Jump to content

Ellefjell

Aktiv medlem
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ellefjell

 1. Se bort fra det at vi ved en missforståelse har brudd regler her, men ja...klart svar fra polisen er at du kun kan krysse grense ved grenseovergang som er bemannet...så dra til feks. Riksrensen ved Narvik/Abisko...spaser innom grenseovergang, hils pent, vise test, attest og det du treng for å være legal registrert. Og så følger veien inni Norges fjellheim. Til min unnskyldning: VI har missforstått reglene og heller ikke spurt så veldig mye... tok bare ut essensen om at vi reiste transitt fra et grønt land uten stopp inni et grønt land (via grønne grensen), test ok, vaccinepass ok...møter ingen mennesker på vår vei gjennom Norge...ingen smittefare gjennom OSS. Tenker i utgangspunkt: bruk sunn fornuft, folkens. Bryter du regler, så klart, da må man forholde seg evt. konsekvenser...
 2. Ja, den er rettere sagt oransje, Troll1 og den var rød da vi entret Norge...men send meg gjerne pm så snakkes vi videre der, ok?
 3. Ok. Troll... Jeg vil gjerne vite DINE faforittkano/padleplasser?
 4. Ohh. Har den ikke noe som kan kalles skjærgård ved Piteå heller?
 5. Ja... Dette kjenner vi godt til... Gamle stasityskland hadde det likedan... Latterlig!!!!
 6. Tenker oss til noe skjærgård i Västerbotten. Ka kan anbefales? Alt annet av rolige turer rundt omkring i Västerbotten lyttes til ved interesse. Gjerne sammenhengende turer med overnatting i telt. Fra 2 til 5 dager ca
 7. Skogens stønn...nja, jeg spurte om trolig nesten det samme egentlig....engang FØR turen vår i april, og en gang ETTER turen vår nå i juli. Og jeg spurte (NÅ) både her og politiet. Politiets kjedelige umissforståelige svar er "nei", kryssing av grensene kun på visse punkter, alt andre er illegal og KAN medføre bot. Og jeg er ikke den eneste som har missforstått regelverket etter at det ble kjentgjort at man kan reise inn og ut av Sverige, når en har coronapass eller negativ aktuelt test. Dette med at du KUN kan krysse ved off.plasser og IKKE i fjellet står ikke alltid veldig tydelig. Her er det både svensker og tysker som skal vandre i fjellet også veldig usikre på og det går rimelig ofte akkurat dette spm rundt i disse vandrefora. Og, ja jeg står for det at jeg har begått lovbrudd, hva er så gale med det da (var en annen som kommenterte at han var imponert over at man TØRR snakke høyt om det)?
 8. spennende lesing, Espen...så nytter ikke å være en kjekk liten kvinne som tuller litt med hjertesteinen
 9. Jada, politiet er blitt kontaktet også -----men i etterkant av hendelsen....
 10. Hei. Noen som kan vise til erfaringer og tips fra dette området? Kan også være andre vann, elv men gjerne rundt omkring væsterbotten. Rolige vann, ingen hightspeet og "farlige stryk"(pga 3 barn;) )
 11. Familie på 5 (barn på 5 , 12, og 13 år) med 2 Ally er takknemlig for gode tips hvor vi kan padle et par dager sammenhengende (har ca 3 uker ferie fra neste helg). Rolige strøk, ikke for mye mennesker, villmark...dere vet kanskje. Brukte å reise til Finland før og en av våre favoritter var Lemmenjoki. Så gjerne ala det samme er vi ute etter. Takk på forhånd.
 12. Jada...støtter det at smugler godt kunne bli tatt, helt klart!! Men støtter ikke den stusselige ensformige regel med at jeg ikke kan krysse grense i villmarken lovlig og at man ikke kan søke om individuelle tilpasninger/ dispensasjoner. Nå er det jo lov med inn og ut av Norge og Sverige ved bemannete grenseovergang, så en harrytur her og der eller med MC rundt er vel lov om man ønsker det?
 13. Ja, skogens stønn, har ingen problemer å forstå deg. Tror jeg kan svare godt for meg om jeg hadde blitt tatt av en grensevokter😉 i fjellet. Og så stå det jo "KAN bli bøtelagt"..
 14. Takk for svar dere...tenk nå man må bruke sunn fornuft. Tror ikke at det finnes tilfeller der fjellfolk i Nord har blitt smittet i folkeløse villmarken, verken i fjell eller langs sjøen. Men...man never know.
 15. Hei igjen. Presiserer litt her: 1.spm ifm Kilpis og båttskyss gjaldt en bekjent som kommer med buss fra Sverige. Er fullvaccinert og skal med båt over til Treriksrøyset for etter det går videre til sør Sverige uten å krysse grensen. 2. Hendelse gjaldt meg selv som ikke hadde møtt folk og krysset grensen fra Sverige til Norge på NKL. Begge -1+2-handler om at vi har krysset grensen i terrenget og det anses som lovbrudd og kunne vente oss høye bøter. Riktig?
 16. Ok... Men de er ikke akkurat tydelige. Men skal høre med politi som sies å vurdere enkelttilfeller individuelt.
 17. Nå har jeg uten problemer krysset grensen fra Sverige til Norge i fjellet. Fra grønnt område til grønnt område, ikke møtt på noe folk. Forstod først i etterkant at det kanskje ikke var helt innafor, selv om jeg er fullvaccinert og hele pakke. Hva mener dere her? Noen som har hatt lignende "regelbrudd"...Holder på å høre grensepoliti om hva som gjelder om en skal ta båten fra Kilpisjærvi og så gå via "fjellgrensen" til Norge eller Sverige.
 18. Hei Barskekarsten, nei ikke prøvd før med dem på taket, men tror ikke at dørene ville være et problem når dem er på taket. Det er vel heller når dem hektes bakpå med diverse løsninger
 19. Takk, men bilen vår åpnes bagasjedørene opp til sidene... Kommer dårlig inn når Thule vippes ned, tror jeg
 20. Vi har en Renault kangoo, der dørene åpnes opp til sidene...så selv om løsningen er topp, ser vi noe problem. Bagasjen bak i bagasjerom er heller ikke lett tilgjengelig, og det er stappa full med en familie på 5. Og å kjøre flere 100 km med 2 kano på taket er vi altså litt usikker på. Finnes det en type pakkesystem ala Jeep - der alt "slenges inn" oppå?
 21. Har en Ally 13, 7 og 16,5. Noen med erfaring med transport på biltak i oppslått tilstand? Familie på 5 med bagasje til 2,5 ukers ferie er vi som skal bruke de 2. Kanohenger ser vi ikke for oss, men evt sammeslått på taket. Hvilken løsning har dere her? Takk fir tips
 22. Hei. Har noen her erfaring med båtsskyss over Tornetraesk til Leinoluokta på andre siden? Fått til og hvorfra? Gått derfra videre mot Leinavatn? Det er snakk om sommervandring.
 23. Ja, de gutter har det uten problemer. Har kontakt med den ene. Men skjønner at det er et hett tema, så da får vi bare la være å purre på noen erfaringsutveksling: THE BIG BROTHER IS WATCHING YOU
 24. Er det INGEN som har erfaring i KORONA året med å krysse den grønne grensen mellom Norge og Sverige?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy