Gå til innhold
  • Bli medlem

Asmund

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Asmund

  1. Utrolig at du greier å navngi disse toppene til høyre der (I Romsdal, dvs, Skjorta, Ryssdalsnebba og Vikesaksa) Det ser ut som du har helt rett. Utrolig overraskende hvor Snota dominerer i forhold til Romsdalstindene, men Snota ligger jo også mye lenger "framom". Har aldri sett dette fjellmassivet fra Hemne (Ruten er et fjell jeg MÅ opp på!!!) Er mest vant å se dette fra nord og mye nærmere.
  2. Ønsker innspill fra noen som er eksperter på Jotunheimen her inne. Jeg og en kamerat står på toppen av Skjorta (1711 moh) i Eresfjord (Nesset kommune) og sikter nøykatig sør med et brukbart kamera med OK objektiv (ikke speilrefleks!) Jeg har noe tid på å navnfeste toppene vi ser fra venstre. Har brukt kart over Jotunhemen som referanse etter beste evne, og er nå opptatt av å få tilbakemelding på de fjellene vi ser her. Avstanden er 114 km. Jeg starter med toppene fra venstre og nevner disse fortløpende mot høyre. Ønsker svar hvis noe er feil! 1. Galdhøppiggen (2469 moh) 2. Veslpiggen (2369 moh) 3. Storgjuvtind (2344 moh) 4. Ymmelstind, også kallt Svellnostind (2304 moh) 5. Storgrovhøe (2259 moh) 6. Skardstind (2373 moh)
  3. Nei, det er langt i fra Klenegga, fjellene er allt for langt unna til at det kan være den - og Klenegga skjules bak Vikesaksa. Jeg fikk svar på det nå endelig i kveld. Avstanden til de bakerste fjellene er 116 km..Den høyeste toppen er faktisk Galdhøpiggen ut i fra bilder som Even Lillemo har tatt fra Gråhø og det stemmer også med profilen.. se: http://ifriluft.net/gallery2/v/turbeskrivelser/ostlandet/reinheimen/grahoe_0 6/IMG_0585_zomet.jpg.html fant det ut til slutt
  4. Takk for synspunkt. Grunnen til at jeg begynte å fable om Jotunheimen er at jeg synes fjellene i horisonten er veldig alpine med bratte egger. Dessuten så er disse ekstremt snølagt og fjellene i Reinheimen er ikke høye nok til at snø ligger gjennom hele sommeren i så stort omfang som bildet viser. Men nok en gang jeg er ikke mere sikker enn deg. Klenegga er det vel ikke. Den ligger på andre sida av Vikesaksa hvis man står på Skjorta gjør den ikke det da? (Dessuten skal det stå Vikesaksa 1809 moh og ikke 1850 som jeg skrev.
  5. Kan noen hjelpe meg med hva det er vi ser her??? Har noen innsikt i hvordan Jotunheimen med Galdhøpiggen og Glittertind ser ut fra nord? Bildet er tatt fra Skjorta 1711 moh i Eresfjord i Nesset kommune. Det nærmeste fjellet i forkant er Vikesaksa ca 1850 moh. Ellers tror jeg det er fjell forbi Aursjøplatået og og bakom der fjellene sør for Lesja og bakerst da mener jeg det må være Jotunheimen??? Bildet er ellers tatt i september og det er ennå mye snø i de bakerste fjellene i horisonten fra vinteren før. Lurer derfor på om disse ligger ganske høyt dvs over 2000 moh Det kunne ellers vært interressant med bilder fra Jotunheimen sett fra nord for å sammenlikne. Se bilde vedlagt. Håper på innspill på dette.
  6. Hei. Hvordan legger jeg inn bilder fra harddisken? Jeg har et interressant bilde av Jotunheimen fra nord som jeg skulle ha lagt ut og fått innspill på!!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.