 turer med Finnmark skiene, og kun i maskinspor. Skiene føles veldig letthåndterlige og er gode å gå med. Litt tuklete i løse spor da vanlige langrennsski slår igjennom maskinspora. Da lugger det litt. Jeg gikk for vanlig smøre såle, så måtte jobbe litt for å få god gli. Fornøyd så langt 

  3. Mikael Angel Oh skrev (5 timer siden):

    Ikke ta alt jeg skriver som den ultimate sannheten dog. Selv om jeg gikk fra 0 til hundre med en gang så har jeg jo fortsatt under 10 dager erfaring med dette oppsettet, og før det visste jeg ingenting om fjellaki.

    Jeg har ingen erfaring med fjellski, skal teste første tur i morgen, i oppkjørt løype. 

    Tok opp igjen langrenn ski i januar i år, etter ca 35 år pause. Startet med et par Fischer vanlige felleski med nnn binding. Det funker for så vidt bra, men er med sekk og hund for pinglete,  jeg ser mistenkelig "dansk" ut...  Ser fram til noe mer stødig.

     

     

    • Liker 1
  4. Mikael Angel Oh skrev (18 timer siden):

    Jepp, det er et standard fellefeste på alle Åsnes ski med den muligheten, unntatt combat nato, trur jeg. Den fellen er vel ment å sitte der hele tiden så festet og fellene er annorledes.

    Ellers er det bare å bruke hvilken bredde du vill sålenge skien er brei nok. Gamme er 54 i midjen så 45mm er det breieste som passer uten tilpassing. Har man virkelig lyst på enda mer feste så kan man sikkert bruke en breiere og tilpasse den så man får den helt ut til stålkantene.

    Og vil man ha bedre gli så kan man bruke den 30mm breie og klippe den av ved hælen.

    Takk for info. Har Finnmark 54, og mohair 45 så langt. Tenker jeg supplerer med smalere feller for "markatur" i maskinløyper.

  5. Mikael Angel Oh skrev (På 25.12.2021 den 11.57):

    ...er hva jeg har fått til!

    Åsnes Gamme 54 i 190 med BC Magnum.

     

    30mm avkortede mohair kortfeller som gjør at jeg kan bruke skiene som klassiskski i sporet eller rusle iveg mot sydpolen hvis jeg vil det. Med disse har jeg ganske god gli.

    45mm nylon kortfeller i 70cm lengde som gir bedre feste når jeg trenger gå brattere og ikke trenger like god gli.

     

    Er bredden på fellefestet det samme på 30/40 og 45 mm feller?

  6. borgern skrev (17 minutter siden):

    BX heter vel egentlig Exage BX, vel forgjenger til Stc. Hadde en slik og var veldig fornøyd med den helt til jeg greide knekke tuppen ved å legge en rull sauegjerde på den når stangtupp stakk ut. Derfor jeg kjøpte den nye. Teleskop er og praktisk som stang 2 på tur siden den tar liten plass. F.eks i packraft/kano hvor det ikke er behov for å kaste så langt. 

    Stemmer at den heter Exage, har sikkert hatt denne i 10 år. Synes den er god å kaste med, tross den korte lengden.

  7. Heisann, gravde fram min gamle ABU Ambassadeur 6600C fra nederst i en eske her om dagen.  O gjennsynsglede, sikkert 30 år siden den sist var i bruk. .. Sjekket at den hang sammen, bortsett fra gammelt fett og manglende sentrifugalvekter så snella helt fin ut.

    I dag er det sikkert mange sneller som er mye bedre, men har jo tatt fisk med denne.. så men håp om god karma ble snella sent på service. Nå ligger den klar sammen med min gamle "Gaula 9 Fot soft" (jada vet at mange mener dette er skrot)  til vi skal i skjærgården å fiske i sommer. 

    Ha en fortreffelig søndag

    • Liker 1
  8. tubbs skrev (12 timer siden):

    Uansett hva folk sier så er telskopstenger ett dårlig kompromiss.
    Ser ikke logikken i at man sparer 2 minutter på å rigge en teleskop kontra en 4 eller 5-delt stang.
    Ulempene med en teleskop er så store at det for meg er helt uaktuelt å dra med meg noe som har så stor sjanse til å bli ødelagt i forhold til en 2 eller 4-delt stang.
    Og at teleskopstenger kaster dårligere samt ikke kan sammenlignes med normale stenger 
    gjør ikke valget vanskelig for min del 😊

    For meg er ikke riggetiden avgjørende, men plass. Har både 2 og 3 delt stang, men teleskopstanga på 7 fot er alltid med.

    • Liker 2
  9. Takk for tips. Sekken ser veldig fin ut. 

    Jeg trenger noe mer som en skulderveske. Har som regel en annen sekk på ryggen. Fiske er litt som en bi-ting på tur,  Er mange fine vesker, men de aller fleste er laget for mange slukbokser og har lite innredning for øvrig. Jeg har ikke hundrevis av sluker, klarer meg godt med noen woblere, noen spinnere og mark utstyr, Har funnet et par som ser lovende ut, men de er selvfølgelig utsolgt 🙂 

    Dette er nok noe av det som kommer nærmest men litt dyr da

     

  10. Hei, tatt litt mer tak i fiskingen igjen. Savner en god utstyrsbag der jeg får med annet enn en haug med slukbokser. 

    Joda, en slukboks er bra, men trenger plass til alt det andre også. Sneller, kniv, dupper, telefon, nistepakka, seneruller markboks osv osv. Synes mange vesker kun tar høyde for slukbokser. 

    Noen der ute som har funnet den perfekte veska?

  11. Jeg er (dessverre) en av de som kjøper for mye utstyr, synes det er stor stas å finne noe som er enda bedre enn det jeg har. Selv om utstyret fortsatt er helt fint. 

    Nå siste kjøpte jeg et nytt telt. Det gamle er fortsatt helt og komplett. Mye brukt utstyr er nærmest usalgbart selv om det er velfungerende. Har gitt bort mye på Finn.no, men har inntrykk av at det er nærmest profesjonelle som samler opp det som gis bort.

    Sjekket om det er lokale utlånsordninger av sports og turutstyr og fant fram til "BUA" Planlegger en tur innom de for å høre om de er interessert i brukt utstyr.  Har et lite håp om at det kan bidra til å gi noen en opplevelse i naturen som kanskje ikke kan ta seg råd til å ha eget utstyr. 

    Jeg er helt sikker på at det er mange av oss som har utstyr som vi ikke bruker som kan komme andre til gode.   

    • Liker 6
    • Takk 2
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.