Gå til innhold

HildeHH

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om HildeHH

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. At min er en aktiv hund er det ikke tvil om, og å rusle på turer i bånd er ikke hans sterke side, til det har han alt for mye fremdrift. Jeg har heller aldri giddet å ta opp kampen med å lære han å ikke trekke, har valgt å enten ha han løs, eller ha på sele og belte så han kan trekke som han vil, og det fungerer fint for oss. Han kan gå løs overalt, bryr seg ikke om folk eller dyr, og jakter ikke selv om det dukker opp f.eks en katt eller vilt. Tror nok at man fort kan risikere å få en bruksschäfer som har betydelig mer jakt og fokus på «morsomme» ting som rører seg enn min, og rasen er nok generelt ikke vanskelige å trekke opp om de får herje rundt. Ting skjer fort, og det kan innimellom være vanskelig å henge med, og det er ikke få blåmerker jeg har fått under trening 😜 Min tåler fint å ha noen rolige dager uten å klatre på veggene, men om det hadde gått over tid så vil det nok komme til utrykk på en eller annen måte. Vi bruker aldri bur annet enn når vi kjører bil, og føler ikke noe behov for det heller. Han er veldig snill og trygg med barn, selv om han ikke er vant med barn til daglig. Unger som løper og leker rundt han bryr han seg ikke om, han er flink til å selektere når ting angår han og ikke. I bymiljø er han trygg og cool, men «gå-pent-mangelen» merkes selvfølgelig der også, så da tar jeg han inn i lydighet for å slippe trekkingen. Det samme gjelder vel egentlig når han er med hjem hos andre, inn i lydighet og da ligger han rolig pga det. Nå er jo min litt spesiell, siden han er trent til å være på jobb 24/7, han hadde valgt å søke gjennom huset vi besøker om det hadde vært opp til han 😂 Å kjøpe bruksschäfer for å «bare» ha en turhund er litt overkill etter min mening, og man kan fort få mer enn man vil ha om man ikke er veldig aktiv fysisk. Det er en hund som trenger mye trening for å fungere, og en god hverdagslydighet er et must for å holde driftene i sjakk. Lettlærte på godt og vondt, så uvanene kommer minst like lett som de gode vanene.
 2. HildeHH

  Hardangervidda

  Takk, godt å vite 👍 Har tidligere vært i områder hvor det bare har vært stein, og nesten umulig å finne en god teltplass.
 3. HildeHH

  Hardangervidda

  Hvordan er det å finne teltplasser på Hardangervidda, sånn med tanke på underlaget? Skal gå fra Dyranut til Rjukan i juli med telt, og jeg finner bare hytte-til-hytte info når jeg googler.
 4. Bruker Seresto flåtthalsbånd, og har brukt det siden det kom på markedet i Norge. Tåler at hundene bader, har lang varighet og har aldri funnet flått på hundene selv om vi ofte er i områder med mye flått. Jeg bruker samme halsbånd et par sesonger, og bare pakker det i plast når det ikke brukes.
 5. Jeg trener aktivt med hund, og min tur- og treningskompis er Ivo, en en schäfergutt på 5 år. I tillegg til å konkurrere innen bl.a. IPO, er han også godkjent som redningshund, og vi har vært på mange leteaksjoner etter savnede mennesker både i skog, fjell og urbane strøk.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.