Jump to content

I&E

Aktiv medlem
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by I&E

 1. Vi har veldig lyst til å gå "Trekanten" i Rondane; dvs. Rondvassbu - Dørålseter - Bjørnhollia - Rondvassbu. Er det noen som har hatt med seg hund på denne turen og dissee hyttene? For det første har vi ingen erfaring med å bo på betjent DNT hytte, så jeg lurer på hvordan det er å ha med hund på slike hytter, og spesielt de nevnte hyttene. Hvordan er terrenget mellom hyttene, vi tenker da å gå i dalbunnen (ikke noen toppturer). Jeg vet det er mye stein på toppene i Rondane, men er det også slik på stiene i dalbunnen?
 2. Er det noen som vet hvordan snøforholdene er på Valdresflya og innover mot Rasletind og Kalvehøgda? Har planlagt tur 17. mai, men er usikker på om det er noen vits å dra.
 3. Er det skiene eller bindingene som subber?
 4. Takk for langt og utfyllende svar Martin. Ut i fra det du skriver synes jeg det høres ut som Glittertind passer best til mitt bruk. Men, jeg bruker kortfeller på tur, og derfor frister det veldig med Åsnes ski. Fellesystemet deres er helt genialt.
 5. Jeg trenger hjelp til valg av fjellski. Jeg vil ha lette ski som er gode å gå på og som også er brukbare til litt utforkjøring. De type turene jeg er på blir det mest gåing men også litt utforkjøring. Enkle toppturer. Dagsturer. For det meste utafor oppkjørte løyper, men jeg tor jeg vil ha ski som ikke er breiere enn at de til nød kan gå i skispor. Skal brukes med BC bindinger/sko. Jeg har kikket på Åsnes Amundsen og Madshus Glittertind. Noen som har erfaring med disse skiene og som kan hjelpe meg litt i valget av nye ski:)
 6. I&E

  Høydesyke i Peru?

  Jeg er vel hjematt fra Peru nå, og hadde en kjempefin tur. Høyden var ikke noe problem! Vi drakk coca-te og tygget coca-blader, men oppdaget raskt at mengden vi brukte bare var en brøkdel av hva peruanerne selv brukte, så hvor virkningsfult det egentlig var mot høydesyke er jeg ikke helt sikker på.
 7. I&E

  Tur til Glittertind.

  Veldig fint å gå i fra Glitterheim. Det tar ca tre timer opp og 2 timer ned for normale folk, + pauser. Jeg gikk i månedskiftet juni/juli en gang, da låg det igjen ganske mye snø, men syntes det var en fordel fordi det er bedre å gå på snøen enn i steinura. Man trenger vanligvis ikke brodder eller noe utstyr. Men godt med klær!!!! Som tidligere nevnt her kan det være knalvær og steikende sol ved Glitterheim, men når kam kommer på toppen kan været snu helt om. Det står ofte sykler ved bommen man kan låne, men har man planer om å gå på toppen samme dag man kjører inn kan det være lurt å ta med egne sykler for sikkerhets skyld. God tur!!
 8. I&E

  Sur termos

  Etter at jeg la korka i bløt i supersterkt vaskemiddel som vi hadde på jobben, ble korka faktisk helt ren. Alt belegget ble borte. Jippi. Så får vi bare se hvor lenge gummipakningen holder...
 9. I&E

  Sur termos

  Har ikke prøvd bakepulver eller kaffetrakterrens, så detskal prøves ut (sitronsyre skal fungere på samme måten som kafetrekterrens, fjerner kaffebelegg, men fjernet ikke te-belegg i min termos). Jeg har Thermos-termos med trykke-kork. Har på følelsen at det er inni der jeg ikke får det rent. Husker at når termosen var ny leste jeg bruksanvisningen (!) og der stod det at man ikke skulle bruke sterke vaskemidler for da ble gummipakningene ødelagt.... Egentlig irriterer jeg meg over sånne "smarte" patenter som egentlig ikke er så smarte alikevel. Selv om korken kan deles i to kommer man ikke til så man får skrubbet det rent heller. Min neste termos skal vær med god gammeldags skrukork uten noen smarte løsninger...
 10. Noen som har tips til å få ren igjen en termos som har blitt sur. Jeg har prøvd mes zalo, oppvaskmaskin-pulver og sitronsyre, men synes lukta fortsatt er der.
 11. I&E

  Høydesyke i Peru?

  Tusen takk for mange tips. Skjønner at vann er tingen;)
 12. I&E

  Høydesyke i Peru?

  Mener jeg har hørt at man skal drikke 1 liter vann for hver 1000 meter.
 13. I&E

  Høydesyke i Peru?

  Takk for svar dere. Da satser jeg på at høydesyke ikke blir noe problem. Vi skal være to dager i Cusco-området før vi starter på inka-stien, og det er først dag 4 vi skal oppp til 4200 moh. Har skjønt at det er viktig å gå rolig og ikke anstrenge seg. Regner med at jeg kommer til å merke den tynne lufta, mener å huske jeg syntes det var tynn luft på Galdhøpiggen... andpusten ble jeg i hvertfall
 14. I april skal jeg på tur til Peru - Cusco, Inka-trail, Machu Picchu og Titicaca sjøen. Det blir to uker på 3-4000 meters høyde. Er det vanlig å få høydesyke i den høyden, eller må man høyere for å bli syk. Jeg har hørt at ved bestignng av Kilimajaro er det mange som blir syke, og at det generelt er mye fokus på høydesyke på akkurat den turen. Men i forindlelse med Peru-turen har det liksom ikke vært prat på det. Er det noen som vet dette eller som har egen erfaring fra Peru?
 15. Jeg vil foreslå Ringsakerfjellet! Passe avstand fra Stange til dagsturer. Her kan man både ta toppturer og "gå i fjellet" om man vil det. Rondanestien går gjennom området, og det er også noen DNT hytter inni fjellet. Jeg tar ofte turen inni fjellet med bikkjene mine.
 16. Jeg har et "prosjekt" på gang nå. Jeg skal gå på så mange som mulig av toppene som ligger i kommunen jeg bor i - både høye og lave. Toppene oppå fjellet tar jeg som dagsturer i helgene, og toppene nede i bygda tar jeg som ettermiddagsturer. Tar ikke hensyn til primærfaktor, her er det turen og toppunktet som er målet. Synes dette er en kjempefin måte å bli kjent på i kommunen, som jeg forøvrig er innflytter i. Ellers har jeg også vært immon det som er av "severdigheter" i kommunen.
 17. Takk, det visste jeg ikke
 18. Ok, da skjønner jeg hvorfor det ikke er så veldig lurt å ta med gass på flyet. Får satse på at jeg får tak i dit jeg skal, eller så får jeg gå over på rødsprit for anledningen...
 19. Hva med å pakke det i bagasjen som skal sjekkes inn? Ikke lov det heller?
 20. Er det lov å ha med sånn liten propan-gass beholder til stormkjøkken med på fly?
 21. Til Røst kommer du enten med fly eller ferje fra Bodø. Jeg skal selv til Værøy i sommer og gleeeder meg! Ferjeturen over fjorden tar mange timer, og mellom Værøy Bodø går det rute-helikopter.
 22. Jeg er på utkikk etter ny tur-ryggsekk. Litt usikker på hvor stor jeg trenger, men sånn ca 70 l +/-. Skal ha plass til mat og utstyr for lang-helg inkl. telt, sovepose, liggeunderlag. Sekken bør være damemodell som passer for 174 høyde. Vil gjerne ha mulighet for å åpne hele fronten (så jeg slipper å ta ut alt i sekken for å få tak i det som ligger underst), vil også ha flere lommer på utsiden av sekken. Og gjerne tilpasset drikkesystem. Noen som vet om noe som kunne passe?
 23. Planlegger topptur på ski fra Valdresflya til helga. Jeg såg nettopp på vegvesen.no at vegen ventes åpnet fre. 17.04. Noen som vet hvor pålitelig dette er? Hvis vegen fortsatt er vinterstengt, hvor langt kan man da kjøre sørover fra Randsverk?
 24. Er det neon som bruker truger på 2000 meters toppturer? Noen som har forslag på toppturer i Jotunheimen eller Rondane som kan egne seg å gå med truger nå utover våren? (Tenker på dagstur fra bil).
 25. Er det noen som er kjent i Gausdal vestfjell (Hulderheimen)? Har veldig lyst til å gå på ski til Nordre Langsua. Hvor er det best å starte for at turen ikke skal bli altfor lang?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy