Gå til innhold
 • Bli medlem

wwvFrode

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Bare et tips. Noen av oss på wwv.no har gjort en jobb for å kartlegge alle øyer med høyeste topp over 100 m. Alle disse toppene har naturlig nok pf>100. I tillegg kan det delvsagt være flere topper på samme øy med pf>100.
 2. Da har jeg gått gjennom pf>100 listen en gang til og fant en topp Trollsteineggje. Den hadde jeg pf=90, mens du morten har 100. Jeg endret den til 100, og da har jeg også 129 topper. (Jeg har valgt å ikke ta med de to toppene på Jan Mayen). Regner med det kommer flere korreksjoner etterhvert, spesielt på de med pf rundt 30.
 3. Hei Inger Lise! I morgen (fredag) åpner registreringsmuligheten for 2000-metere på wwv. Listen har ligget der en stund, men fra i morgen kan man laste opp både bilder og turrapporter. Jeg har lagt inn alle toppene med pf 30 eller mer, men etter noen tilbakemeldinger har jeg gjort det valgfritt om man vil se og samle på topper med pf>100 eller pf>30. Jeg har brukt ulike kilder i utarbeidingen av listen. Jeg regner med at listen med 128 2000m-topper med pf>100 skulle være riktig. Litt mer diskusjon er det nok rundt de med pf ned mot 30. Jeg har foreløpig 228, men ser det vanlig
 4. wwvFrode

  Øytopper

  Jeg kan legge inn en liten notis på Engeløya om at det er tvil rundt høyeste punkt. Det er heller ikke alltid at høyden på et punkt på kartet (fastpunkt) er det aller høyeste på en topp. Men de som besøker Engeløya burde jo ta seg tid til å besøke begge toppene. Det er sikkert flotte turer og spektakulær utsikt fra begge steder Den første som har med seg gps på begge toppene kan jo sammenligne, så kan vi kanskje kåre en vinner.
 5. wwvFrode

  Øytopper

  På www.statkart.no ser det for meg ut som om Trohornet er 645 m. Vi har dessuten fått rettet opp noen andre feil og mangler som er nevnt tidligere. Antall øytopper er nå oppe i 396.
 6. wwvFrode

  Øytopper

  Det ser ut som det skiller seg ut 3 klare kategorier av øyer: 1. Naturlige øyer i saltvann 2. Naturlige øyer i ferskvann 3. Menneskeskapte øyer (kan ligge både i ferskvann og saltvann) I de tilfeller der en øy er delt i to og delingen er menneskeskapt, blir det et lite dilemma, men her må vi regne den høyeste toppen med til listen over naturlige øyer. En ting som er vanskelig når det gjelder øyer, er hvor skillet går mellom en øy og en holme/skjær. Men siden vi setter en nedre grense på 100m, kommer vi iallfall unna den problemstillingen. Vi får dessuten redusert antall øyer på
 7. wwvFrode

  Øytopper

  Jeg må korrigere meg selv litt. Edøya skulle ikke flyttes, den ligger i Tromsø. Har korrigert Aksla til 188m.
 8. wwvFrode

  Øytopper

  Her er noen feil i øytopplisten rettet i dag: - Fjørtoft endret til Fjørtofta, Feafjellet endret til Æafjellet - Øytoppen på Uksenøya endret fra Vasstrandfjellet(Ursfjellet) til Meraftafjellet Og så noen øyer som hadde havnet i feil kommune: Reinøya, Kjelmøya og Skogerøya flyttet fra Nesseby til Sør-Varanger Ørja flyttet fra Tromsø til Torsken Edøya flyttet fra Tromsø til Lenvik Hekkingen flyttet fra Tromsø til Torsken Store Altsula flyttet fra Sørum(!) til Nordkapp (kanskje den groveste bommen på hele listen)
 9. wwvFrode

  Øytopper

  Jeg stemmer for å ta med Jeløya, Nøtterøy, Lindesnes-øya og alle disse menneskeskapte øyene i den komplette øytopp-listen. Men vi merker disse spesielt med at de er menneskeskapte. På samme måte kan vi ta med alle øyer i innsøer, men merke disse at de er ferskvannsøyer. Så blir det opp til hver enkelt hva de vil samle på. Antallet øytopper vil da bli litt ulikt alt etter hvordan man tolker det: Totalt antall øytopper = Antall naturlige saltvannsøyer + Antall menneskeskapte øyer + Antall ferskvannsøyer
 10. wwvFrode

  Øytopper

  Hei, Petter. God idé dette med å legge inn major mountains på wwv. Vi får komme tilbake til det på nyåret. Jeg ser at dette med 2000m med PF>30 er litt for spesielt interesserte, så vi burde kanskje hatt to lister her. En i tillegg med PF>100. Jeg skal tenke litt på det.
 11. wwvFrode

  Øytopper

  Statens kartverk sier følgende om Lindesnes: *Etter utgraving av båtkanal ved Spangereid, betraktes Lindesneshalvøya i noen sammenhenger som en øy. Ifølge FN's definisjon er området ikke å betrakte som øy, siden kanalen er et menneskeskapt inngrep. Spangereidkanalen som går fra Høllebukta i Lenefjorden i vest gjennom sentrum av Spangereid til Båly havn i øst, er 930 meter lang, 11 - 25 meter bred, er 2 meter dyp har friseilingshøyde på 4,5 meter. Kanalen ble åpnet for trafikk 22. juni 2007. Offisiell åpning fant sted 5. juli av H.M. Dronning Sonja. I så fall burde heller ikke Nøtterøy o
 12. wwvFrode

  Øytopper

  Hei, folkens og takk til Joker for veldig nyttige input. Jeg har lagt inn alle de feilene/manglene som du påpekte. Øytopplisten er nå på 393 topper, men vi kommer til å legge inn de få ferskvannsøyene over 100m også. Det som er litt morsomt er at det er 402 ulike kommunetopper (det er 28 doble). Dersom dere finner flere mangler nå, så kan faktisk antall øytopper bli flere enn antall kommunetopper Frode i wwv.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.