Gå til innhold

Exuz

Medlem
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Exuz

  Mount Blanc i juli 2009

  Jeg og to kamerater var der i midten av juni i fjor. Vi gikk gouter ruten, med overnatting i telt ved teterousse hytta og gouter hytta. Da vi gikk lå snøen delvis nesten helt ned til togbanen, og fra teterousse hytta og oppover var det bare enkelte rygger som ikke var dekket av snø. Da vi gikk opp "dødsrenna" var det tidlig om morgenen og relativt beskyttet av at all stein satt fast i snø og is fra natte frosten. Med stegjern og isøks var det også veldig fint å gå oppover i snøen ettersom vi laget våre egne trinn eller brukte sporene etter andre. Stegjern, isøks og annet klatre utstyr var billigere i chamonix enn i norge, og i tilleg får du tilbake momsen fra frankrike, så kan anbefale å handle utstyr der nede. Da vi gikk fra gouter hytta nappet vi ut teltstengene og gravde litt snø oppå teltet slik at det ikke skulle blåse vekk, og gikk ca kl 02 om morgenen, omtrent en time etter det de fleste vi snakket med planla. vi gikk uten guide men med en av oss som er godt erfaren i fjell, og føler det var nesten like trygt, for guidene nermest dyttet de fleste nedover "korridoren". Går dere uten guide bør dere forhøre dere nøye med guide kontoret, angående vær og rasfare. Husk på å ha godt med tid i høyden før dere går og om dere har bil, kan jeg anbefale Grad Paradiso i italia. Det er en ganske enkel tur, men vel verdt det. Ellers kan det være lurt å ta med seg stegjern opp på augil du midi om dere aklimatiserer der, slik at dere klan ta en tur ned på breen ved toppen der, istede for å bare labbe rundt på platformene der.
 2. Exuz

  Hund på buss.

  Frank: hva skrev du i mailen, hvilke forslag ++. Har selv hund, og kunne tenke meg å presse litt på "for miljøet" og muligheten til større frihet.
 3. Hei Er litt grønn på dette området, men nå som den gamle goretex jakken ikke lenger er vindtett for 5 øre, er det på tide å bytte den ut og i samme slengen få en ny bukse. Jeg kommer til å bruke klærene både til topptur sommer og vinter og i aplin anlegg, så ser for meg at skallbekledning er det mest ideelle. Videre er det bunnløst pudder som er et delmål, og siden jeg står litt over evne tryner jeg som alle andre. Ser derfor etter noe som har GODE snø låser, aller helst et mellomstykke som gjør at jeg kan feste bukse og jakke sammen som en kjeledress. Slik at det er nevnt, jeg er ikke intressert i en kjeledress da jeg føler den vil få en litt mer begrenset bruks område enn jakke bukse. Jeg har sett på Norrøna Lofoten og narvik, men føler det er litt dyrt, likevel er det mer eller mindre akkurat det jeg ser etter. Har også vurdert en modell fra Hagløfs som jeg ikke husker navnet på, hvor jakken og buksen kan knappes sammen. Jeg er litt usikker på hvor godt dette holder når jeg går på trynet og i lengden. Har lite lyst til å kjøpe utstyr som ikke funker som det skal om 2 år eller rett etter garatien går ut. Har hørt at bergans Sirdal skal ha snølås, men har ikke sett det i noen butikker. Om noen her vet om det stemmer hadde det vert kjekt med en bekreftelse, da bergans er litt bedre for lommeboken enn norrønna sitt alternativ. Regner med at det finnes flere alternativ som jeg ikke har sett på enda og om noen vet om nettbutikker eller butikker i bregen eller trondheim som er billige, fyr løs. Mvh ExuZ edit: En ting jeg ikke har sjekket på de plaggene jeg har sett på er om det er snølås i beina, eller hvordan de sørger for at det ikke kommer snø opp beina. Noen som har noe å si om det ?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.