Gå til innhold

ArneM

Medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ArneM

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg skrev litt om dette i en annen tråd: http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=14266&highlight=
 2. Litt sent for tilbudet, men... Jeg har nå hatt buksa over to vintre. Kjøpte den på tilbud til ca. 2000,- fra Sportsnett. Har brukt den som sikringsplagg i leir/telt om vinteren. Den er fantastisk varm og rimelig slitesterk i ytterstoffet (har hund med på turer). Glidelåsen har fungert bra om vinteren, den er svært lett å ta på utover den ordinære buksa. En svært varm bukse, som gull i kaldt vær. Har brukt den til scooterturer også. Den komprimerer svært bra, og er for meg et kjempeprodukt når det er grisekaldt. Anbefales. Det eneste minuset er ordinær pris. Men den kommer på tilbud fra tid til annen.
 3. Fikk jakken levert på døra. Med alt kom den på kr. 3400,-. Staten krevde totalt ca. kr. 950,- Synes ikke det er en ublu pris når en vet at den koster 4.990,- her i landet. Fikk til alt overmål med en gratis turskjorte...
 4. Mountain Equipment Greenland dunjakke er på salg hos facewest. http://www.facewest.co.uk/Mens-Clothing-Sale-Page.html De oppgir pris på 280 pund, min kom på 243 pund med innlagt rabatt ved kunderegistrering. I norske kroner blir det kr. 2535,-. Pris hos Sportsnett er kr. 4999,-. Kanskje et sært tidspunkt å ønske seg dunjakke på, men...
 5. Er imponert og misunnelig. Ha en super tur, og ta det forsiktig!
 6. Tradee leier ut. Helt sikkert flere som gjør det også. Sjekk finn.no der ligger det normalt flere til leie.
 7. Ragnar har skrevet mye og fornuftig om temaet tidligere synes jeg. Jeg kjøpte en brukt iridium 9505 A i høst. Prisen kom på under 4 000,- kr. og dersom en leter litt på f.eks. finn.no så er det fullt mulig å gjøre lignende kjøp. (I disse dager er det nok en del båtfolk som selger både båt og den nyinnkjøpte iridium telefonen ) Dermed synes jeg at pris ikke er et vesentlig kriterium. Men en ny koster jo opp mot 14 000,-. Det er jo rimelig heftig. Jeg fikk uansett et bra tilbud på en ny hos tradee i Oslo: http://www.tradee.no/?kat=47_55_58_85∏=138 Iridiumen har en oppgitt standby tid på 30 timer. jeg får ca 20-25 timer ut av min brukte, og det er jo mulig å kjøpe ekstra batteri. Det er etter mitt syn mer enn bra nok for de fleste alminnelige turer. Den er forholdsvis liten og lett, og svært enkel å bruke. Prisen på bruk er heller ikke avskrekkende synes jeg; Tradee har et abonnement hvor en betaler $32 i måneden i fast pris. I tillegg kommer en minuttpris på $1,39 på samtalene. Det utgjør ca. 200,- kr. i måneden i fastpris og er etter mitt syn en akseptabel pris for forsikring. Globestar virker ikke som det er til å stole på her i nord. dersom det brenner på dass vil jeg være sikker på at samtalen går igjennom. SPOT virker jo som en flott ide, men du vet jo ikke at meldingen er kommet frem når du har trykket på knappen. Det er etter mitt syn en vesentlig ulempe. Igjen; når det brenner osv.... Bare noen tanker mens jeg nipper til et glass med Ardbeg. I morgen er det en tur får å se etter ryper i Sulis som står på planen.
 8. Jeg har hatt flere Bever pro og nå grip+. Min erfaring er at skoene utvider seg en del etter noe bruk slik at det etter en stund er plass til et par ekstra strømper.
 9. Har ikke prøvd teltet i skikkelig vind. Har heller ikke vært i ekstreme områder, så det er nok andre med mye bedre kompetanse her på forumet til å gi et skikkelig svar. Men min subjektive vurdering er at Svalbard er meget vindstabilt. I den grad 6 har ulemper med vind så vil vel det være marginalt sammenlignet med 5. Det er vel heller sammenlignet med klart mindre telt at vind vil bli en vesentlig faktor... Igjen; helt sikkert andre som faktisk har gjennomført polare ekspedisjoner som kan hjelpe til her i tillegg til Helsport.
 10. Jeg kom akkurat hjem fra en ukes rypejakt i Sverige. Har brukt Helsport basecamp 6. 6 ikke en meter lengre. Ut fra Helsports egne nettsider er 6 nøyaktig 85 cm lengre enn 5. I realiteten betyr det at det er 15 cm lengre liggelengde i innerteltet. Det hjelper jo litt, men er i praksis ikke så mye. 70 cm går til det som er den store fordelen med 6; en ekstra inngang/ekstra bagasjerom. Ekstrainngangen blir nok god å ha dersom dere skal være 4 mann i teltet. For oss var det en kjempefordel. Det ekstra bagasjerommet er ikke all verden i og med at teltet skrår mye bak. Forteltet til 6 er derimot fantastisk stort, og gir god plass til mekking og utstyr. Jeg vil anbefale 6 fremfor 5 rett og slett fordi det er praktisk med to utganger. At 4 personer med vinterutrustning får litt bedre plass både til matlaging og soving gjør jo heller ikke noe. 5 gir 57, 5 cm. plass pr. person i bredden, mens 6 gir 62,5. Det er jo litt forskjell. Forøvrig er det jo artig teltlogikk at 3 personer i Svalbard 3 er tilgodesett med rikelige 58,3 cm plass i bredden mens det i 6 er holdt av hele 41,6 cm pr. pers... Innerteltet holder god avstand til ytterteltet. Det virker som om det er litt for mye duk i innerteltet, uansett hvor mye jeg strammet barduner så ble det litt mye innerduk til overs. For øvrig virker teltet å holde samme gode standard som øvrige Svalbard telt. Kanskje kan de lange teltstengene bli litt pludrete å få på plass i vind og med mye duk, men det er vel et problem som vil gjelde uansett telt av en slik størrelse.
 11. Du får kjøpt slike til en dyr penge på sportsbutikken. Men da er de gjerne stemplet Norrøna eller Bergans. Det er min erfaring også. De ganger jeg har overnattet og det har vært vind så har jeg ønsket å kunne stenge igjen lufteluken akkurat på samme måten som på andre Helsport telt. Jeg synes vinden litt for enkelt kommer inn under ytterteltet nede. Regner med at stormmattene løser dette...
 12. Nå har jeg fått teltet fra Helsport. De har sydd på stormmatter, og resultatet ser helt likt ut med stormmatter på f.eks. Svalbard. Totalt kom 1/2 pris på kr. 675 inkl. mva., porto og mva. på porto. Dersom det er av interesse kan jeg veie teltet. Men jeg har ikke nøyaktig vekt på teltet før det ble sydd stormmatter på.
 13. Hei, mange bra turområder her. En av mine favoritter er Falkflågdalen, som er i grei sykkelavstand fra Bodø. Du sykler fra byen og sørover langs kystriksveien til du kommer til Valnesvannet. Gå innover på god sti langs venstresiden av vannet og du er i dalen etter ca. 30 minutter. Lars Monsen har skrytt mye av dalen, og der er det flotte naturopplevelser og gode muligheter for fiske. Et kjempeområde å bruke noen dager i! Du må kjøpe et privat fiskekort som selges på butikken rett etter Saltstraumenbrua. Toppturer er også mulig med utgangspunkt i Falkflågdalen; gå opp til Dalsvatnan og prøv indre og ytre Sandvasstind, henholdsvis 1073 og 999 moh. Turistforeningen har en populær hytte - Lurfjellhytta - lengre inn. Den når dere greit samme dagen, hvis dere ikke fisker bort tiden Derifra kan en også forsøke seg på Lurfjelltinden 1284 moh. God tur!
 14. Mener dama på helsport sa kr. 350,-. som halv pris i telefonen. Vi får se når jeg mottar teltet. Vet ikke hvor mye ekstra vekt mattene utgjør, men kan veie ytterteltet når jeg får det tilbake om det er interessant (ca. 20. august).
 15. Dette er nok det beste tipset. Jeg har både coleman og omnifuel-brennere. Begge er meget gode brennere. Coleman trenger svært lite vedlikehold og er både trygg og lett å bruke, men dersom noe går galt i felt så er den ikke enkel å mekke på. Omnifuel synes jeg også er en kjempebrenner som jeg føler meg trygg på også dersom noe skulle gå galt. Jeg brukte parafin på vinteren før jeg gikk over til bensin. Parafin har etter mitt syn flere ulemper enn bensin. Den værste er sotingen og påfølgende rensing. Det er ikke noe morsomt å plages med slikt i 15-20 minus når du er sliten og trøtt. Bensin synes jeg gir klart mindre sotproblemer. Om vinteren pleier jeg som oftest å starte fyring i kuldegropa i forteltet. Stikker en spade inn i snøen slik at den danner et "lokk" over kuldegropen i tilfelle stikkflammer. Når du er trygg kan du jo starte fyring i innerteltet også, men da bør du kjenne primusen nøye. Det er om morgenen jeg er mest tilhenger av å starte fyring i innertelt; kaldt og trøtt samtidig Jeg har med to korkunderlag på tur. De er lette og greie i bruk. En til primus og en til å sette gryta på.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.