Gå til innhold
 • Bli medlem

uendelig

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  141
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

uendelig vant dagen sist 19. juli 2020

uendelig hadde mest likt innhold!

Om uendelig

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gjenoppliver en gammel tråd for å stille noen spørsmål: Nå er vel selve hytta på Solheimstulen stengt ihvertfall til neste år, men hvordan er det med veien dit? Og parkeringsmulighetene nå? Så vidt jeg kan se er Solheimstulen et godt utgangspunkt hvis man kommer via RV7 og skal gå vestover fra den østligste delen av vidda. Men kanskje Tuva eller Åan er like gode (og rimelige?) utgangspunkt? Noen som vet? (Jeg har forøvrig sendt melding til alle de aktuelle turisthyttene. Venter på svar.)
 2. Og disse har standardgjenger? Er faktisk mulig jeg skal til Europris i helga uansett. Men jeg har en del 230 g og 450 g bokser stående fra før, og jeg kommer nok til å høre på Bjarne og satse på enten to 230 eller én 450. Noen fanatisk gramjeger er jeg tross alt ikke, langt derifra. Det gjenstår ennå noe planlegging av turen, bl.a. hvor jeg skal dra, helt nøyaktig. Været ser litt usikkert ut i andre halvdel av neste uke, og det er særlig været som kommer til å være avgjørende for hvor jeg drar, f.eks. om det blir på Hardangervidda, og eventuelt hvor på vidda. Andre ting som er best
 3. Apropos Geitvassdalen: Er det sånn å forstå at man kun har lov til å fiske i rennende vann der? Altså kun i elver? Mener å ha hørt noe om det, men etter litt googling ble jeg ikke mye klokere. Brukbar adkomst til Geitvassdalen (når man kommer fra RV7) er vel f.eks. Dyranut-Stigstuv-Rauhelleren? (Ser sånn ut når jeg kikker på kartet ihvertfall.)
 4. Jeg har testet en av disse Biltemabrennerne på 1200(+) m.o.h. i Rondane, og den fungerte helt fint. Forøvrig har jeg sett mange her på forumet som roser disse Biltemabrennerne, fordi de angivelig er svært gode, prisen tatt i betraktning. (Det var forresten derfor jeg kjøpte dem.) Jeg brukte Trangia og rødsprit på Hardangervidda i fjor, men i år vil jeg prøve litt mer "lettpakking". Kvistbrenner har jeg forøvrig også (og er veldig fornøyd med den), men ser liten grunn til å ta med kvistbrenner på høyfjellet. Men takk for svaret både til deg og andre som har kommentert! Skjønner
 5. Gitt at jeg skal på Hardangervidda en uke (eller muligens 8-9 dager) nå i juni: Klarer jeg meg med 230 g gass? (En liten boks.) Jeg har såpass lite erfaring med gass på tur at jeg er nødt til å spørre. (Har brukt gass på tur noen ganger, men da kun på turer med maks to overnattinger.) Her forutsetter jeg forresten at jeg skal bruke brenneren (tar med reservebrenner også) kun to ganger per dag, og i snitt under 20 minutter hver dag. Driver og gjør klar pakklista, og tenker grundig over hva jeg egentlig trenger å ta med meg. Vil gjerne gjøre sekken så lett som mulig. (Innenfor
 6. Noen som vet om det funker å bruke denne på liggeunderlaget? Eller er den kanskje for grov (og kan skade teltet)? (Jeg kjøpte en, men har ikke tatt den ut av emballasjen ennå, vurderer å returnere den.)
 7. Takk for svaret! Nå ble det litt endringer i planene, siden jeg nå skal jobbe i juli (og fra og med slutten av juni). Så derfor drar jeg til Hardangervidda en dag uti midten av neste uke, blir der en drøy uke (tenker jeg), og prøver å få skvist inn noen dager i Jotunheimen rundt 8. august. Dette bl.a. pga snømengdene som vel fortsatt er i mesteparten av Jotunheimen i et par uker fremover. (Jeg følger med på oppdaterte satellittbilder o.l.) Rundturen jeg pratet om i åpningsinnlegget her blir det vel for tidlig å legge ut på i neste uke, går jeg ut fra.
 8. Jeg skulle egentlig til Hardangervidda i juli eller august, men ser ut til at jeg skal jobbe da. Så turen må fremskyndes noen uker, og jeg tenkte å gå på nordsiden av RV7. Antageligvis drar jeg allerede rundt midten av neste uke, ihvertfall forutsatt at værmeldingene ser bra ut for de påfølgende dagene. Ser at det er ganske tidlig snøsmelting i år, og mange vann begynner allerede å bli isfrie. Men hvordan er det med bruer og elvekryssinger i området som dekkes av fiskekortet "Stongfiske Eidfjord"? (Og som ligger nord for RV7.) Og er det Halne Fjellstova som er beste sted å parkere bilen når ma
 9. Den åpner i morgen. Faktisk åpnes det visst også helt frem til Liomseter i morgen. Jeg sitter derfor og lurer på om jeg skal kjøre helt til Liomseter, og gå en litt lengre tur. Leser litt om de forskjellige fiskevannene nå, og ser på oppdaterte satellittbilder fra Sentinel. Ser ut til at mange av vannene er isfrie. Og ja, jeg bruker et lite tomannstelt. Det er bare meg og hunden som skal på tur. Forresten: Er det bra drikkevann i Dokkvatnet?
 10. Jeg spør liksågodt her i stedet for å lage en helt ny tråd for et kort spørsmål: Er det noen som vet om det er noen gode teltplasser ved eller i nærheten av Dokkvatnet? Jeg vurderer å ta et par overnattinger i telt der nå til helga. Er helt ukjent i området, har søkt litt på nettet, men funnet lite info.
 11. Jeg kjøpte en da da den var på tilbud (999 kr). Har ikke brukt den på langtur ennå, men er fornøyd med den etter å ha hatt den med på noen korte overnattingsturer. Nå skal det jo sies at tusen kr er ekstremt billig for en såpass romslig sekk. Det var noen flekker på sekken min da jeg fikk den. Jeg klagde på dette, og det endte opp med at jeg fikk 200 kr i prisavslag. Så jeg endte altså opp med å betale 799 kr.
 12. Jeg sitter og planlegger sommerens turer, og har bl.a. lyst til å ta en mer eller mindre lang rundtur i Jotunheimen. Jeg drar på tur med en sprek hund, og tar med telt og alt vi ellers trenger, så hytter utgår (de er vel stengt uansett). Foreløpig heller jeg mot en variant av denne turen her. Men underveis på rundturen kunne jeg tenke meg å ta en liten avstikker opp på en topp, og i den anledning lurte jeg på hvilken topp som egner seg best. (Ingen klatring, men lett klyving er akseptabelt. Steinur er også helt greit, både for meg og hunden. Gjør ingenting om toppen(e) er på under 2000 meter.
 13. Er det noen seriøse nettbutikker som har en middels stor variant av Firebox inne nå for tiden? Ser ut til at det er utsolgt i de fleste butikker? Jeg er forøvrig helt ny på dette med kvistbrennere. Foreløpig har jeg bare lagd og testet en enkel brenner av en hermetikkboks jeg modifiserte med Leatherman.
 14. Og med det samme vil jeg benytte anledningen til å stille enda et nybegynnerspørsmål: Er det vits i å bruke pulk hvis jeg får plass til alt jeg trenger i ryggsekk? Ulempene med sekk er vel at jeg får dårligere balanse og at jeg bryter mer gjennom snøen, men vet ikke hvor tungtveiende disse ulempene er når jeg skal gå en kort tur i et "snilt" terreng (og hovedsakelig i oppkjørt løype)? Har allerede sjekket at jeg får plass til alt jeg trenger i sekken. (157 liters kapasitet.)
 15. Det jeg mente var altså at det er løkker på enden av bardunene. Og disse løkkene er akkurat store nok til at snøpluggene kan tres gjennom dem. Spørsmålet er altså om jeg bør utvide løkkene for å ha litt mer å gå på. (Mtp. gnissing/friksjon o.l.)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.