Gå til innhold
 • Bli medlem

psundbakk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Petter: Jeg hadde sett på din flotte turrapport i forkant, vi fulgte forøvrig gps-spor fra en som har vært på Jiehkkevarri 41 ganger!. Mye bra informasjon på din side Petter. Du har vært på endel fjell i troms også! Blir nok sikkert å benytte meg av siden din fremover. Lille Russetinden står blant annet høyt på ønskelisten. Ja turen gikk på randoutstyr. Lett sådan. En fordel å ikke ta med de bredeste pudderplankene på en slik tur.
 2. Ja det kan nok stemme godt Dag, synd dere fikk dårlig vær, men toppen ble jo nådd så.. Den vanligste tiden for vinterbestigninger av Jiehkkevarri er vel fra månedskifte april/mai og utover til begynnelsen av juni. Tidligere på vintersesongen pleier det å være endel aktivitet opp til Holmbukttinden, som kan by på meget god nedkjøring, ved de rette forholdene. Forøvrig kan en travers bare anbefales, hvor man spaserer over det lange bredekte platået med fantastisk utsikt over både flotte fjell og hav.
 3. En helt fantastisk påske i nord, ble avsluttet med en travers over Jiehkkevárri massivet. Datoen for turen var altså 05.04-10. Jiehkkevárri eller Jøkelfjellet på norsk befinner seg i Lyngsalpene og er Troms høyeste fjell. Det nesten 10 km bredekte fjellet ble for første gang besteget av Hastings og Hogrenning i 1899, etter noen forsøk av blant annet Elisabeth Main og andre utlendinger som utforsket fjellriket i nord. Fjellet er svært der det stiger, fra havnivå og nesten rett opp. En tur til Jiehkkevárri omtales som Norges fineste skitur. Vi sto klare med skiene på beina litt etter 07:30,
 4. Kan det være frostisen ved skjomen?
 5. Flotte bilder! Denne årstida er kanskje den fineste..Skøy å følge med på dine erobringer kugo. Sfinxen i morgen blir vel heftig antar jeg God tur!
 6. Tur opp på Mannfjellet anbefales. Vi var der tidligere i høst, og er en av de flotteste turene jeg har hatt. Vi gikk en enklere rute en det Kugo valgte, som passer alle. Turrapport fra vår tur kan sees her: [Hidden Content]
 7. Området rundt Tromsø egner seg veldig bra til toppturer. Nærmeste er vel Tromsdalstinden(1238moh), men vil anbefale å sjekke ut Kvaløya. Skitntinden (1042moh) skal visst være utrolig flott! Sjekk ut www.ryggsekk.net her har du masse turmål fra området rundt Tromsø.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.