Gå til innhold
 • Bli medlem

Frank-R.J

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Frank-R.J

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Tillater meg å poste en liten videorapport fra en tur jeg og min faste turkompis labradoren Buddy hadde på Salttfjellet/Svartisen 13.-20. Aug 2010. Saltfjellet/Svartisen annbefales sterkt!! Bedre seint en alderig..... En mer utførlig turrapport ligger på www.fjellrek.com
 2. Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Filmene er i høyeste grad amatørmessige og planløse, men sånn skal det være. Gode minner er det ihvertfall! En fare for å bli stemplet som en Monsen wonabe er det jo, men det får heller være. Ikke så mange andre måter å filme på når man er alene på tur. Lofoten: Hei! Jeg har hunden (Buddy) i bånd av flere årsaker, Han har en svakhet for reinsdyr og tror at de er like lekelystende som han. Dette til tross for at han en gang på Hardangervidda ble sparket halvt
 3. Hei!! Jeg vet det primært ikke er ønskelig å bare henvise til en link når det gjelder turrapporter her på forumet, men jeg tar en kjangs likevel. Fra 17.-26. Aug i år (2011) gikk jeg og min trofaste turvenn, labradoren Buddy, over Finnmarksvidda med start fra Stabbursnes ved Porsangerfjorden i øst til Alta i vest. Vi gikk den samme ruten i 2009, men allikevel, en helt annen tur. Her er en liten videorapport fra årets tur: For spesielt innteriserete; en link fra turen i 2009: Vist du har lyst å ta denne turen selv og ønsker mer info, så ligger det en turrapport mm på den
 4. Takk for alle fine tilbakemeldinger! Barre: Det var veldig lite stikkende innsekter på min tur i Saltfjellet, men det kan nok sverme godt også her under de rette forhold.
 5. Her er en liten turapport fra min lille visit i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark 13.-20.Aug 2010 Litt seint, men alikevell........(som vanlig er min trofaste labrador Buddy med) "Lønsdalen stasjon neste" lød det fra høyttaleren i kupeen. Endelig!! Buddy og jeg har sittet på tog i 17 timer og begynner å bli litt lei. Vi befinner oss i Nordland, nærmere bestemt mellom Bodø og Mo i Rana, nord for polarsirkelen. I nydelig sensommer vær går vi ut av toget og inn i naturen, trekker inn den friske nordnorske fjelluften. Foran oss, mot vest ligger Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark badet i sol.
 6. Ja, jeg glemte å skrive når vi var der. Det var fra 7. - 17.Aug i år. (09) Solcellepanelet har en output på 13,6v og med en 12v multilader (se bildet) så har du nok strøm til lading av de fleste batterier. Jeg brukte det på videokamera og still bilde kamera. Mobilen er selfølgelig avslått på slike turer, men ikke no problem å lade den vist det trengs.
 7. Etter femten timer i henholdvis bil, fly og buss sto endelig min faste turkammeret labradoren Buddy og jeg alene igjen ved E6 på Stabursnes. Vi ble ønsket god tur av bussjåføren og det skulle gå 10 dager før vi så noe menneske igjen. Planen var å gå over vidda og ende opp i Alta. Stabursnes ligger noen km Nord for Lakselv ved Porsangerfjorden og er det mest brukte startstedet for de som skal inn i Stabursdalen nasjonalpark for å prøve Laksen, men jeg hadde litt andre planer. Finnmarksvidda er enorm og det er urørt villmark så lagt øye kan se og mye mye lenger, derfor er det veldig gode mul
 8. Jeg vet det Kardam. Allergi er jo nøkkelordet her. Men jeg skjønner ikke hvorfor det ikke går ann å få til en enkel løsning og tilrettelegging som feks de fleste flyselskapene tilbyr. Poenget og målet er jo selfølgelig at ALLE kan ha et tilbud som ikke ekskluderer noen!!
 9. Jeg fikk ett kort og kompromiløst svar fra Nor-Way buss; "Du får IKKE ha med hund på våre busser" Utrolig irriterende!!! Jeg la endel jobb i og foreslå forskjellige enkle billige tilltak som kunne gjøre det mulig for at også reisende med hund kunne benytte seg av deres rute-tilbud,men får bare dette totalt avisende svaret. Det virker som de ikke har gjort seg bryet og lese hele mailen engang. Ha ett riktig godt nytt år Nor-Way!!
 10. Hei!! Jeg tenkte å bli litt mer miljøvennlig i 2009. En av planene er og ta mer kollektiv transport når jeg skal ut på tur. Tilbudet er veldig godt i Norge så lenge man ikke har vært så hensynsløs (som jeg faktisk føler meg) å skaffet seg hund. Tog er intet problem da de har egne vogner til slike mennesker som meg. Men tog har jo som kjent sine begrensninger. Nor-Way bussekspress har ett godt utbygget rutenett som dekker det meste, men der er det ikke lov og ta med dyr. Jeg har idag sendt en mail til selskapet med forskjelige forslag på tiltak som kan gjøre
 11. Fine bilder Springsteen! Det var nok en fin tur ja. Sikkert en fin opplevelse å kjøre sykkel gjennom det landskapet der. Tusen takk for linken AnnaSam! Gleder meg til å lese om deres erfaringer fra turen.
 12. Det er nok lurt å legge de mest krevende krysningene i nerheten av etablerte ferdselveier eller stier ja. Enig i det Lindap. Har fortsatt ikke fått tak i detaljerte kart, så ruta er ikke lagt enda. Har ikke hørt om Arnoldur Indirdason. Hvem/hva er det Anja Drews?
 13. Takk for tips kjiver! Er tidlig i planleggningen av turen enda så foreløpig er det mange utfordninger. Elvekrysninger er en av dem.
 14. Takk for svar!! Synd det ikke er proviant på hyttene. Litt rart opplegg egentlig. Men det ordner seg. Det viktigste er jo vannet. Har ikke funnet noe om det på nettet merklig nok. (Det lille jeg har prøvd) Tusen takk for dine erfaringer Lindap!!
 15. Jeg tenkte å gå Island fra Nord til Sør neste år og trenger litt hjelp. 1.Jeg vet det finnes en kartserie bestående av tre kart i målestokk 250 000 som dekker hele Island, men jeg finner ikke fram på sidene til det Islandske kartverket.(www.lmi.is) Kan noen hjelpe meg litt med det? 2.Kan man drikke vann fra elver og vann i indre deler av Island uten og rense det? Tenker på bre-partikler og lignende. 3.Får man kjøpt proviant på hyttene til turistforeningen der? Før fikk man bare kjøpt øl, snaks ol. Ruta jeg foreløpig har sett meg ut er ca 240 km
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.