Jump to content

EirikJarl

Aktiv medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by EirikJarl

 1. Bra video! Digger "hjemmelaget" fiskeutstyr. 🙂 Tipper sluken du har laget helt sikkert har potensialet til å fange fisk, selv om fargene var litt vel glorete for min smak, men nå er jo det som kjent ørreten sin smak som teller. 😄 Tror som andre har nevnt at gangen på sluken er det aller viktigste, og det ser for meg ut som formen du har laget på sluken burde gi den en fin gange. Hvordan er holdbarheten på spraylakk på sluker forresten? Jeg ser på denne artikkelen: https://xn--rretsluker-zcb.no/slik-lager-du-din-egen-fiskesluk-steg-for-steg-guide/ at pulverlakk er anbefalt å bruke på fiskesluker. Men kanskje spraylakk fungerer helt greit?
 2. Haha, det var et kostelig innlegg som fint illustrerte poenget i saken. 😆
 3. Er det en ting jeg har lært meg opp gjennom årenes løp med fisking så er det at laksen bryr seg fint lite om fluen man bruker er beskrevet av Kelson i The Salmon Fly eller ei. 😁
 4. Artig prosjekt! Ekstra artig når man fanger fisken på hjemmelaget redskap, være seg sluk eller fluer. Jeg har laget litt forskjellige sluker opp gjennom årene, med varierende hell. 😄 Den enkleste måten å få et brukbart resultat på er etter min erfaring å kopiere formen til en eksisterende sluk som man vet fisker godt. Da kan man sammenligne hvordan slukene man lager går i vannet opp mot originalen og eventuelt gjøre finjusteringer. Det ligger forresten en fin guide til hvordan man lager en sluk her: https://laksesluker.no/slik-lager-du-en-dorgesluk/ . Rett nok en dorgesluk, men prinsippet med å hamre ut formen kan overføres til forskjellige typer sluker.
 5. Dette må jeg si var litt spesielle greier og jeg har ikke sett noe ligner fra Sølvkroken i de senere år. Den ble neppe noen suksess fra Sølvkroken sin side med andre ord. Om den fungerer? Som du nevner så tror ikke jeg den utformingen gir den mest lokkende gangen i vannet og det var nok en grunn til at Sølvkroken skrotet den. Det kan nok hende den kan fange en og annen ørret, men rent personlig så liker jeg ikke å fiske med sluker eller fluer jeg er usikker på om fungerer. Når jeg fisker nå så fisker jeg stort sett alltid med sluker som jeg vet fanger fisk, som Aura Flake og Møresilda. Får man ikke fisk med de så vet jeg i hvert fall at det ikke var valget av sluker det var noe galt med.
 6. Siden du nevner at elven er veldig smal så høres det ut som at mark er det lureste å bruke. Det kan være litt vanskelig å vite hvilket utstyr man skal ta med seg når man skal til en ny elv, men på generelt grunnlag vil jeg påstå at mark er det mest allsidig agnet, som kan brukes selv i de aller minste elvene og under de fleste forhold. Det kan være lurt å ha med seg noen splitthagl slik at man kan blye ned marken om nødvendig. Edit. Ser jeg var litt sent ute med innlegget mitt. Hvordan gikk det?
 7. Det er fort gjort å havne på utstyrsjaget når det kommer til fluefiske, og sannsynligheten er nok stor for at utstyret du allerede har fungerer mer enn godt nok for de aller fleste fiskesituasjoner. Jeg kan ikke si noe spesifikt om akkurat de linene du nevner, da jeg ikke har prøvd de. Det jeg kan si er at jeg har vært i samme båt som deg. Jeg trodde utstyret ikke holdt mål, slet til å få til lange fine kast og trodde det skyldtes utstyret. Så var jeg på et kastekurs med en kjent fluefisker og når jeg så hvordan han trakterte stanga mi så skjønte jeg at her var det mye å lære. For den jevne fluefisker vil jeg påstå at det er mer å hente på å terpe teknikk enn å hele tiden skaffe seg nye liner og stenger. Billigere er det også
 8. Det høres litt rart ut. Har du sjekket om sena er morken? Om ikke ville jeg kontrollert kvaliteten på knuten. Som tubbs sier så er en dobbel slukknute (når du knyter den korrekt) veldig sterk. Husk å vete knuten litt med spytt når du strammer den til slik at knuten ikke "brenner". Selv pleier jeg å bruke fireline, men vanlig monosene skal fungere helt fint. Min personlige favoritt der er denne: https://www.skittfiske.no/sufix/126339/sufix-xl-strong-platinum-300m
 9. Kjøpte nylig en Lundhags Makke etter anbefaling fra tshansen tidligere i tråden og må si jeg er meget fornøyd med den. Veldig lett og fin å gå i, selv over flere mil, samtidig som den virker forholdsvis solid. Har tidligere brukt en Fjellreven Keb og personlig så syntes jeg denne føles tyngre og mer ukomfortabel i bruk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy