Gå til innhold
 • Bli medlem

MartinG

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Går fint det, har lagt den oppned så den ligger stødig et par lastestropper på takstativet og har også hat en liten taustump foran og bak inn til lastestaivet for å låse den. Har aldri hat noe problemer men kan kjene at det drar lit om det er lit vind. Ville kansje vert lit skeptisk på motorveien i 100 km/t men utover det sparer du mye tid!
 2. Hei! Lurte på om noen har brukt kanoene fra Advanced Elements, og hvordan de er. Også om de er solide nokk til å ha med en hund om bord. Ally har jeg og er forsåvidt fornøyd, men er ikke av de mange som er med på å skamrose den. Ønsker noe som er hurtigre å sette opp. og ikke minst som man kan få med i sekken samen med lit anet utsyr på langtur, der man også kommer til å stundevis gå et stykke. Mvh Martin
 3. Er ikke altid monteringen går like greit nei, tror muligens det er stengene som utvider seg i sterk varme. Uten at jeg skal si det sikert men har oppleved når det er varmt at det kan være lit i trangeste laget. Uansett lykke til med rekamasjon!
 4. Hei! Coldsteel srk er ikke noe dumt valg som en alround kniv. Har brukt den en del selv og er veldig fornøyd med ytevnen kontra størlse/vekt. Ellers er jo fallkniven a1 lit større og tyngre også et godt valg (persjonlig favorit). Kommer jo lit ann på hva du skal bruke kniven til men til kutting av ved osv. blir nok srk lit i minste laget. Ut i fra min erfaring bør du opp i rundt 20 cm blad helst med lit tyngde i forhold til sameknivene (som egner seg brukbart til brødkniver(min ligger i skuffen)) Kniver av den størlsen er lit uhånterlige til fiskesløying osv. Har selv en coldsteel recon sco
 5. Kart er ikke billig nei, du kan hendvende deg til statens kartverk å høre om det er mulig å få kjøpt noe billig. Ellers fines det noen selskap som leverer kart over det meste av verden som jeg tror har muligheten til å tilpasse kartbladene til ruta di, kan jo fort slippe unna med lit ferre kart da. Bare et par tanker.... Nyt turen!
 6. Hei! Så småt begynt å planelegge tur til Alaska og lurte på om noen hadde kjenskap til lit ting i området. Hva må til for å få dra på tur må vel ha noe for å få ha med våpen inn utover det? Fiskekort osv? Tilatelse til å ferdes i områden? (Er jo ikke bare å pakke sekken i disse byråkratiske dager) Hvordan er maten? Greit å få fatt i det meste man trenger i de støre byene? Eller er matutvalget veldig andeledes en her? Bålregler om somern? Eller sunn fornuft? Turopratør i Faribanks som kan være behjelplig med lagring av utstyr og evt eftersende? Et greit sted å bestille kart ca 1:1
 7. MartinG

  Fersking fiske

  Trenger ikke koste noe serlig å komme i gang kjøp gjerne et rimlig haspelsett, og noen spinere og sluker så er du i gang. Så får du se om du skal svi av halle lønna på fiskeutstyr eterhvert. Min erfaring er at det stort set er det lettest å få fisk i mindre elver å bekker stå i overkat av kulpene og fisk langs strømen. Virker ikke som om fisken er fult så var for diverse ytrefaktorer der i allefall om det er mat du er ute etter å ikke har lyst til å fiske så lenge. Lykke til!
 8. Hva med Hammerheart og sorgens kammer! Så er det jo selvsagt noe med smaken å baken, så får man bare håpe man slipper å være i mellom.
 9. Heisan! Noen som vet hvor det er isklatre muligheter i oslo området gjerne asker/bærum. Skal vist være noe i heggedal så vit jeg vet men å lete på måfå kan jo ta en del tid!
 10. Nå har ikke jeg så god kontol på hvor store gnister en vinkelsliper kan skape og hvor lenge de holder på varmen, men for å komme inn til kjernen på tauet på den nødvenigvis lage et merke, og smeltemerker fra varmegang ved rappel ol. er i allefall ganske tydlige. Men en gnist vil vel kunn gi et lite "ingangsår" som verst tenklige skade. Men går du grundig over kan jeg overhode ikke tenke meg at det er noen fare i det heletat. Men er selvsagt ikke speielt hygglig om man tviler på utstyret.
 11. Jeg regner meg som relativt nøye på utstyret og temlig forsiktig, ville gåt nøye gjenom det utstyret som har vert utsat, fra en spiker er jo sansynlighetene for store gnister som skader temlig liten. Om jeg hadde gåt grundig gjenom utstyret tar jo selvsagt en stund men er da verd pengene om du ikke er steinrik. Hadde i allefall brukt det selv om jeg ikke kunne finne noen skade.
 12. Takker pent for alle gode svar!
 13. Morsmelks erstatnig er et godt alternativ, rik på næring og selges i allefall stort set over alt. Og smaker helt kurant
 14. Hei! Lurte på om noen har sjeskap til driftsikkerheten av pummpehagler i varierende forhold med noe dårlig vedlikeholds muligheter kontra rifle? Også intresant er det i nødverge mot bjørn, vet at de hovedsak bruker rifle på svaldbard. Men blir det korte hold vil vel hagle og slugs vere mere efektift. Og kommer man bardus på bjørnen vil jo dette normalt vere det farligste. Noen som har noen våpen å anbefale? Mvh. Martin
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.