Jump to content

c702

Aktiv medlem
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by c702

 1. Hvilken bredde anbefales til Åsnes Ingstad, kortfell altså?
 2. Noen med gode tips til butikker sentrumsnært?
 3. Noen med erfaringer omkring ovennevte sko?
 4. noen med erfaring med disse? http://www.oslosportslager.no/produkt/alfa-gaiter-bc-gtx-fjellskistovel-25078.aspx
 5. Har forsåvidt disse i kikkerten etter som de har en forholdsvis smal lest etter hva jeg har fått med meg. Det passer nok meg bra, men har ikke prøvd de enda. Vil du si at disse oppleves for stive for å "gå" på sk? da dette er mitt primærbruk. Hvor mange lag, eventuelt hva slags sokker og dermed hvor stor kjøper dere skoen?
 6. Etter fine innlegg her gikk jeg til slutt for ingstadskiene i 190cm, med bc magnum binding, så det tror jeg skal bli bra Men da må jeg ty til dere erfarne igjen...... Jeg er en frossenpin, forslag til gode skisko som kler disse skiene ?
 7. takker for fint innspill Går mest sannsynlig for Nansen, da disse ser ut som det beste alround alternativet. Må bestille på nett så får ikke prøvd dem, men butikken kan sikkert hjelpe meg med det. Men om du foretrekker litt spenn blir det sikkert ikke helt feil og gå opp til 200cm......?
 8. Takk for svar Rune Du har nok rett i at denne er et bedre alround ski for mitt bruk! Hva tenker du om lengden på skia kontra min størrelse. Kunne godt tenkt meg å flesket til med 200cm lange for at de skal flyte bedre i løsnø på vei til pilkehullet Men vil også at de skal kunne funke fint med smørning og nedoverkjøring også(Tenker da på om skia blir for stiv,smørespennet)
 9. Hmm, forstår jeg det riktig at dere begge to kanskje ikke ville kjøpt ingstad om dere skulle kjøpe ski i dag? (i så fall; amundsen eller nansen?)
 10. Vurdere kjøp av Åsnes Ingstad Fjell skiene. Mitt bruksområde er for det meste pilketurer på is med til tider mye nysnø, men også sporadiske fjellturer med pulk. Jeg er 184cm lang og 75kg (netto), har forstått det slik at fjellski sjelden blir stive nok med tanke på smørelomme. Blir det overkill for meg å velge 200cm ski? Etter åsnes tabellen er nok 195cm ski mer passe, men om de ikke blir for stive på 200cm vil disse være bedre i løssnø..... Er det noen med enten gode eller vonde ord å si om disse skiene og eventuelt tips til lengde for meg.
 11. Ser det blir skrivd at det gåes over oringer for å sjekke at de er tette. Hvordan sjekkes dette om de ser fine ut?
 12. Hvilken farge på fiskesenen anbefaler dere, og hvorfor?
 13. Ok. Men kan ikke fisken bli mistenksom om den kjenner motstand? Men den kjenner kanskje ikke særlig motstand? Har du søkke på en opphenger, eller på hovedsena, evevntuelt foran eller bak marken?
 14. Hørtes veldig fornuftig ut, takk for flott svar
 15. Når du hiver ut en marklyse for å la den ligge på bunnen, om ikke over natta så ihvertfall så lenge at du ikke kan skryte på deg aktivt fiske:-) Altså stanga står for seg selv uten tilsyn. Hva gjør dere da med snella. slår dere over bøylen så eventuell fisk kan gå fritt eller ikke. Om en eventuelt gjør det kan kanskje fisken ruse ut hele snøret over tid?
 16. Noen med erfaringer omkring denne snellen, enten på godt eller vondt?
 17. jeg har en shimano seido 1000 og en exage 1000, begge to er flotte sneller på min speedmaster 3-12 gram.
 18. samme fremgangsmetode for begge typer snører?
 19. Hvordan gjøres dette riktig, både for monofilament og multifilament?
 20. Etter å ha lest en del villmarksliv, jakt og fiske osv, er det gjenganger at jo større fisk det er i vannet jo større sluker går den på. Det sies at jo større sluken er desto mer villig er storfisken. sikkert opp til en viss grense selvfølgelig. Overaskende at ikke flere har erfaring med å fiske med litt store sluker på fjellet, men mulig dette temaet skulle forgått i et annet "rom". Uansett takk for alle som har tatt seg tid til å svare:-)
 21. Jeg er enig i alle argumenter som tilsier stang med kastevekt opptil ca 12 gram. Som kjent er "jensen pirken 16 gram" en giftig sak, så spm er vel om dette er et håpløst prosjekt for ei stang feks 3-12 gram, eller bør dette være uproblematisk på alle måter og strekke denne grensen. Noen med konkrete erfaringer med noe tyngre sluk en hva stanga er oppgitt til? Tenker da både på stangbrekk men ikke minst om man mister presisjon på kastene?
 22. Hvor tunge og hva slags type sluker bruker folka her til fjellfiske da.... ?(burde kanskje startet en en egen tråd for det?)
 23. hvor stor snelle bør en ha til en feks 7-21 grams?
 24. Takk for svar alle. ser den at 3-14 grams burde duge, men har i det siste snakket med folk som sier storfisken på fjellet er svært glad i sluker gjerne 15 gram og oppover. Har selv brukt de nevnte "standard" slukene på 10-12gram. Men stor fisken er visstnok sluk, hehe.... Det er en teleskopstang 3-14 gram jeg har, og siden det er fint å få sluken langt utpå vannet i fjellet er vel ikke denne stanga(teleskop) best egnet til lange kast? Har også en todelt speedmaster 2-12 gram, som forøvrig er ei kjempestang, men kanskje i speeste laget for feks 18 grams sluk?
 25. Hei, Skal anskaffe meg en fiskestang for fjellbruk. Hvilken vektklasse bør jeg da ha?, er vel vanlig og ha litt tyngde på sluken.? Har shimano exage 1000 og seido 1000 snelle fra før til små skogsvann fiske. Blir disse for små til skissert bruk, eller bør jeg idielt ha større snelle også, i såfall tips:-) Kan nevne at jeg har en stang fra shimano 3-12g eller va r det 14g
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy