Gå til innhold

Bjørnson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg har kjøpt et dekken til bikkja, foret med et slags fleece-materiale. Vil dette, samt reinsdyrskinn som underlag, være tilstrekkelig beksyttelse mot kulde under overnatting i omtrent 15-16 minusgrader?
 2. Vil hunden min (en toller-retriever) daue om han blir med på tur i nordmarka med en 14-15 kalde? Han har kanskje middels tykk pels og har ingen problemer med å være ute i vintervær, men det er jo skit om han stryker med når man sover. Takk for svar.
 3. Takk skal du ha. Jeg tror Stein Villa har oversikt over det hele. Han er i alle fall kontaktperson.
 4. Morn. Til helgen skal man på kurs i munnharpesmiing i Gjøvik, tror det foregår ved et museum, men det er jeg neigu ikke sikker på. Spørsmålet er, om noen har noe forhold til om det finnes egnede skogområder i kort avstand fra Gjøvik. Man må overnatte, og telt er gratis, mens vertshus med overnatting er dyrt. Jeg regner med at kurset vil foregå sentrumsnært, og da bør skogen være i området. Jeg har ikke noen som helst oversikt over Gjøvik selv, så det ville være svært greit med hjelp. Spørsmålet er kanskje ikke svært relevant, men det handler da om skog, og kanskje noen til og med bor i Gjøvik. Takk for svar.
 5. Jeg mener å ha lest at Monsen vokste opp på Skullerud. Ellers er vel Vestkants-Oslo en slags svinesti på lik linje med andre svinestier. Jeg har observert mennesker som kom derfra en gang.
 6. Hei, hei. Hva slags overnattingsmuligheter finnes omkring Tonevann og Steinsjøen i Østmarka? Jeg lurte litt på å dra hit til helgen, men vet ikke om teltet kanskje bør bli hjemme. Det er lettere å legge seg i lyngen om været blir bra. Men været kan gjøre en del sprell, så det er greit å være på den sikre siden. Takk for eventuelle svar.
 7. Tenkte muligens å kjøre med toget fra Oslo mot vest (Bergensbanen). Er det noen som er kjente i områder som Golsfjellet og trakter omkring Ål og Hol? Tenker å spasere, og jeg vet ikke hvordan forholdene er på fjellet nå, for jeg har ikke vært der på en stund - fint om noen kan si noe om disse. Altså; (fjell)område i nærheten av Bergensbanen, der en kan dra på en femdagerstur (kom gjerne med spesifikke turforslag), helst ikke så altfor mange timers togreise fra hovedstaden. Fisking kan være aktuelt, hvordan er det med fiskekort i disse områdene?
 8. Langs åskammen øst for Nøklevann finnes en sti. Altså mellom Ødegården og Sarabråten/Mariholtet. Langs denne stien er fryktelig mange middels store trær halvert, med halvparten liggende og slengende ut på stien. Hvorfor? Er det noen som har gått berserkergang med stridsøks og mjød, er det den gammelnorske ursauen, er det en snodig form for uttynning av skogen eller bamse brakar som har sneket seg usett inn i skoven frå svenskegrensa? Finnes det noen god forklaring? Jeg stusset nemlig litt på dette. Om spørsmålet er idiotisk kan man godt svare med spottende & hetsende innlegg. Det gjør ingenting.
 9. Det er faktisk ganske praktisk så jeg driver med det jeg og. Det er lettere å bære med en god tursekk enn med masse vanskeligholdte plastposer som sliter på handflatene.
 10. Han har færre innlegg enn deg. Du jobber kanskje gjennom formiddagen, ettermiddagen og natta med? (Dette var en god vits om en ser bort ifra at du har vært medlem i en del lengre tid enn han har.)
 11. Jeg har utifra dette innlegget et inntrykk av deg som en relativt ignorant og dum stut. Om ikke dommedag kommer i løpet av et par dager er det allikevel ikke dumt å la mye større deler av skogene ligge øde enn de gjør i dag. Uten skog går det hele til Hel en gang, og det er i dag få områder i Norge som ligger uten menneskelig inngripen i en eller annen form. Slik jeg ser det er forbruket og tilretteleggingen (for eksempel i Nordmarka) av i dag et stort onde, og må reduseres betraktelig. Ta deg en tur til Oslo og kjenn hvor bedriten luft som finnes der. Mye greiere om driten hadde vært jevnet med jorden slik at marka kunne ha overtatt, for området er fryktelig fint egentlig. At du kan kjøre bil som om det ikke fantes noen dag i morgen fordi Al Gore sviner til luften mer enn deg, er ikke noe godt argument for å ødelegge ditt og mitt hjemsted. Man skulle nesten tro at man slapp å lese pengepropaganda på et forum for 'fjell og friluftsfolk' men slik var det visst ikke. Ikke synes jeg menneskene har noen rett til å rasere naturen heller, selv om de er så fordømt smarte at de kan, selv om de er så smarte at de ikke lenger kan skrive en setning riktig og uten orddelingsfeil. Klikk forøvrig på denne hver dag: www.ettklickforskogen.se. Det er fint.
 12. Nordstrand ligger sør i Oslo. Oslo er egentlig en fryktelig stygg og ekkel by. Og det kulturelle mangfoldet kan være litt masete til tider.
 13. Jeg svarer meg selv, da jeg er grådig på informasjon.
 14. Hardangervidda, Voss - Hardangervidda diagonalt - Rjukan Noen som har gått en liknende strekning på sommerstider; hvor mange dager kan trenges? Kom gjerne med forslag til bedre alternativer på rute, som gjerne kan inneholde noe fjord og mye vidde & vare i en uke eller noe slikt. Sognsvann (Nordmarka) - Brevik (ved Porsgrunn & Skien) Er det håp om å få en interessant tur om man går denne strekningen? Hvilke ruter kunne i så fall være egnet for å få med noen kjekke og freske naturformasjoner (fjell, grom skog og fiskevann med feit og sprellende fisk, kulturminner og utsalgssteder for lefse er gode eksempler)? Det er Brevik som ligger et stykke nord for Kragerø det er snakk om, det kan jo hende det finnes flere av dem. Utgangspunktet er Sognsvann - Heggelivann - omkring Tyrifjorden og strakt nedover, og alle lure endringer i rute mottas med takk. Det ville vært en tur omkring midtsommerstider, og selvfølgelig gjennom skogsområder og ikke langs veien. Jeg vet ikke hvor lang tid som burde settes av, så forslag på dette feltet er planen også kompatibel med.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.