Jump to content

mariussteen

Aktiv medlem
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mariussteen

 1. Hei! er det noen der ute som vet om man kan spise karuss og om den er god??
 2. Jeg ligger ute med huskyene mine i 25 minusgrader. De gjør ingenting av det
 3. Hei! akkurat fått meg en gasslykt ( Primus Mimer Lantern) En forsåvidt ganske stor gasslykt som skal tilsvare 120 eller 160 watt (husker ikke). Men jeg har klart og få en sprekk i glasset på den siden jeg gjorde det man ikke skal gjøre, nemlig fyre den opp med hull i glødenettet. Så ser jeg at de til micron lantern selges nettingring som erstatning for glass. du får da ikke like bra lys. men varmen spres bedre og den får du jo heller ikke hull bare ved og brenne. Er det noen tips til hvordan man evt. lager dette selv, eller er det noen som vet hvor det selges?
 4. hei!! har en eldre modell av optimus 111. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan man får skiftet dyse på denne siden man ikke kommer til fra oven! noen som har tips?
 5. Hei jeg lurer på hvor trekkpunktet på en hundeslede skal være? skal tauet festes helt fremst ved tuppen av skiene eller skal det sitte helt bak ved bremsen? Jeg har prøvd begge deler og synes de trekker bedre når trekkpunktet er ved bremsen. Har bare to store huskyer så er ikke så vanskelig og merke forskjell. Trekklina mi var først festet fremst mellom skituppene. Jeg løsnet etter hvert opp lina sånn at trekkpunktet ble værende ved bremsen. Lina ligger nå bare og hviler mellom skituppene. Hva er best?
 6. heihei. Møtet gikk kjempefint. de ble venner etter utrolige 5 minutter! gikk tur med dem sammen. nå står de i samme hundegård og trives godt!
 7. Hei. har en 16 mnd. alaska husky fra før som er min og har nå anskaffet en til som er kun 11 dager yngre. Lurer nå på hvordan disse to skal bli vant til hverandre. den nye hunden begynner og bli husvandt her nå men har enda ikke tort og hilse ordentlig på den andre røveren som står i hundegården. hvordan skal jeg gå fram?
 8. Hei! har en Blanding av elgund og australsk terrier tispe på 11 år som forventes valper om en liten stund! hun ble nylig paret av en alaskahusky på 1 år. så derfor har jeg et spm: hvis mora dør mens hun føder eller etter at hun har født, hva må man gjøre med valpene for at de ikke skal dø? tenker da på stell, omsorg og mat. vet innlegget ikke passer inn her men trenger all den hjelpen jeg kan få!
 9. Hei. Var på fisketur idag og fikk dratt opp en nydelig ørret på 700 gr. Da jeg skulle sløye fisken snitta jeg opp magen på den og ut av den kom det en hel mus! er det farlig og spise denne ørreten for det?
 10. den skulle vel ikke bruke så altfor mye. det avhenger jo på hvor mye du bruker den selvfølgelig. fyll brenneren helt opp og la den brenne i en halvtime eller noe sånt for og så sjekke hvor mye den har brukt.
 11. Skal prøve og følge opp rådene dine så godt jeg kan. lærte masse nytt!
 12. hei. kløven veier ikke mere enn en halv kilo. å allikevel. om jeg putter en halv kilo i hverpose ( = 1 kg ) åp de 800 meterene så skulle ikke det gjøre så mye skade. Lars Monsen sin Foss bar jo over 10 kg da de var ferdige med turen. De begynte da han var 13 mnd. han belastet hunden sin allerede fra første stund. og Foss var knapt to år da han var "utlært" med kløven. Så ikke ut til og ta skade på han siden Lars brukte han i Finnmarksløpet et par år etter.
 13. Hei. har en Alaska Husky på snart 10 mnd. Kjøpte kløv til han for litt siden og har brukt den en del uten vekt (kun med avispapir for og få fyllt opp kløven i bredden). Hunden er i fysisk god form og har masse energi. Vi var på mange skiturer i vinter (den lengste på 16 km), og han så ut til og like det. han hadde da på seg en trekksele fra seleverkstedet). Men nå vil vi starte så smått med kløv, så i helga har vi tenkt oss en tur til den "stasjonære" leiren vår hvor vi pleier og være. Vi må gå ca 7-800 meter og lurer da på om han kan få lov til og bære sin egen mat (sånn ca 2 kg). Tenkte som så at dette burde gå greit siden det bare er de 800 meterene og så to dager med hvile. Dette burde vel ikke være noe problem for en Husky med masse Energi? Takker for alle svar:) GOD TUR!
 14. Hei. jeg skal nå kjøpe kløv til min alaskahusky på snart 1 år. Men ser det er mange som ike begynner og belaste kløven med vekt før hunden er rundt 2 år. Men Lars Monsen begynte jo med dette allerde i 13 mnd. alderen. Hva er riktig og hva er galt?
 15. hei. jeg fant nettopp en side med BILLIGE pulkdrag for hunder! [Hidden Content] Er en svensk side, men 700 for et hundedrag er ganske så billig!
 16. hei. når jeg skal ut for og la hunden min trekke (alaska husky), løper han fra meg med en gang han ser selen. det er ikke selen det er noe gæli med, den er kjøpt på seleverkstedet så den sitter perfekt, hva kan det være? hvordan skal jeg få han til og nærmest hoppe i selen av seg selv? han er snart 8,5 mnd og veier rundt 23 kg
 17. har ikke fått prøvd det så mye ennå men det blir nok noen turer framover:D
 18. Hei. Har lest litt rundt på internett der mange spør etter pulkdrag for både hund og eier. vel, jeg har laget mitt eget pulkdrag med avtagbar overbøyle sånn at jeg også kan bruke det selv. Funker glimrende! Bøylen er laget sånn at jeg bare klipser den av.
 19. hei. jeg har en regulerbar kombitrekksele fra www.seleverkstedet.no problemet er at jeg ikke finner ut hvor draget på pulken skal festes til selen. er det noen som har denne selen eller noe lignende sånn at dere kan ta bilder av selen festet til draget? evt. prøve og forklare meg hvordan dette gjøres?
 20. er hvertfal brøyta til kafeen bortenfor Måsåplassen.
 21. hei har søkt nettet rundt og ser ikke en eneste nettbutikk som selger ekstra meier til pulk. noen som vet noe?
 22. hei. noen som har tegninger eller lignende til hjemmelaget kickbike for 1-2 hunder?
 23. hei. er det noen som har mange nettsider med alle typer hundesleder?
 24. hei. har akkurat laget meg en hundeslede (vekt 11 kg). men har nå lyst til og prøve og lage en type spark med kun 1 ski og et håndtak. til skia bruker jeg et langt firkantrør som jeg har laget en oppoverbøyd tupp på, men trenger tips til hva jeg skal smøre den under med for at den skal gli godt. denna skal da trekkes av 1 hund.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy