Gå til innhold

TheBear

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. TheBear

  kart

  krever det mye stress å finne seg igjen på kartet fra kordinatene på gps'en? jeg har aldri brukt gps før, har aldri hatt brukt for mer enn kart. men har vært i et par situasjoner hvor jeg har tenkt det ville vært nyttig.
 2. TheBear

  kart

  Hvis jeg da skal ha gps med kart, hvordan fungerer de billigste versjonene til garmin?
 3. Jeg har søkt og lest i gamle tråder, men fant ikke det jeg lette etter, så jeg må bare beklage hvis dette har vært spurt om før. Hvor mye informasjon får du på de gratis basiskartene som følger med GPS'ene til garmin? Er det nok til at du klarer deg med de hvis du har et vanlig kart i tillegg? Jeg leter som dere skjønner etter en billig løsning, jeg har også sett på Garmin eTrex H, hvor mye informasjon gir den deg? Alternativet er Garmin eTrex Legend Hcx med detaljkart, og da må jeg kjøpe 2 detaljkart siden vi skal krysse grensa mellom to kart. Før noen foreslår å laste de ned ulovlig, så kan jeg bare si at det er uaktuelt for meg.
 4. TheBear

  For tung sekk?

  Første turen min var jeg 17 år og hadde lite erfaring med å gå langt, så jeg pakket en sekk på 25 kilo. Jeg har også hatt en del ryggproblemer, men sekken er min er god så jeg klarte fint å gå 8 timer to dager. Så lenge du ikke skal gå lengre enn det du skal så ville jeg ikke vært bekymret, selv om du nok vil ønske du pakket lettere underveis;)
 5. TheBear

  Flått

  Dette er kanskje ikke noe problem på fjellet, men legger den her siden det allrede er en tråd om myggmiddler her. Men jeg var på tur i sommer og mygg var ikke noe så stort problem, den hadde jeg nok overlevd. Men etter 2 dager og 1 natt hadde jeg 9(!) flottbitt. Som dere kanskje fikk med dere var det mye snakk om giftige flott i sommer, men det rammet heldigvis ikke meg. Men jeg vil neppe oppleve det samme en gang til.. så lurer på om noen har noen gode tips til hvordan å holde den ute, bortsett fra fysisk å tette alle åpninger, det fungerte tydeligvis ikke selv om jeg prøvde. Sto bak på Autan at den skulle hjelpe litt mot flott, men det kan ikke ha vært mye! Hadde ikke noe problemer med mygg i utgangspunktet, men visst noen vet hvilke virkestoffer/produkter som kan skade gore-tex-membranen, så si ifra! for det vil jeg helst unngå.
 6. Eurax er blitt nevt som kløedempende, men det som ikke er nevn er dette: eurax en krem/veske som virker mot kløe, og er av mange brukt på myggstikk de allrede har fått blandt annet av forsvaret i finnmark. Noen soldater merket etterhvert at etter å ha smørt inn de gammle stikkene sine med Eurax fikk de ikke flere stikk. Det ble også gjort tester, og en gruppe soldater som skulle grave en grøft, smurte seg inn med myggmiddel ELLER Eurax på den nakne overkroppen, 50/50. Stor var forbauselsen da stikkene ble talt opp. Soldatene som hadde brukt Eurax, hadde færre stikk! Selges reseptfritt på apotek, men ikke spis eller putt det i øynene!
 7. Vel, speilet gjør iallfall krysspeiling mye lettere! Siden du kan se både på terrengformasjonene og kompasset samtidig, det blir lettere og mer nøyaktig!
 8. Poenget med speilet er i utgangspunktet å kunne foreta en krysspeiling. Fra turistforeningen.no: "Hvis du ikke vet nøyaktig hvor du er på kartet, men sikten er god, kan du finne fram til posisjonen din ved hjelp av krysspeiling. Først må du finne to markerte terrengformasjoner i terrenget og på kartet. Sikt inn kompasset mot den ene terrengformasjonen, og drei på kompasshuset til den løse pila ligger parallelt med pila i bunnen av kompasshuset. Legg kompasset på kartet og tegn kursen på kartet som en linje gjennom terrengpunktet du har valgt ut. Deretter gjentar du prosessen med det andre siktepunktet du har valgt deg. Der de to strekene på kartet krysser hverandre skal du stå – dersom du har vært nøyaktig." Kan være nyttig f.eks på ei vidde hvor mye av landskapet ser likt ut og du kanskje bare har et par fjelltopper langt unna som de eneste terrengformasjonene du kan finne igjen på kartet. Da Kan du altså bruke de til å finne ut hvor på kartet du er.
 9. Ja, jeg har nå kjøpt soveposen, og har allrede et Ajungilak Bamse Extreme, så det blir vel ca samme pakka;) Du får si ifra hvordan det går når du får testet den;)
 10. Tror nok også eskimoene hadde spist snø visst de holdt på å tørste ihjel, men de hadde nok nok erfaring til å vite at de klarte seg uten å da lot de det være. Holder du på å fryse ihjel men kan fortsatt klare deg et døgn uten mer drikke, så spiser du ikke snø! men er du varm nok, men holder på å tørste ihjel(da mener jeg bokstavlig, ikke sånn varm-sommerdag-på stranda-tørste-ihjel), så er snø bedre enn ingenting. Det kommer vel ann på hvor stort behovet er og hva du trenger mest, det finnes ikke noe fasittsvar!
 11. Jeg syntes nå Silva er helt topp jeg da, aldri hatt noe problemer med mitt..
 12. Yess, vet om folk som bruker de på 150g, funker bra i skog. blir jo nesten som å ligge rett på bakken når det gjelder liggekomfort, men visst det er vekta som betyr noe, så er det et ypperlig alternativ
 13. Har Ajungilak Bamse Extreme selv, det er nok det beste all-round underlaget som finnes. Kan brukes så vel vinter som sommer, og veier bare 650g. Skal det bare brukes om sommeren kan du jo prøve et Ajungilak Isbjørn, 200 kroner billigere og 200g lettere, men da vil du fryse om vinteren! Vil du ha et billigere så har du jo Tradex Liggeunderlag 10mm, til bare 99 kroner, veier ca det samme, men har nok litt dårligere kvalitet.
 14. jeg har lest en del av innleggene i denne tråden fra begynnelsen, så det kan hende dette kommer litt ut av sammenhengen på dette tidspunktet i tråden. Det virker som det er mange sterke meninger ute å går. Enkelte personer forsvarer ting som nye veier, jernbanelinjer, vassdragsinngrep og større kraftlinjer med at norge trenger dem, åja det gjør vi! Jeg lever ikke i noen drømmeverden hvor jeg tror at slike ting er unnværlig. Men det er snakk om å forvalte, noen vil si det er egoistisk å ikke ville ha vei inn til landets fineste naturområder, hvorfor skal ikke alle som vil få muligheten til å oppleve sånne vakre steder? poenget er at når du gjør et område mer tilgjengelig for alle, så ødelegger du du området for sånne som meg, sånne som ønsker urørt natur! Det er en fordeling mellom dem som ønsker villmark og dem som ønsker tilgjengelig natur, som jeg etterhvert føler et blitt helt skjevt fordelt. Vi må bli flinkere til å ta vare på den uberørte naturen vi har! å om noen ønsker å såkaldt "føre områder tilbake" så syntes jeg bare det er gledelig, for utviklingen går dessverre alt for fort i motsatt rettning mange andre steder i landet. For de som lurer, ja det er grunn til bekymring! Les her: http://www.miljostatus.no/Tema/Naturomrader/Arealbruk/Inngrepsfrie-naturomrader-i-Norge-INON/
 15. takk for alle svar! da prøver jeg meg nok snart, venter på ny sovepose:)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.