Gå til innhold
  • Bli medlem

tomjac

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tomjac

  1. Takk for veldig mange gode tilbakespill.. Zebralight er på vei i posten og 18650 batterier innkjøp.. Gleder meg veldig til å prøve den.. Når det gjelder Piko har jeg også vært redd for at batteriet bli noe tung og tenkte først på DUO modellen med 2x 2,2mAh batterier.. Men det var da jeg oppdaget at de var kommet med en ny lykt - Neo X2. Fikk umiddelbar følelsen på at dette var kanskje den lykta jeg var ute etter. Bestilte den tvert hos www.fotovideo.no Har fått brukt den noen dager nå og er kjempe fornøyd. Den har tre innstillinger på lysstyrken og jeg har for det meste brukt den på det svakeste og har da ikke trengt å lade den ennå. Forholdet mellom spredning og spot passer meg perfekt. Lykta er liten og lett. Merker ikke noe særlig til batteriet.. Så ja.. Jeg tror dette er lykta jeg skulle ha.....
  2. Jeg har alt bestilt den - har egentlig bruk for en skikkelig flood lykt så det passet bra.. Gratis frakt var det også, så om dette er bra blir det flere..
  3. Bestiller en Zebralight for å teste disse ut.. Virker som solide og relativt rimelige i forhold til ytelse. Prøver denne. http://www.zebralight.com/H602-18650-XM-L2-Flood-Headlamp-Cool-White_p_128.html Blir nok siste forsøkt før jeg evt går for en Piko.. Takk for gode tips.
  4. Er redd for at det blir den ja...
  5. Jeg har riktignok stor knott, men batteriet til Betty R X14 blir nok i største laget selv for vannhode mitt.. Ser at Zebralight kun har flood lys, men virker solid og grei ellers. Kan være verdt ett forsøk. Litt vel tactical for min smak, men det er vel ingen som ser meg I mørket. Vanlig halogen lys er vel 2700K.. Ser at Zebralight kommer bare I 4400K og 6000K varianter. Hva føles som best og mest lys, varmt eller kaldt?
  6. På er på jakt etter den absolutt beste hodelykta som kan skaffes! Koste hva det koste vil. Den skal ha "alt". God spredning Lyser langt Mye lys Alt i en del, batteriet skal være på hode Lett og liten Oppladbar aller helst med docking mulighet Har nå Petzl Tikka i flere varianter, Led Lenser H7R og H14R. Har ikke hatt Lupine til nå, men Piko X4 virker veldig interessant. Er det andre som jeg burde vurdere? Peltz NAO2?
  7. Jeg har Omega'en og er kjempe fornøyd.. Har hatt min nå i 3år tenker jeg og eneste problemet jeg har hatt er at den ene glidelåsen på jakkelomme har hatt seg dønn fast i stoffet.. Har ikke fått den løs ennå. Det jeg liker aller mest med jakka; den er så liten at den altid er med i sekken. Har den i en 5L vanntett pakkpose. den er så liten at jeg får den under skalljakka mi om det skulle være noe uvær som kommer. Kjenner meg igjen med at det kan bli noe kaldt på skulderne når man bærer tungsekk, men for meg er dette en jakke jeg først tar på når jeg kommer frem eller at vi har pause. Tror heller ikke dette er unikt for dette produktet.
  8. Det er mye i det som du skriver.. Det er i jaktskoene mine jeg først merker problemet med lukt. Det blir jo til at man går i blaute myrer under jakta fra august til langt ut i desember. Siden jeg som regel kun har ett par jaktsko og ett par fjellsko blir det jo ofte til at man tar på seg fuktige sko når man jakter mange dager i rad. Hender også at jeg bruker fjellskoa under jakta når jaktskoa er for fuktige. Men nå virker det jo til at Zalo antibakteriell blir løsningen min fremover - håper bare den gode lukta varer like lenge som skoa var nye.
  9. Høres veldig interessant ut!! Klarer du å finne ut hva den heter og hvor jeg kan skaffe den.
  10. Hva er da vitsen med pustende sko?? Kan ikke se for meg at dette er så veldig behagelig å ha på, men forstår at det hjelper.
  11. Har samme problem både på fjellsko og høye jaktsko ala Alfa Berver Pro etc. Bruker de samme skoa hele året og justerer temperaturen bare med hvilke sokker jeg bruker (tynne Ulvang på sommeren og tykke på høst/vinter). Trodde jeg brukte kvalitetssokker ved å bruke Ulvang, men jeg kan jo prøve andre sokker.. Ser mortimer anbefaler Bridgedale, er det andre som bør prøves ut?? Fuktsperreposene som knadne nevner, hvor får man tak i dette?? Har prøvd Zalo trikset nå på mine 1år gamle Scarpa Charmoz og det ser ut (les: lukter) til å fungere..
  12. Før mine Gore-Tex sko er utslitt må jeg kaste de pga utrolig dårlig lukt. Jeg blir veldig fort varm på beina og svetter derfor tilsvarende dette er nok grunnen for lukten.. Bruker som regel Ulvang ullsokker. Jeg er veldig flink til å lufte skoene godt etter bruk, men over tid blir lunkta for ille og jeg kan ikke ha de i hus.. Hehe.. Det blir noe dyrt i lengden og hive 2000,- sko hvert år.. Har du noen tips til meg?? Jeg har prøvd diverse spray'er som jeg har fått kjøpt i min lokale skoforetning. Har vasket skoene innvending med varmtvann og Zalo (tips fra en av de lokale foretningene). Hatt skoene i frysa for en uke. Har lenge hatt lyst til å prøve Lundhags Syncro, men tør nesten ikke kjøpe en sko til 4000,- for så å måtte kaste den når sesongen er over.. Noen som vet om Lundhags er bedre mot dårlig lukt??
  13. Jeg har tilsammen i år mer enn 50døgn i forskjellige Hilleberg telt, flere av disse i svært dårlig vær. Har ikke opplevd at noen av disse har lekket en dråpe, men det kan være jeg har vært heldig.. Telt både i Kerlon 1800 og 1200. Før jeg kjøpte mitt første Hilleberg leste jeg testen som forbrukerrådet hadde av Nallo og ble skeptisk, men ikke så skeptisk til at jeg ville prøve ett selv... Har ikke angret på det.. Men jeg ser at artikkelen ble skrevet i april 2006, det er samme år som Hilleberg gjorde endel modifikasjoner på flere av sine telt.. Noen som vet om de gjorde noe med duken også?? I så fall kan jo det være grunnen.. http://forbrukerportalen.no/produkter/7637/
  14. Helt enig - kanskje ikke så imponerende, men hvor mye bedre kan ett tunneltelt bli i sterk vind fra siden?? Tunneltelt skal jo alltid plasseres med lengderetning i vindretningen. Skal man mye ut i sterk vind vil vel et kuppeltelt vær å foretrekke, enklere å plassere. Nei, nei - det er veldig vanskelig å velge telt. Glad jeg akkurat er ferdig med mitt valg.. Det står ett knall rødt Allak i stua mi nå.
  15. Personling mener jeg at strommattene kun er nytting i den perioden hvor bakken fryser og før snøen kommer. Før bakken fryser mener jeg at teltkonstruksjonen har mer å si enn stormmatter og at vanlige plugger brukes. Når snøen har lagt seg graver du jo teltet ned og spar snøen opp på teltveggen samt at du kan bruke snøplugger og ski. I perioden hvor bakken er frosen og snøen venter på seg kan stormmattene være greie å legge stein etc. på. Denne perioden varierer fra sted til sted, men slutten av oktober til januar i værste fall.. Dette er bare min erfaring.. Men se denne filmen her så få du kanskje noen inntrykk om hvordan Nammatj er i sterk vind. Jeg fant den da jeg vurderte Allak og Jannu fra Hilleberg. Har fra tidligere Keron 4GT som jeg er knallfornøyd med..
  16. Da ble det Allak på meg - enda ett telt i Hilleberg "familien" min.. Har Keron 4GT fra før. Tror jeg har gjort rett valg selv om jeg ikke fikk sett Jannu "live". Ulempene til Allak er mindre viktig for meg enn ulempene jeg mener Jannu har.. Fikk også en veldig god deal på Allak'en han hadde inne (tror han var redd for å "brenne" inne med den!!). Da blir det fisketur i nytt telt på meg i helga..
  17. Jeg har altid lurt på hvor mye vind og vær telt som MSR Carbon Reflex 2 og Hubba Hubba tåler sammenliknet med f.eks Hilleberg Allak. Carbon Reflex 2 er jo ett telt som veier ca halve vekta av Allak - Hva kan Allak som ikke MSR teltene kan?? MSR Carbon Reflex 2
  18. Hei og takk for svarene. Var innom min lokale sportsforretning i dag og han hadde tilfeldigvis Allak inne, men ikke Jannu. Det er i grunn ikke mange Hilleberg telt han har inne så jeg må si jeg var heldig når han hadde Allak. Det sto ikke utstilt så jeg fikk låne det med hjem så jeg kunne få prøvd det ut litt - bra service!! Så nå ligger jeg i Allak'en på stuegulvet og bare gliser.. Må si at dette teltet likte jeg veldig godt, det er bare så synd jeg ikke får gjort det samme med Jannu. Kan se at formen som Jannu har kan være enklere å finne god teltplass til. Allak'en er tilnærmet sirkulær i "footprint" så det krever sitt, men det er jo ikke noe i veien for å ha en stein e.l i forteltet bare det er flatt der innerteltet står. Ser også fordelen med to fortelt spesielt om man er to på tur. Som du Mads også påpeker har Allak totalt sett mer fortelt areal enn Jannu. Jannu har i tillegg veldig slak fortelt duk noe som igjen gjør effektivt areal enda mindre. Allak har perfekt høyde i innerteltet, mens Jannu er 5cm lavere. Form og fasong på innerteltet til Allak liker jeg også veldig godt. Kan de 5cm som Jannu er lavere få teltet til å virke mindre selv om innertelt arealet er noe større?? De sterkeste argumentet for Allak sånn jeg ser det nå er den ekstra fortelt plassen og de ekstra 5cm i takhøyde. Mens for Jannu må det være "form og fason" noe som gjør den enklere å plassere i ulendt terreng og at den nok tåler mer i ekstrem vær (får det inntrykket fra Hilleberg.se og andre tester/erfaringer jeg har lest). Hmmmm dette var ikke lett - men jeg tror ikke jeg gjør noe dårlig valg om jeg kjøper Allak uten å se på Jannu.. Får sove på det i natt..
  19. Etter mye research har nå valget kommet ned til Hilleberg Allak eller Jannu - men jeg klarer ikke å få bestemt meg for vilket av de to som jeg skal velge!! Teltet skal kunne brukes til alt mulig; padling, toppturer, vinterskiturer etc. En klar forskjell i mellom disse to teltene er hvordan de har løst forteltet. Jannu ha ett fortelt i lengde retningen, mens Allak har to på siden. På toppturene vil jeg tror Jannu er lettere å få plassert pga den avlange formen, mens langs kysten kan det være at Allak vil være enklere. Har ikke sett de oppslått samtidig, hadde jeg så gjort ville jeg tro at valget hadde vært enklere. Er det noen som har erfaring med begge eller stått ovenfor samme vurdering som meg?? Alle gode tips mottas! Kan vel også tilføye at dette teltet blir mer å regne som mitt solo telt da jeg har Keron GT som "familietelt" fra før.
  20. Da har jeg kjøpt meg én Ferrino Lightec 750 for å testene den ut. Har dessverre ikke fått gjort annet enn prøvelagt i den, men sånn umiddelbart ser det ut for å være veldig mye pose for pengene.. Men så langt. Fordeler: Billig (1350,- vs. 2995,-) Virker solid og bra kvalitet Lite pakkvolum (så og si tilsvarende Xero 250) Medfølgende kompressjonspose Forskjellige farger over og under Noe bredere enn Xero 250 - bedre plass Ulemper: Kort glidelås, kun 90cm mot 140cm på Xero 250 Ikke varmekrage Noe dårligere dun kvalitet som igjen gjør posen tyngre for å holde samme temp som Xero 250
  21. Var innom min lokale utstyrs "pusher" i dag og han hadde en billig og liten dun sovepose som jeg ikke har sett omtalt før. Ferrino Lightec 750. Er det noen her som kjenner til disse? Fakta - Ferrino Lightec 750: Vekt 750gr. Dun vekt 300gr (600 cuin) Pakket størrelse 15x21cm Temperatur 20/8/3/-11°C Pris 1899,-(selges for 1350,- av flere) Sammenlignet med ME Xero 250: Vekt 600gr. Dun vekt 250gr (700cuin) Pakket størrelse 16x19cm Temperatur 25/8/4/-10°C Pris 2999,-
  22. Jeg har en Primus Omnifuel med den nye Ergo pumpa. Helt frem til i dag har jeg oppbevart pumpa fastskrudd til én av flaskene, men etter at denne nå har begynt å lekke vil/må jeg vurdere å oppbevare den på en annen måte.. Så - hvordan oppbevarer dere pumpa deres?? - Som meg, i flaska! - Løst i den nylon posen som fulgte med til brenneren og flaskene! - Annen lur løsning (beskriv gjerne hvordan)! Pumpa mi har begynt å lekke mellom den plastdelen som skrues ned i flaska og selve aluminiumsrøret til selve pumpa. Noen som har opplevd det samme??
  23. Skal ærlig innrømme at jeg ikke hadde gjort noe god research jobb før jeg la ut tråden.. Etter å ha lest igjennom mange gode tråder om samme tema på disse sidene og andre fora, begynner jeg å se at det må være unødvendig å finne opp kruttet på nytt. Mange gode og enkle løsninger der ute.. Selv begynner jeg å falle ned på en løsning rundt Trangia settet.. Trianga/Primus gassbrenner blir førstevalget for de varme delene av året. Noe vanskeligere valg blir det for den kalde delen av året, men jeg tror jeg ønsker å ta utgangspunkt i Trangia'en der også. Da er det disse løsningene som blir alternativene. (ikke i prioritert rekkefølge) 1 - Trangia Multifuelbrenner (Riktig at dette er en spesial Optimus Nova??) 2 - Optimus Nova eller Nova+ med Trangia adapter 3 - MSR MSR Whisperlite Int. (evt. Dragon Fly) med DIMS adapter for Trangia 4 - Optimus 111T eller 111C med ombygning for Trangia'en. Mine kriterier for vinterbrenneren i prioritert rekkefølge. 1 - Høy effekt. Må koke 1L vann på under 5min 2 - Lavt vedlikeholdsbehov, dvs. driftsikker 3 - Støysvak 4 - Lav vekt Det er absolutt ett vanskelige valg jeg står ovenfor!! dsk har jo allerede anbefalt Nova'en.. Noen andre erfaringer og råd..
  24. Optimus 111T i Trangia'en virker interessant.. Fant denne beskrivelsen på nett http://kotisivu.dnainternet.net/luontola/ultimate/index_eng.htm Er det sånn du har løst det??
  25. Kjempe fin tilbakemelding Rune, Hvordan er det vanligst å installere en Omnifuel i Trangia'en da?? Jeg trodde jeg var låst til Nova+ og Trangia sin egen brenner.. Har vurdert brennere ala Coleman 533, men syntes fort de bli noe høye og ustabile. Hvordan løser du det med vindskjerming av disse brennerne?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.