Jump to content

Grou Lamm

Aktiv medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Grou Lamm

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser den ja, men tror det skal ganske mye til for å punktere. Jeg er en reddhare, men føler meg trygg selv om jeg går alene. Går ikke lange turer heller da.
 2. Ingen som har? Da skal jeg skryte av mine sånn at noen kjøper og jeg får noen å dele erfaringer og tips med. 😁 Jeg har den enkleste modellen, Universal 2 siden jeg ikke skal på ekstremtur og kjempebratte plasser med dem uansett, men jeg kommer meg fint opp sånne plasser uten staver: En beveger seg lett i sikksakk og baklengs med disse, og staver er helt unødvendig. Jeg leste at en kan bli sliten i anklene av å gå med truger. Har ikke merket noe slikt med disse. De 2-3 første gangene jeg brukte dem, kjente jeg det litt på utsiden av knærne (siden jeg blir litt mer bredbent, antar jeg), men ingenting siden. Det er deilig å gå nedover med dem siden de fjærer, og de sitter godt på også i våt snø (har lest at bindingene på vanlige truger løsner lett i våt snø). I tillegg er de selvfølgelig lette og tar lite plass. Her viser folk fram hvor mye de tåler: Her er en test: https://basecamp.fjellsport.no/small-foot-lette-oppblasbare-truger/ De har vært å få kjøpt på fjellsport.no, men nå har de visst bare modellen Alpine 2 igjen der. Jeg kjøpte mine hos produsenten, her: https://smallfoot.eu/shop/
 3. Noen flere som har sånne? Jeg har aldri prøvd truger før, så har ingen erfaringer å sammenligne med, men jeg er i hvert fall storfornøyd med dem, bortsett fra at de er litt trange å tråkke ned i (i min størrelse, M). Små metalldeler til ventilene er ikke optimalt heller, men jeg pleier å pumpe dem opp før jeg går ut, så det er ikke noe problem for meg.
 4. A-ha, så Mountaineer har også den funksjonen. Det stod ingenting om det i beskrivelsene jeg har sett, mens det er det de legger mest vekt på når de beskriver Tubbs Frontier (der kalles det 180™ EZ Binding), men kanskje det er en selvfølge på de dyrere modellene? Kanskje Tubbs Panoramic også har det da. Er interessert i dem også pga at de har BOA-binding. Ser nemlig at folk sier at tekstilbindinger ikke vil sitte når en går i våt snø, og jeg regner med at det kommer til å bli en del våt snø på meg siden jeg ikke skal så høyt på fjellet. Edit: Nå fant jeg dette om Tubbs Panoramic: "The Rotating Toe Cord design enables the tail of the snowshoe to drop, shedding snow", så da seiler de opp som førstevalg igjen. Tror jeg. Å velge ting er noe av det dårligste jeg er til, hehe...
 5. Høres lovende ut! Det at det er store hull i Fimbulvetr-trugene gjør sikkert at det ikke legger seg så mye snø oppå dem også, skulle jeg tro? Ser at mange Tubbs har en vippefunksjon som gjør at snøen sklir av bakover, men den funksjonen ser ut til å mangle på alle de Tubbs-trugene jeg synes ser mest aktuelle ut for meg.
 6. Jeg ser nå at Rangr-X er 28", så da lurer jeg på hvordan den størrelsen funker for deg i løssnø? Jeg gjetter på at du er mann? Ser ikke hår på beina på bildet ditt, men det trenger jo ikke bety noe, hehe... Rangr er vel kanskje ikke noe for meg uansett med 28cm bredde, men kanskje jeg kan ha Hikr. Og dere som sier at jeg bør ha minst 30", hva tror dere om dette som Fimbulvetr sier om sine Hikr/Hikr-X 24": "an asymmetric design that squeezes a traditional 28” performance down to just 24”"? De er igjen 25cm brede, så kanskje ikke så bra for damer?
 7. Jeg spurte om noe lignende i går i denne tråden. Du finner garantert relevant info der.
 8. Trugene er jo like store som henne! Utfra kommentarer til videoen ser det ut til at hun ikke har prøvd dem i snøen da...
 9. Takk for tips, alle sammen. Fikk ikke svart før nå pga "You have reached the maximum number of posts you can make per day." Jeg tenkte også at de Fimbulvetr-trugene kunne bli overkill, men tenkte så at den sideveis-fleksen + fleksibilitet ellers også ville gjøre dem lettere å gå med enn andre som koster rundt 1500. I tillegg tenkte jeg at disse ville bli lettere å selge igjen hvis det skulle vise seg at truging ikke funker for meg, så jeg bestilte dem, men 3178 gram da gitt! Hvis det stemmer, blir de sikkert altfor tunge for meg. Syntes den oppgitte vekta 2,2kg var helt på grensen også. Det var da som f**n... Ser det står 3178g hos fjellsport.no også. Da blir det å kansellere den bestillingen. Av andre jeg har sett på i min prisklasse, synes jeg Tubbs Frontier Women's 30 ser mest ut til å passe meg og min planlagte bruk (3-6km turer i ikke så bratt terreng). De ser ut til å ha litt fjæring (eller hva en skal kalle det) i bindingen. Måten bindingen er festet til rammen ser litt fleksibel ut, mener jeg. De har ikke hælløfter. Høres det ut som et fornuftig valg?
 10. De trugene der så rimelig hi-tech ut! Skal se nærmere på dem. Staver ja... Hadde ikke tenkt å bruke staver. Kanskje best å ha en stav likevel ja.
 11. OK. Da må jeg sikkert litt opp i pris likevel, og da er det vel gjerne hælløfter på dem også. Hvorfor bruker du ikke hælløfter da? Må man justere dem med hendene hver gang en kommer til en plass med annen helningsgrad? Jeg lurer også på hvordan det er å gå i truger i sideskrått terreng? Ubehagelig kan jeg tenke meg...?
 12. OK. Takk for svar. Hvor store vil jeg trenge for å kunne gå i løs snø? Hva med hælløfter? Trengs det til denne graden av bratthet?
 13. Ikke så ny tråd ser jeg, men det jeg pønsker på handler også om billige truger, så da kan det jo være like greit å skrive her som å starte ny tråd, eller? Har tenkt å prøve truger for første gang, men har ikke råd til å kjøpe "årntlie" truger, spesielt siden jeg fremdeles ikke vet om truger er noe for meg. Jeg har lest noen trugetest-artikler og flere tråder om truger her på forumet, så har fått info om trugens lengde i forhold til vekta den skal bære, bindinger, stegjern, hælløfter osv. Jeg ser folk generelt sier at truger i min prisklasse ikke duger, men det står ikke helt klart for meg hva de ikke duger til. Folk snakker om korte og lange turer, krevende terreng, bratthet etc, men dette er jo relative begrep, så jeg skal være spesifikk. Her er bilder av sånne plasser jeg har lyst til å prøve truger når det blir mer snø: Jeg tenker da å ta på meg trugene der det blir større avstand mellom trærne, etter ca 1-1,5km, gå 2-3km oppover med truger, ta en rast og så nedover igjen. Det er ikke mye bratt her, så mitt håp er at hælløfter ikke er nødvendig til dette, og at det da skulle kunne funke for meg med f.eks. disse: FÅK Flex Snow Shoe? De er 25". Jeg vil sikkert veie ca 70kg med sekk og truger. Hva tror dere trugekyndige om det?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy