Gå til innhold
 • Bli medlem

SverreD

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om SverreD

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er bare å sende meg ønsker så skal jeg vurdere det. Det kommer stadig til nye detaljer i osm, pluss at de av og til endrer taggingen, og da faller ting ut. Gapahuk skal være med, men jeg skal se på det, skal se på "Picnic bench" også. Hilsen Sverre fra frikart.no
 2. Skjermene på Garmins GPSer er helt suverene, også med kart, selv om de har lav oppløsning. De er godt lesbare i sol og sterkt lys, det er ikke mobilskjermer i noen særlig grad. Gå ut i sola og ta en titt så vil dere se.
 3. Jeg tegner inn turer som ruter og de er fine å navigere etter. Selv om du ikke går rett over punktene hopper den videre til neste når den ser at det er mer hensiktsmessig. Forøvrig synes jeg det er mer oversiktlig å bruke kart-siden på GPSen når man navigerer etter spor, ruter eller på andre måter. Da ser du ikke bare retningen men også hvor du er i forhold til linjen du skal følge. Forøvrig så må du gjerne prøve kartene jeg lager, de finner du på www.frikart.no, om du ikke allerede har skaffet deg kart.
 4. > Det er et problem at mindre enn halvparten av "OK" meldingene kommer frem, men dette kan løses ved at man lar enheten > være på og ligge noenlunde horisontalt med ca fri sikt mot himmelen i 20min etter å ha sendt en melding. Et problem er også at mange brukere ikke setter seg inn i hvordan denne skal brukes. Utsagnet over faller på sin egen urimelighet når det i veiledningen står at man skal la enheten ligge påskrudd utendørs under åpen himmel i 20 minutter for å sende en slik melding. Jeg har brukt denne enheten mange ganger og alle medinger er kommet frem.
 5. Du kan prøve OpenMaps, [Hidden Content]. Den har forskjellige kart som alle er basert på OpenStreetMap. Om du ikke kjenner OpenStreetMap så er det et verdensomspennende prosjekt for å samle inn frie kartdata i samme ånd som wikipedia. Det er etterhvert også kommet inn en del stier og andre data som turgåere kan tra nytte av. Gå på www.openstreeetmap.org for å sjekke hvordan området ditt er dekket.
 6. Kartene på frikart.no fungerer kun på Garmin sine GPSer og de kan nok ikke konverteres. Tok et kjapt søk og kunne ikke finne noe info om programvare for å lage kart til Satmap ut fra OpenStreetMap-data, men det kan jo hende det finnes. Skal titte litt mer. Etterhvert vil jeg også forsøke å lage kart til andre GPStyper enn Garmin sine, men foreløpig har jeg ikke noe tid til over. Både Satmap og Magellan er jo også mye brukt. Og så har vi jo mange mobiltelefoner som har OK GPS innebygget også.
 7. De siste ukene har turkartene på frikart.no hatt høydekurver på sentrale deler av Østlandet. I dag har jeg lagt ut en ny versjon med høydekurver opp til ca Nordland (bare på sommerkartet foreløpig). Filen nærmer seg 200 MB, så den er stor. Jeg har høydekurver for hele landet som vil bli lagt på etterhvert. Jeg har også planer om å dele opp landet i 5-6 deler for å få ned størrelsen på filene. Kartene har forøvrig også fått en rekke nye detaljer som små stier, isbreer, naturreservater, DNT-hytter, osv.
 8. SverreD

  GPS

  Ja, det har jeg fått med meg. Det gjør helt klart kartene veldig mye finere, og lettere å lese. -Sverre
 9. SverreD

  GPS

  Det er 2 ting som jeg synes Belonor (importøren av Garmin) burde se nærmere på når det gjelder modellen for salg av topokartene: 1. Det må bli mulig å oppdatere til en lavere pris når det kommer nye kart. Jeg har nå min tredje OSLO-CD som jeg har kjøpt til full pris, og det synes jeg ikke er bra. 2. De må lage en pakke for de som trenger flere kart. Bor man i nærheten av et kryssningspunkt mellom kart-CD-ene så må man som det blir nevnt fort ut med 3200 kroner, og det er også etter min oppfattning en veldig høy pris. Med f.eks. 75% rabatt på CD nummer to og utover så havner man på
 10. SverreD

  GPS

  Jeg jobber med høydekurver, så det kommer på turkartene på frikart.no etterhvert. Håper å få det på plass i løpet av høsten. Ellers er det relativt stor aktivitet rundt OpenStreetMap synes jeg, men det er klart at det tar tid å få samlet inn en så stor menge data at dette virkelig blir bra. Det er lokalt veldig store forskjeller, både på veinettet og ikke minst på turveier og stier. Det vi ofte ser er at de områdene med god dekning faktisk er bedre enn kartene du får kjøpt. Dette skyldes nok i stor grad at kartverket ikke lenger oppdaterer stier i noen særlig grad. Som det blir sagt så er
 11. For de som ønsker å benytte seg av lovlige og gratis kart til Garmin GPS så kan dere ta en titt på www.frikart.no. På lik linje med cloudmade.com som ble nevnt tidligere så bruker vi data fra OpenStreetMap (www.openstreetmap.org). Dette er et verdensomspennende prosjekt for å samle inn gratis kartdata. På www.frikart.no finner du i tillegg til veikart også turkart for sommerbruk og vinterbruk. Siden vi er på et relativt tidlig stadie for innsamling av data er det veldig varierende hvor god dekning det er. Dvs at du noen steder vil oppleve områder som er ganske blanke og uten veier eller a
 12. Etterhvert som det kommer mer og mer data inn i OpenStreetMap er det interessant å bruke disse kartene på GPSen. Jeg har laget kart over Norge for Garmin og satt opp en egen webside for det: www.frikart.no. Jeg har også vurderer å laget et gjennomsiktig kart med bare stier, skiløyper o.l. som er interessante for fotturister. Et gjennomsiktig kart kan man legge oppå det ordinære topokartet og få flere og mer oppdaterte data. Hvis dere ønsker det så er det fritt frem for å legge kartene jeg har laget opp på dette fjellforumet også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.