Gå til innhold
 • Bli medlem

Beate

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Beate

  Alpene

  Champoluc området i Italia kan anbefales. Trivelig liten by, ikke så mye charter turister. Skiområdet heter Monterosa, i tillegg til champoluc henger det også sammen med Gressoney og Alagna. Fint skiområdet, med mye muligheter utenfor løypene. Fly til Milano, og lei bil eller ta en tranferbuss derfra.
 2. Norefjellstua er et greit sted å parkere. Kjører opp ved skiheisen for å komme dit. Stien starter rett ved parkeringen, og følger skiheisen det første stykket. Et annet alternativ er å kjøre til Tempelseter, gode parkeringsmuligheter der også. God tur:)
 3. Takker for svar, da blir det nytt liggeunderlag:)
 4. Hvilke erfaringer har dere med oppblåsbart liggeunderlag og hund? Vurderte å kjøpe Thermarest neoair(?), lett og fint med vekt på kun 350 gram. Men da jeg kjente på det i butikken, vurderte jeg det til at det ikke kom til å tåle hundeklør. Hva med exped downmat feks, virker som om dette er sterkere? Skjønner at det kommer an på lengde på klør osv..er mest ute etter litt erfaringer og tips på området.
 5. Takker for svar Da blir det nok Breidablikk ski på meg. Hva slags binding bør jeg gå for? BC eller 75 mm?
 6. Er på utkikk etter fjellski som skal brukes på tur med hund, dvs uten stålkant. Skal brukes minst mulig i preparerte løyper, men tenker ellers et bredt bruksområdet fra skog til fjell. Har sett på fischer sin modell "jakt", som er smørefri. Noen som har erfaringer med denne eller andre smørefrie fjellski? Er i utgangspunktet litt skeptisk til smørefrie ski... men har ikke prøvd slike på mange år.. Lurer også på hvor lange ski jeg bør ha? Er 174 cm høy.
 7. Heisann! Noen som har noen tips på områder som egner seg for toppturer på ski i starten av sesongen? Kommer selfølgelig an på hvor snøen faller først... men noen har sikkert noen forslag å komme med alikevel? Bor på østlandet, så de nordlige deler av landet er desverre ikke aktuelle. Enkelte av områdene begrenses vel sikkert av vinterstengte veier også? Takker for alle forslag! Kom snø!!
 8. Norefjell ligger ca 1,5 times kjøring fra Oslo, og fjellområdet er kjempefin, kan absolutt anbefales å ta turen dit. Fra Skistua på Norefjell kan du gå opp til Høgevarde (med selvbetjent DNT hytte). Toppen på Høgevarde har kjempeutsikt på klarværsdager Fra Høgevarde kan du fortsette på blåmerka sti over Ranten, videre til Toveseter (ubetjent DNT hytte) og derfra til Haglebu. Turen som nå er beskrevet passer fint for en helg, med to overnattinger. Dagsetappene er da i passe lengde og man slipper å stresse avgårde. Slik som den er beskrevet er det ingen rundtur, men ved
 9. Beate

  Hellytech XP

  Min erfaring er at det fungerer helt greit, men ikke like bra som den forrige gore tex jakka mi. Har en Helly Hansen Verglas jakke, bruker den mye både sommer og vinter. I jakka mi samler det seg fuktighet på innsiden av jakka Men er absolutt et greit og billigere alternativ.
 10. Fjellsjøkampen ligger i Hurdal i Akershus, og er med sine 812 moh den høyeste toppen i Akershus. Med turnusfri midt i uka, og et strålende vær, bestemte jeg meg for å ta turen i dag 30.11. Tok med meg "schæfern" som turfølge og dro avgårde. Turen startet ved bommen like etter Gjødingsetra. Her var det faktisk preppet skiløyper på skogsbilvegen som går mot Fjellsjøen. Det var faktisk flotte "trikkeskinner", og jeg angret meg nesten for at jeg ikke hadde tatt med meg skiene.. Etter en liten stund på skogsbilveien, går stien av opp mot Fjellsjøkampen. Turen opp gikk fint, lå 10-15 cm
 11. Hei! Skal på tur i området første uka i juni (29.5-3.6), og satser på å få noen fine nedkjøringer på ski. MEN, har verken breerfaring eller breutstyr. Ellers så er jeg stødig på ski, og har kjørt en del i bratt terreng tidligere. Har sett meg ut følgende turer som ser vannvittige fine ut: - Storebjørn / Veslebjørn - Store Ringstind - Lauvnostind - Fannaråken - Nordrenna fra vestre Austbotnatind - Renna fra Dyrehaugsryggen og ned i Ringsdalen. Kan noen hjelpe meg med litt mer info om disse turene. Forsvarlig å gå dem uten breutstyr og erfaring? Aktuelle
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.