Gå til innhold

averk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Det er utrolig irriterende å stoppe for rødt når man har tråkka opp litt fart og er i et tungt gir! Oslo er utrolig dårlig tilrettelagt for syklister- noe som er skammelig når man tenker på hvor mange "sykkelpendlere" som finnes- og ikke minst et stort potensiale for flere nå som sykkel er så populært. De trafikale, miljømessige og helsemessige gevinstene må da være store om man bygger ordentlige forhold for syklister. Gang- og "sykkel"stier synes jeg ofte er farlige om man ønsker å holde høy fart, og da er veiene eneste alternativ, men da skal selvsagt sykler stoppe for rødt. Synes ikke det er ufattelig at Politiet har kapasitet til dette- at kriminaliteten florerer i Oslo er ikke et syn jeg deler. Dessuten er det vel UP som tar seg av trafikk.
 2. fin turrapport... du var vel ikke nære nok Møysalvatnet (øvre) til å se om det var noe vaking der?
 3. kjøpte et hilleberg der i mars- moontrail får beste skussmål av meg (har bl.a. en god 'bonus point' ordning) og kan ikke skjønne at duken er noe annerledes
 4. Dersom prisen på disse teltene er rundt 5000 NOK, så blir det vel litt drøyt å kreve de samme egenskapene av et telt som i USA koster 1000 USD. Jeg synes vi skal la Nanok få slippe å konkurrere med dollarkurs hva angår teltegenskaper. Det er ikke så veldig lenge siden en dollar var verdt 10 kroner....
 5. midlertidig uføretrygdet men "før" nok til å bo ett år i telt? hva med omskolering fra noe som må være et beinhardt yrke? synes det er fascinerende det du planlegger, men jeg hadde blitt noe rastløs av livet i telt på ubestemt tid- men kult at ikke alle er like
 6. Må si meg enig med Hilleberg-likheten, tunnelteltet deres ligner VELDIG på Nallo-teltet mitt kanskje med unntak av ventilene, men det behøver jo ikke være negativt!
 7. Langsom!!! (Passende nick forresten )! Hvis du følger med så er det en som heter/het Julius som har skrevet det du siterer, for det han skriver om muslimer og innvandrere forøvrig vil ikke jeg assosieres med! For det virker (utifra det du skriver) som om vi er ganske enige om ting. Så, les om igjen du Definisjonene på disse begrepene har jeg forsøkt å gjøre tidligere i tråden- og til din informasjon er jeg ikke "en god kristen", men heller en middelmådig hedning! Vi har definitivt flauhetsfølelsen til felles hva angår at en norsking kan skrive noe så teit.
 8. Jeg tror du misforstår meg Lyngve. Jeg sier ikke at alle problemer tilknyttet innvandring kan løses- men jeg sier (i alle fall mener) at jeg respekterer alle de som mener at kulturelle forskjeller (både store og små) kan løses og/eller er uløselige, såfremt de argumenterer saklig (som f.x. du gjør). Vanlig folkeskikk, ikke et gedigent eksperiment
 9. Er helt enig med deg TL. Jeg oppfatter allikevel ikke at mange vil unngå debatt om kulturelle forskjeller og de problemer det kan medføre- og også hvordan disse kan løses (eller om man mener de ikke kan)- med mindre folk har helt usaklige meninger eller et nedsettende språk (som du er inne på) som (jeg synes) noen her inne har hatt. Utover det er jo folk som mener noe bare bra! For min egen del synes jeg de som hevder at innvandrere=kriminalitet=religiøs hjernevask=kulturelle forskjeller osv. osv. og som ikke evner å se noe mer nyansert bilde, er kjedelige. Igjen sier jeg ikke at innvandring er uproblematisk, men hvis PocoLoco er vår tids Galileo Galilei, så vil jeg være Elvis Presley !
 10. Tror at hvis sportsnett "sier" at du får rabatt, så får du nok det. Vet ikke akkurat hvordan de gjør det, men jeg har bare gode erfaringer med sportsnett.
 11. Lyngve, jeg har ingen problemer med å se at "etterspørselen" vil gå ned med færre folk, til en viss grad. Og som du sikkert har skjønt så er ikke dette med arbeidsinnvandring mitt bord, jeg kan veldig lite om dette, men synes det er spennende! Jeg er også langt på vei enig med deg i det du kaller ny klasseinndeling, selvom dette klasseskillet i Norge er og blir rimelig søtt og harmløst om man sammenligner det med et klasseskille i verdensmålestokk. Uførepensjonssetningen skal jeg ta tilbake det var ikke det jeg mente å skrive, og jeg ser det ser veldig feil ut som det står- takk for påpekningen ! Meningen var å sitere fra en SSB undersøkelse om "Sykefravær og uførepensjon blant innvandrere i storbykommuner" som ikke er så kritisk til det vi diskuterer som mange andre kilder. Så du er kritisk til arbeidsinnvandring og savner en bærekraftig utvikling hva angår innvandring, men hvordan skal man løse det?
 12. Meningen med det du siterer meg på og innlegget forøvrig var å tale imot én person med provoserende, usaklige, unøyaktige og nedsettende argumenter og språk. For om man hadde fjernet 20-25% av Oslos befolkning (som innvandrere utgjør og som vedkommende hevdet hadde ødelagt Oslo), så ville Oslo fått et stort problem i forhold til arbeidskraft. Men at nordmenn (og folk som flytter hit) pensjonerer seg tidlig og at mange er uføretrygdet, er vel ikke noe man kan laste innvandrere for- det er jo et problem vi har skapt selv, og det har lite med innvandringspolitikk å gjøre. (Forøvrig benytter ikke-vestlige innvandrere i mindre grad uførepensjon enn personer med en annen landbakgrunn i Norge). Og (forhåpentligvis før) da oljepenga tar slutt og majoriteten av Norges befolkning er pensjonister (fordi vi ikke klarer å produsere nok barn)- så kommer nok diskusjonen om pensjonsalder og pensjon forøvrig. Jeg kan ikke så mye om hva som vil lønne seg, og hva som er best for Norge i den situasjonen vi står foran, men at vi trenger arbeidskraft (som aldri før) i nær framtid også, ville jeg tro. Så enten må vi åpne for innvandring, eller så må vi brenne alle p-piller og kondomer ... men som sagt dette er ikke min kopp med te, og meninga var heller ikke å komme inn på dette Hva er det som ikke funker, slik det er nå? Og hva har forverret seg? Alek, jeg har stor respekt for meningene dine (selvom jeg stort sett er uenig med deg, så argumenterer du saklig), men her skjønner jeg ikke hva du mener, hva i all verden har en kriminalstatistikk (kan jeg også spørre hvilken?) å gjøre med om Oslo var bedre før. Jeg synes ihvertfall Oslo er en like koselig by uansett om det er Ola eller Ali som stjeler mest. (Jeg kan ikke skjønne at en kriminalstatistikk er noe bra parameter på trivselsfaktor i en by- hva med en trivselsstatistikk? ) Og selvfølgelig er det ikke de kvalifiserte fagfolkene blant innvandrere som "topper den statistikken", men det er det vel heller ikke i noen annen gruppe. De som begår mest kriminalitet er selvfølgelig de som har lavest utdannelse, ruser seg mest, har høyest arbeidsledighet og det dårligste utgangspunktet. Og Bjarne; slapp av mann- selvbetjeningssystemet kommer nok til å bestå- jeg tror ingen innvandrer går til Trulsbu i Breheimen for å stjele noen knekkebrød og avstå fra betaling for natten. Tvert imot, møter jeg en innvandrer på Trulsbu, vil jeg kalle det vellykket integrering!
 13. Kjære Julius. Jeg er født og oppvokst på Oslo Øst og synes Oslo er blitt en bedre og koseligere by de siste 20 årene. Og det synes jeg innvandring skal ha mye av æren for- jeg sier ikke at innvandring er problemfritt, det er det ingen steder, men jeg synes det er berikende. (Og selv du må innse at uten innvandring hadde ikke Oslo fungert med tanke på hvor mange arbeidsplasser som ville vært ubesatt). Jeg bor og har bodd flere plasser rundt om i landet de siste åra (alltid med Oslo-retur-planer), og en ting som har overrasket/skremt meg er hvordan folk i distriktene ser på hovedstaden. Mange (ikke alle) tror man blir ranet bare man tar T-banen, men mitt inntrykk er at Oslo er en fantastisk plass. Og så forstår jeg ikke helt hva du mener med dine vedtatte såkalte "sannheter og faktasetninger". Du skriver: Du må bestemme deg for om det er 'innvandring' eller 'muslimer' du mener ødelegger og ruinerer. Til din informasjon er det ca. 460.000 innvandrere i Norge idag, hvorav i underkant av 20% er medlem i et muslimsk trossamfunn (rask søk på wikipedia). Og som kristne kan deles inn i protestanter, katolikker, ortodokse, pinsevenner osv., kan man gjøre det samme med muslimer. Men mange muslimer (mitt inntrykk er majoriteten) i Norge er ganske avslappet til sin religion akkurat som de fleste norske medlemmer av statskirka. Det vil si at de feirer høytider og går i kirka (moskeen) i ny og ne, og er ganske avslappet til å legge Norge i ruiner. Og det tror jeg de fleste andre innvandrere også er. Så 'innvandring' og 'muslimer' som du tilsynelatende bruker om hverandre (som i seg selv er to fullstendig heterogene grupper) er veldig forskjellige. Du må selvfølgelig få lov til å mene hva du vil, akkurat som meg, og jeg tror fortsatt du er en helt ålreit kar. Men å kalle særdeles subjektive meninger for sannheter og faktasetninger er litt rart. For sist gang innvandring medførte ruinering enkelte plasser i Norge- det var innvandring av gode kristne...... i 1940.
 14. He he he. Jeg er helt enig med Julius. Ta klimaproblematikken ut av hendene på forskerne og plant det i hendene på grasrota av velgermassene i Fremskrittspartiet- da tror jeg dette kommer til å løse seg. Klimahysteriet er nok en døgnflue, akkurat som internett.
 15. Takk for dine faktaopplysninger og sannheter... her føler jeg denne diskusjonen er over for min del!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.