Gå til innhold

alimak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om alimak

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for det! Jeg visste ikke om det teltet du anbefaler, ellers skulle jeg kikket litt på det også. Teltet er allerede innkjøpt, jeg fikk det brukt (en gang, og kvittering fra aug 08 medfølger) til 3000,- så jeg klarte ikke la være... Men vekt er veldig viktig for meg, iom at jeg ikke er verdens største eller sterkeste, så 2,6 kg som er oppgitt vekt er greit synes jeg. Håper ikke jeg får problemer med vind, men stormmatter blir ikke førstepri ihvertfall. Om jeg blir misfornøyd får jeg selge det igjen og kikke på Nallo da!
 2. alimak

  Brøyta veier i Oslomarka

  Meget imponert over initiativet til å få med flere pappaer, det hørtes meget hyggelig ut! Jeg har meldt meg ut av min mammabarselgruppe da vi ikke hadde veldig mange felles interesser (det skar seg på kafé/skogstur nivået), så jeg går i grunnen mest alene, med noen firbente venner. Men jeg vil bare tipse deg om at det finnes en måte å slippe å ha med vogna på dersom det ikke er ordentlig brøytet men man allikevel ikke vil ha med pulken - noe som heter en formsydd bæresele som gjør at barnet kommer tett inntil kroppen så vekten blir minimal, i tillegg til at det er avlastende og ergonomisk riktig både for bærer og barn. Ser noe slikt ut: Se bort fra avkappede hoder og sånt, med selvutløser er det ikke alltid man får med alt Jeg har gått enormt mye på tur med både denne og en annen type jeg har og den er uovertruffen altså. I forhold til bæremeis hvpr vekten kommer langt ut fra ryggen og babybjørn som jeg blir sliten i skuldrene av har denne helt suveren bærekomfort for meg og lillemor.
 3. Helsport Børgefjell 3 - ble akkurat nå veid på badevekta og den sa 4.1 kg. Rondane har en oppgitt vekt på 2.6, selv om den kanskje nærmer seg 3 når man veier det selv? Jeg er en forholdsvis liten jente, 160 på strømpelesten og 57-58 kg og trenger et nytt telt som jeg skal bruke på tur alene, av og til med sambo (da kan jo han bære det selvsagt) og datter og kanskje en tur eller to med bare datteren og jeg. Pluss minst en hund, ofte to som helst bør få bo i forteltet. Vi går primært på tur under barmarkssesongen, ellers har vi oftest med hundespann og da er ikke vekten problemet. Det vil stort sett dreie seg om skogsturer, kanskje femundsmarka og en og annen sped fjelltur kanskje. Men vi bor ved Østmarka så det er her og i Nordmarka det hovedsakelig vil bli brukt. Børgefjell er tungt, et godt og solid telt, men skal man ha med det går det på bekostning av mange andre ting. På den annen side har jeg langt fra ubegrenset med penger så om jeg skal investere i dette teltet bør jeg bli fornøyd med det og det bør være verdt det. Så, hva er dommen, blir jeg så fornøyd at jeg bør bytte?
 4. alimak

  Kløv til Hund

  Nå er kløven modifisert, samme kløv som på bildet over, en annen hund men omtrent samme størrelse. Ble meget fornøyd, nå kommer den ikke i konflikt med brystbeinet, skulderen får jobbe fritt og så kan jeg bytte ut komteringen slik at kløven også vil passe min større hund da det var fronten/halsen som begrenset bruken her. Så lenge ikke hunden er veldig smal eller veldig bred over ryggen vil jo selve sekken ligge bra, så lenge hunden er over en viss størrelse så ikke sekkene subber nedi. Komte er en suveren oppfinnelse, det er ikke uten grunn at det er den formen som foretrekkes på en arbeidshest!
 5. alimak

  Hvem har hund og hvilken rase?

  Jeg har tre stk, to unge Ridgebackfrøkener på 9 og 18 mnd, de er forøvrig kusiner, samt en gammel Alaska Husky dame på åtte og et halvt. Ridgebacken er den ultimate hund for meg sånn rent egenskapsmessig, men jeg kunne godt tenkt meg at de tålte litt mer kulde.. På den annen side synes jeg korthårede hunder er mest praktisk, så som man reder ligger man Huskyen er en rase som jeg glatt ville anbefalt alle med litt aktivitetsnivå, det er trivelige, ukompliserte og sosiale hunder som kan være med på det meste, men de er litt dårlige på å være helt alene samt at det i en del av dem er mye jakt... I min AH (som kanskje ikke kan kalles en AH men heller burde kalles en Scandinavian Hound el) er det 25% vorsteher, det har mikset seg fint i henne og hun kan gå løs overalt. Ikke mye jakt, ikke vakt, god pels og grei str, ca 22 kg tenker jeg. Hun har pensjonert seg selv fra trekking i år og skal derfor få ha et valpekull der jeg håper å finne hennes arvtager. Jeg gleder meg sinnsykt, det har vært helt håpløst med den fine vinteren vi har hatt i år å ikke ha noen pulke/slede/snørekjøre-lederhund, jeg har kjørt med et vimsete valpespann og det har gått mest rundt og rundt og minst fremover... Hun har hatt et valpekull tidligere, og de ble fine hunder men med for mye jakt, denne gangen har jeg valgt en annen hanne som har mer like egenskaper som min tispe og det skal bli så utrolig spennende å velge ut en valp, jeg gleder meg skikkelig Ellers trekker den ene Ridgebacken godt, og iom at hun er nære 40 kg så merkes det også Men hun blir for tung i dyp og løs snø så jeg må nok ha en husky også! Det å kombinere RR og Husky er det beste fra to verdener, de kompletterer hverandre meget bra. Men jeg har også vært innom strihårsvorsteher, han var verdens fineste hund og hadde fått bli her til sine dagers ende hadde det ikke vært for at han var skuddredd... Og så finnes det mange raser jeg har innmari lyst på, bl.a Aussie eller en stor og grov BC, men jeg vet jo at jeg har for liten tid til å trene hodet deres så det får bli i mitt neste liv. Her kommer bilde av jentene mine!
 6. alimak

  Kløv til Hund

  Hei! Denne tråden er gammel, men jeg tenkte jeg skulle fylle på med litt info og takke for tips! Det var suverent å lese om plastkannene, så enkelt og så smart. Det skal testes umiddelbart (eller, jeg kan vente til snøen slutter å lave ned kanskje ). Jeg har en gammel Togokløv, den er 10 år gammel og det er godt mulig den er forandret og forbedret mye siden den tid. Men jeg har litt å utsette på den kløven, først og fremst ble det for tøft med cordura ned mot ryggen på min dårlig pelsede løvehund, så jeg var nødt til å sy skinnforsterkning under bæreflaten i ryggen etter første turen. Etter det har det ikke vært ne problemer. Punkt nummer to er at den ikke er stødig nok med de to elastiske bukgjordene, så den ene blir byttet ut snarest i en uelastisk (at jeg ikke har tenkt på det før heller...) Og så punkt nummer tre er halsfestet/halsremmen, den patenten liker jeg ikke. Så nå har jeg bestemt meg for å bruke komteløsning istedet, jeg har to-tre gamle komteseler liggende som jeg bruker komteringen fra, og så lager jeg festereimer av skinnreimen til komteringen som jeg syr fast i en bit web som passer i festeanordningen på kløven. Det skal bli så bra, og jeg gleder meg til sommerens kløvturer! Til hund nr to måtte jeg bestille ny kløv da hun er for stor for Togoen, så jeg har akkurat i dag bestilt fra Hundekjørerverkstedet. Han er fremdeles aktiv, men har ingen nettside (noe som egentlig er påbudt i dagens samfunn...), men kan nås på telefonnummer som står her: www.hundekjørerverkstedet.no Håper alle får kløvet mye til våren og sommeren!!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.