Gå til innhold
  • Bli medlem

halvorep

Aktiv medlem
  • Innlegg

    245
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av halvorep

  1. Hei!

    Når DNT skriver "krevende" så vurderer de nok turen ut ifra et helhetlig perspektiv og ikke kun hvor fysisk krevende turen er. Hardangervidda er et flott område for lange skiturer, men været kan til tider by på utfordringer. Generelle kunnskaper om riktig bekledning og grunnleggende teknikker for å overleve en vinternatt er nok vel så viktig som all intervalltreninga ;)  

    • Liker 1
  2. Prøvde fjellreven vidda i butikk. Satt ikke helt bra. Litt posete rundt midjen. Dette var riktig nok ikke den nye vidda pro. Mulig den har et bedre snitt. Jeg er av den slanke typen.

     

    Fjellreven har mange modeller i forskjellig passform, sjekk ut http://www.fjellrevenshop.no/bukser-c-144-1.aspx

     

    Modellene har gjerne forskjellige navn, så prøv flere enn bare vidda hvis du ønsker den type bukse ;) 

    • Liker 1
  3. Hei hgmann. 

     

    Du skriver nybegynner!

     

    Først som sist, kjøp deg ei real turbukse i bomull! Fjellreven, Lundhags og Gaupa har flere modeller, Norrøna har Svalbard cotton og Klattermusen har et par dyrere varianter. Prøv litt forskjellig og finn en som passer deg. 

     

    For eksempel. 

    http://www.fjellrevenshop.no/fjallraven-vidda-bukse-p-445-c-144.aspx

     

    Og til ditt budsjett så har du også råd til å kjøpe ei skikkelig regnbukse.

     

    For eksempel.

    http://shop.hellyhansen.com/no-no/item/voss-pant-51081/?t_type=src&t_type=cat

     

    Med dette settet kan du være ute året rundt, og det tåler realt bruk!

     

    God tur! :) 

    • Liker 1
  4. Hei. 

     

    Jeg bruker Hilleberg Saiveo på vinteren, alene på tur så er det viktig at teltet er lett å sette opp i dårlig vind. 

    På Saivo og andre Hilleberg modeller så plugges duken fast i bakken først, for så å trekkes opp og hempes på stengene, dette er (for meg) en veldig trygg måte å sette opp telt på.

     

    Saivo har litt dårlig plass i forteltene, Tarra har bedre fortelt, det har også rettere vegger, det er et stort 2 manns telt med god plass for 2, selv om man gjerne velger 3 manns telt for 2 på vinteren. 

     

    Vil anbefale deg å ta en titt på Tarra.   

  5. Hei. 

     

    Har nallo 2 gt som meg og hunden telt, fungerer supert, tipper vanlig nallo 2 vil gjøre det samme, det er stor plass i forteltet selv om det ikke er gt utgave, men du bør vurdere nallo 3, den er kun 200g tyngre, men gir veldig mye bedre plass og ikke minst høyde.. Mitt tips;) 

    • Liker 1
  6. Er de fleste her enig i at rundt 500gram pr dag er en god tommelfingelregel slik @Balle forespeiler?

     

     Jeg er på ca 600g.

    Frokost 144g (havreblanding rosiner!)

    Lunsj/Kvelds 205g (sjokkoplate)

    Middag 160g (Real Storfe veier mest)

    Potetmos/Ris 100g (trenger jo ikke)

     

    0,5kg pr dag er enkelt å forholde seg til, ikke tenkt på mat i gram pr dag før...

    + Litt smør til fisk eller ris. + egg + jerky +

    - fisk

     

    Etter diverse kalorifakta fra nettet vil dette bli ca. 520 + 1110 + 636 + 330 = 2600 kcal 

     

     

    På en 20 dagers tur er det kanskje ikke like lurt å kalkulere inn et såpass stort underskudd som 500 gram med mat vil gi. Kan nok være lurt å spe på med litt olivenolje og smør for å få opp kaloriene. Bør nok ihvertfall ha 3000 kalorier til dagen for en voksen mann. En pose real er til sammenlikning kun 500-600 kalorier. 100 gram ris eller havregryn er rundt 360 kalorier. 100 gram olivenolje gir 900 kalorier mens 100 gram smør gir 746 kalorier.

     

    Nøtter er også energitett og er fint supplement.

     

    Da blir det et underskudd på 400 kcal pr dag, 1 kg menneskefett inneholder ca 9300 kcal, bare å legge på seg ca 1 kg før turen, eventuelt 2 hvis man vil ha litt luksus ;) 

  7. Slenger meg på tråden. Vi vurderer en runde i Skarvheimen: Myrland - Lungsdalshytta - Kongshelleren - Geiterygghytta - Myrland. Aldri vært i området før og lurer på om noen er kjent? Hvordan er dagsetappene? Hyttene? Parkeringsmuligheter på Myrland?

     

    Hei. 

     

    ved Myrland er det en stor parkeringsplass, det er kjørte løyper som kan sjekkes her http://skisporet.no/buskerud/sudndalen

    Den enkleste vegen fra Myrland til Iungsdalshytta er å følge sporet fra beltevogna som kjører langs med Stolsvatnet. 

    • Liker 1
  8. Nå har jeg brukt svartisen denne vinteren og erfaringer så langt er. 

     

    Stivere enn Alfa skaret, det er betydelig bedre følelse med skia, støvelen er også noe smalere, men romselig nok til gode sokker i riktig størrelse. 

     

    Ga meg blå negler ved lang tur, 5 dager. Det kan være jeg har feil størrelse, men lengden virker fin. 

     

    Litt kronglete å pusse/smøre skoen bak ankelstøtten, den lar seg ikke vri unda så lett. 

     

    Nå er Amundsen skia utslitt, stålkantene står i alle kanter, mulig Åsnes tar det på reklamasjon, ellers blir det en annen modell til neste vinter:) 

  9. Takk for gode tips! Den ruta over Hansbu har jeg sett på og virker rimelig grei. Kommer nok til å velge denne så lenge det er ok vær. Sparer inn endel km også på å velge denne ruta. Tenkte å krysse ut av kvistet løype allerede ved Knutsbu og så gå mot Store Urevatnet og Nedsta Bjørnevatnet. Men den ruten du skisserer er vel omtrent like lang og følger kvistet rute litt lengre. 

     

     

     

    Det er jo også en mulighet, bare pass på fjellsider som vender mot nord/øst, det har blåst mye sør/vest i vinter så det er en god del skavler. 

    • Liker 1
  10. Hei:) 

     

    Har nettopp gått nord til sør, uten å diskutere hvilken retning som er finest å gå så har jeg et par tips til alternative ruter hvis du ønsker litt lettbeint navigering utenfor stikka løyper. Det kan fort bli folksomt i påsken. 

     

    Fra Hellevassbu kan du gå til Helleiksbu og over Sandviksali, følg Øvsta og Nedsta Bjørnavatnet og kryss Låven i Jakobsbudalen, videre til  Hansbu. Herifra Navigerer du etter sommervegen til Sandhaug via Lakadalen. 

     

    Mye av denne ruten er brukt av fjelloppsynet fant jeg ut så det er en del spor å gå i der, en fin snarveg:) 

     

    Fra Dyranut kan du velge en mer østlig rute forbi kjeldenuten og over Krobuhalsen, fint alternativ til kvisten. 

     

    Brukte 5 dager på turen min, lett skiføre, markant trekk fra nord mot sør. 

     

    Brukte i underkant av 2L drivstoff til meg og Bikkja. 

     

    God tur!:) 

    • Liker 1
  11. Hei:) 

     

    Jeg bruker acapulka sitt drag, det er veldig å anbefale! 

     

    Hvis du legger ut et bilde av fronten på pulken din så er det litt lettere å si hvordan du fester det, men det skal være et blankt metallpåslag på hver side i front av pulken, der er det hull til å skru fast acapulka sitt drag, det følger med skrue/mutter. 

     

    Stivt drag er mye bedre i utforkjøringer, mens tau drag er enklere å gå med flatt og mindre styr ved pauser. Har ikke brukt så mye tau så her kan sikkert andre fylle inn flere erfaringer. Taudrag fester du i de samme festene, bruker du to tau, et på hver side av pulken som går frem til hver side av selen så vil du få litt bedre styring på pulken. 

     

    Vil anbefale fjellpulken sin sele, den virker mer robust enn acapulka sin og sitter godt på kroppen.  

     

    God tur:)

  12. Hei Mons1. 

     

    Jeg vil tru din tur er veldig vær avhengig, jeg bor i nærheten av Jotunheimen og er derav veldig heldig som bare kan knyte på skoa og ta en løpetur etter jobb der jeg ønsker. På godværsdager er dette veldig digg, kun lett vindjakke og litt mat i sekken. Men treffer jeg på uvær med det utstyret så blir det guffent. Du bør ha med deg mer utstyr og du skal ikke se bort ifra at sekken kommer oppi 5-6kg, det er faktisk nok til å legge en demper på løpelysten - ihvertfall min.. 

     

    Hva med heller å gå inn til ei hytte, gjerne selvbetjent, ha med litt ekstra god mat etc i sekken. Også kan du se deg ut noen fine dagsturer derifra som du kan løpe med lett sekk, gjerne på en fin topp som det er så mange av i Jotunheimen. 

     

    Hvis målet ditt er å løpe lengst mulig og tilbringe kortest mulig tid på hyttene så er det noen som driver å løper over Hardangervidda, her er det vel også noen tider du kan konkurrere mot hvis et slikt opplegg passer deg bedre.

     

    God tur!:) 

  13. Hei. 

     

    Er det noen som bruker Crispi Svartisen BC skistøvel? 

     

    Jeg bruker i dag Åsnes Amundsen med BC manuell binding og Alfa Skaret støvel. Blir fort sliten i ankelen når jeg går på hardpakket snø, ski styrer hit og dit. Anklene mine er ikke så sterke, bruker skisko med ankelstøtte ved klassisk langrenn. 

     

    Så derfor lurer jeg på å bytte til disse da det ser ut som de har skikkelig ankelstøtte og kanskje kan gjøre følelsen med skia en del bedre, alternativet mitt er å gå over til 75mm bindinger og kraftigere lærsko. 

     

     

  14. Takk for tilbakemeldinger  :)

     

    "Innigranskauen" Har du noen praktiske erfaringer med klær laget av epic stoff? 

     

    Samme spørsmål til deg "Elisabeth 81" Har sett på Anorak nr.8, hvordan er denne jakken etter en lang dag, trekker den mye fukt?

    Har dere hatt jakkene med på vinterovernatting? 

     

    Viktige for meg er at jakka trekker så lite fukt som mulig slik at den ikke er som en stor istapp dagen etter en natt i telt. :) 

  15. Hei. 

     

    Skal kjøpe meg en skikkelig vinterjakke til årets sesong, men jeg er usikker om jeg skal gå for den "tradisjonelle" goretex varianten eller om jeg skal prøve meg på en eller annen bomullsvariant.

     

    Jakka skal være av type lang, god hett, klaffer over alle glidelåser, en tradisjonell sikker fjellanorakk for bruk i vinterhalvåret. 

     

    Jeg er veldig fristende til å velge bomull siden det puster bedre, men jeg skal bruke jakka på overnattingsturer og er skeptisk til hvor fort disse plaggene tørker, er det noen med erfaringer? 

     

    Type jakker.. 

     

    Bergans Antartic

    Klattermusen Rimfaxe

    Norrøna Svalbard

     

    Eventuelt

     

    Norrøna Svalbard GTX

    Klattermusen Brede

     

  16. Det kan være lurt å lære et par kjennetegn på om hunden er på vei til å dehydrere.

    Manketesten og farge på tannkjøtt er en grei indikator - google it! :)

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.