Gå til innhold
  • Bli medlem

straightline

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Som stisyklist (og utøver av andre friluftsaktiviteter) høres det veldig fristende ut med en skikkelig langtur med et visst ekspedisjonspreg. Stisyklister er imidlertid en gruppe friluftsutøvere som ofte får en del pepper, så jeg er opptatt av å i det minste følge lover og regler. Husk da at sykling utafor godkjende traktorsleper og Tinnhølvegen er forbode i Hardangervidda nasjonalpark, jfr. verneforskriften (http://www.lovdata.no/for/lf/mv/xv-19810410-4830.htm), paragraf 4.5.1. Se ellers stivettreglene, foreslått av Norsk Organisasjon for Terrengsykling, NOTS (url=http://www.nots.no/?page_id=5).
  2. Jeg syklet rundt øya for om lag ti år siden. Flott tur gjennom til dels spektakulær natur som er langt unna det vi ser i Norge. Jeg syklet stort sett hovedveien, med noen få avstikkere og det ble vel omtrent 140 mil. Syklet dette i løpet av tre uker. Mesteparten var asfaltert, men 20-30 mil var hardpakket grusvei. Fricampet mye, men var også innom en del campingplasser for å få en dusj. Islands befolkning har stort sett hopet seg opp i Reykjavik-området, og der kan det være litt trafikk, men ellers foregår syklinga i ro og fred i til dels ganske øde områder - spesielt i nordøst. Det er ikke noe problem å sykle rundt hele øya i løpet av 10 dager, men 14-mils etapper med full oppakning (?) blir i beste fall slitsomt. Husk at det ofte blåser (mye) på Island - så vær forberedt på motvind Hvis jeg skulle kuttet noe av rundturen, måtte det vært de delene av turen som minner mest om Norge, altså nord- og vestkysten. Sørkysten med breene og sandslettene og veien gjennom det tilnærmet ubebodde "ørken"-området i øst og nordøst ville jeg ihvertfall ikke gått glipp av. Konkret: Buss mellom Reykjavik og Akureyri (eller motsatt), og sykle resten. Det virket som om "Island rundt" for ti år siden ble sett på som den ultimate turen for langtursyklister, så dengang var det mange som syklet den samme turen. Vet ikke hvordan det er nå, men jeg tipper dere møter flere som er ute i samme ærend...
  3. Et fjell som ofte blir benyttet for høstskikjøring for folk fra "vestsiden", er Steindalsnosi (nabotoppen til Fanaråken). Følg standardruta mot Fanaråken til du kommer inn på breen, ta deretter opp mot høyre og rett opp mot toppen. Den siste toppskavlen er noen ganger litt kinkig å passere. Sto på ski der selv 1.november i fjor, og vet at det har blitt kjørt på ski der allerede denne sesongen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.