Gå til innhold
  • Bli medlem

Per Ivar Søbstad

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Trollbrua i Eiker er verdt et besøk http://www.eikerbygda.no/ukensbilde/ukensbilde2007.23.shtml Brua er skapt av naturen selv
  2. Har fått et tips om at navnet kan bety "skosålen". "Ein sule" var et vanlig ord på eikværing og på Østlandet i sin alminnelighet. Det kan nok tenkes at fjelltoppen ser ut som toppen av en skosåle sett fra bygda. Ordet var også et vanlig skjellsord i gamle dager.
  3. I "Bi-jagten" av Thorleif Bache beskrives en bjørnejakt i 1891. Bikkja fører an over store områder og til sist går ferden nordover fra Bjørnestillingen (Harstadstillingen) om Sulen til Svartåsen. "Sulen" er ukjent for meg. Ut fra kartet å dømme må Sulen antakelig være det fjellet som i dag heter Salsknappen på kartet. Navneleddene "sula" eller "sulua" er greie å tolke, men hankjønnsformen forvirrer. "Sulen" er forøvrig et vanlig slektsnavn. Men hvordan skal navnet tolkes? Jakten i sin helhet fulgte denne ruten: Gaupestokkåsen - Spitelven - Rakkestad(setra) - Stordalen - Næs(setra) - Grååsen - Harstadstillingen - om Sulen - Lang myr ved Svartåsen.
  4. Har sett på kart for mitt distrikt, og funnet Karikollen og Gunhildrudknatten i Øvre Eiker. Nedre Eiker: Sirikirke og Sarabokkfjell. Dessuten finner vi Toveåsen i Eggedalsfjellet. Kan vel også nevne at Eikers høyeste fjell, Myrehogget, ble kalt Barbrohugget for ganske lenge siden.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.