Gå til innhold
 • Bli medlem

epp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg er 180/80. Gikk på 185 cm smørefrie gamle Fischer ski i minus 15 i helgen, løype og løssnø. Fungerte helt fint og like bra som resten av følget. LITT dårligere feste på hardpakket snø, men ikkje noe problem.
 2. Eg mener og 190. Skal selv kjøpe Rago i disse dager (180/80kg) og går for 190. Har Fischer E109 i 188. Hadde før det Åsnes sondre (gammel modell) i 210 Alt for lang for vestlandet i alle fall. Ok til Hardangervidden. Var på Kvamskogen i helgen og gikk med noen gamle Fischer smørefrie i ragobredde og 185 lange (for å forske på dette med lengden). Har aldri gått så fort på ski i løyper før og ingen problem i løssnøen. nedkjøringene gikk som en drøm i både løssnø og hardpakket. Så: 190
 3. Eg har en padletørrdrakt i Gore tex immersion. Den er HELT vanntett. Den puster VELDIG BRA. Har padlet maraton med den med relativ høg intensitet. Ingen fuktproblemer. Denne drakten har eg ligget mye i sjøen med, den har lateksmansjetter i håndledd og hals og slipper altså verken luft eller vann inn eller ut. DEN PUSTER ALTSÅ. (Eg svetter MYE).
 4. Hver gang vi kommer innom dette programmet sier kona at eg må melde meg på for hun kan tenke seg den bilen. Hun ser faktisk ingen annen mulighet enn at eg ville vunnet, men å tilbringe ukesvis med de pysene... Nei takk!
 5. Et introkurs er rimelig kort. Begrenset hva man kan lære bort. Se ellers: [Hidden Content] Og til kjiver: De som padler havkajakk med hjelm er de som har der skikkelig gøy! [Hidden Content]
 6. Vær? Kan være fint=20 grader og sol. Sansynligvis vekslende 10-15 grader med litt regn innimellom Du kan og være uheldig som eg var for nokre år siden= 7 dager med vannrett pøsregn fra sør (ja, vi gikk sørover) og 5-8 grader. Frøs værre då enn i minus 30 samme sted året før. Konklusjon: Ta med vanntett og pustende jakke og bukse og ullundertøy OG god lue.
 7. Gammel diskusjon, men ok: Våtdrakt er flott i vannet, men er også tett når vi tenker på svettetransport...mao klamt og jævlig å padle i. Eskimoene brukte på en måte tørrdrakt, så lenge de ikkje frigjørde seg fra cocpiten og det gjorde/gjør de ikkje, de KAN rulle. De pleier heller ikkje å padle aleine om vinteren. Derav redningsteknikken eskimoredning. God tur!
 8. Har og dette problemet. Leste et sted at det er noe som skjer i kulden og ingenting å gjøre med (pga oljen i navet). imidlertid har eg to like nav som fryser ved ulik temp, så det er kanskje ulik olje (mengde). Det fungerer imidlertid helt fint ned til minus 5. Uansett har nok ikke sykkelfabrikkene tenkt på at noen galninger sykler året rundt i Norge... Sjekk på forumet til syklingensverden.com
 9. epp

  fjellvotter

  Helt enig Jarle! Eg har faktisk vært på riksdekkende fjernsyn med mine strikkekunnskaper, men erfaringen min er at få andre gutter/menn deler mine sære interesser, derfor anbefalingen om mamma. Kjøpte forøvrig Hestra overtrekk med digg ullvott inni på tilbud til 200,- i vinter. Veldig god, varm og myk inni. Den er nok verd pengene til vanlig pris og. Stiv overtrekksvott gjør at den er litt lettere å ta raskt av og på enn norrøna sine synes eg.
 10. Var på topptur på lørdag i minus 17 og vindstille. Ingen problem av noe slag med pusten. Nedturen beit litt i ansiktet, men ikkje verre enn at det kjentes litt. Var på padletur på onsdag i minus 2 (og sikkert 100% luftfuktighet) og frisk bris. Da var det nesten-forfrysning i ansiktet på skyggesiden, og følelsesløse bein en time etterpå. Eg har ikkje merket noe på pusten i lave temp. Rekorden min er -35 i Mongolia. Derimot må eg være forsiktig med tærne og fingrene etter noen lette forfrysninger i 1993. Sykler forøvrig med en neoprenmaske med filter og den funker veldig bra med
 11. Eg er veldig fornøyd med min Lowe 80+15 L Cerro Torre (fra ca. 1997). Enkelt å justere bæresystemet (som er likt det som er på dagens sekker). Faste puter i reimer og hoftebeltet, i motsetning til de norrønasekkene eg har prøvd (men de er noen år gamle). Bærer greit 23 kg. Det er beina som blir trøtte, ikkje ryggen. Uansett MÅ du prøve med 15 kg i butikken.
 12. Dessverre, men lærerutdanning gir gode muligheter OVERALT, så der har du ukens tips... (greie ferier og til turer)
 13. Då er det vel bare å begynne å pakke
 14. Takk for svar så langt! No har det seg sånn at eg kanskje forlanger for mye, eller vil ha et bra kompromiss, men det er no engang sånn at det ofte blir noen km gåing bortover og... Derav Fisher 109 ene eg har, men de er nok litt på kanten gå-vennlige og veldig fine til mer lengre og varierte turer. De tok endel av budsjettet i fjor... Så, kva med bindinger. Tenkte først på G3, men ser at det er lettere å finne brukt Chili og Cobra. Er chili et ok kompromiss når eg skal gå litt? Støvlene er høge lærstøvler Asolo ultimate. Og eg har fått litt forskjellige råd når det gjeld lengde
 15. Har et par fischer 109 med riva 3 Ønsker et par til som er mer spesialisert telemark kjøreski. Åsnes har denne på tilbud: [Hidden Content] V12 G Topptur/telemarksski for den som hovedsakelig tar seg til toppen med feller. Til bruk primært utenom løyper. Egner seg sammen med telemarksbindinger og lærstøvler. Eldre design. Mål: 93-62-85 mm Vekt: 2680 g (180 cm) Har et par fine, høye og stive støvler og tenkte meg g3 bindinger. Er disse målene helt utdatert? Må man opp i 110-120 mm i tuppen for god flyt i løssnø? Noen som har noen tanker om dette?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.