Gå til innhold
  • Bli medlem

Falcken

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12 Neutral

Om Falcken

  1. Kaffekvern, vekt og hele kaffebønner. Forrige kaffekvern veide 600+ gram, så den var merkbar. Den kverna trilla ned i et vann i indre Vestfold i sommer, så da gikk jeg for en noe lettere variant som veier halvparten så mye.
  2. Næh. Hvis det funker for deg, så er det det som er riktig og viktig for deg. Kaffeutstyr veier tross alt en del ekstra, for meg så er det verdt de ekstra øh "grammene" (i overkant av tusen....) 😬. Bålkaffe er og blir den beste og en essensiell del av turopplevelsen. Da funker det for meg å drasse med meg kvern, bønner og vekt - ingenting er som lukta av nykverna kaffe blanda med bål. Blir interessant til sommeren, når man skal på tur med 3 andre ei uke i Femundsmarka. Beregner 3-3.5 kg bare i bønner (godt man skal ha kano 😉).
  3. Den beste kaffen jeg har smakt på tur, var en kaffe fra Colombia, brent av Vertical Coffee (sveitsisk brenneri, fått gjennom Kaffebox). Den var lysbrent, kvernet på stedet og laget til som kokekaffe. Det var i 2018, til frokost på tur i Blereken i Rana kommune. Helt magisk. Tidligere var favorittkaffen nettopp Malabar, men er noen års pause smakte jeg den igjen og har sjelden blitt mer skuffa. Den smakte brent og bittert. Grunnen til det er jo selvsagt at jeg nå har skrudd særheten til 11 og kun drikker lysbrent kaffe (som Tim Wendelboe, Jacu osv.) Vanskelig å gå tilbake da. Men: det var med Royal Malabar det hele starta, akkurat som at Guinness for veldig mange var første steg bort fra industripils. Malabaren er - dersom den en brent bra - uansett bedre enn Ali, Krone, Cirkel...MYE bedre.
  4. Første innlegg her på forumet, og det måtte jo bli i forbindelse med kaffe...jepp, er uhelbredelig kaffe-nerd, også på tur. Jeg har funnett ut at for meg, så funker det best med kokekaffe på bål / primus - som alltid og tidligere, men med noen justeringer: 60 gram kaffe pr. liter vann, kaffen trekker i 5-6-7 minutter. Koker aldri. Har alltid med kvern, vekt og kaffebønner. Det er ekstra vekt, men verdt det. Kaffebønnene jeg har med kommer alltid fra kaffebrennerier som Tim Wendelboe eller det som er kommet i Kaffebox. Ikke for at jeg skal snobbe meg men fordi at hvis turen skal være optimal så skal kaffen også være det. Har jeg med ekstra godt bacon eller annen god "luksusmat", så bør også kaffen være av ypperste klasse. En av de beste kaffekoppene jeg har smakt var en kokekaffe jeg lagde på tur i Blereken september 2018 - hadde fått en kaffe fra et sveitsisk brenneri gjennom Kaffebox. Den var helt fantastisk. Jeg får derfor helt angst når Lars Monsen sier at han koker kaffe i samme kjele som han koker fisk. OK, er du på tur over Canada eller Alaska, så har du ikke med deg fancy kaffe - men en ukestur i Femundsmarka? Da koster man på seg litt ekstra kaffeutstyr - og gjerne egen kjele... Liker man mørkbrent kaffe og Ali, så er det jo ikke noe gæærnt i det - man liker det man liker, og kanskje liker man ikke en lysbrent kaffe fra Etiopia som smaker av blåbær. Men det finnes gode kaffebønner fra Mellom-Amerika, f.eks. som ikke er så sære. Ja, de koster litt mer enn "vanlig" kaffe men det er alltid verdt det. Og til slutt er man langt nede i kaninhullet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.