Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellskjegget

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

16 Neutral

Om fjellskjegget

  1. Sekken han bruker er en Gregory Denali Pro såvidt jeg kan se. Tror det er 105L-versjonen han bruker, uten at jeg skal si for sikkert. Den er dog ikke akkurat fylt til randen. De som går med ham har nok pakket for en ukesetappe (eller retteresagt - for hvor enn mange dager de skal være med; det er ikke alle som går hele turen). DNT og NRK gikk på forhånd ut og sa at de som ville være med å gå måtte være helt selvforsynte. Regner med at Monsen selv også bærer det han selv trenger i løpet av hele ukesturen - kanskje med untak av middag/frokost som han sikkert får i hyttene de besøker. Når det gjelder hvor stor sekk du burde ha for en slik tur, er vel regelen "så stor du trenger for å få med det du skal ha med deg". Det som ofte blir anbefalt er å kjøpe (eller samle sammen det man har) det andre av utstyr først, og så kjøpe (eller finne frem) en sekk som har plass til alt. Det varierer veldig hvor stor man trenger for en slik 4-6 dagers tur - noen kjører "ultralight" og klarer seg med en 50-liter, mens andre fyller opp en 120-liter, og føler fremdeles at de må legge fra seg ting de "absolutt hadde fått bruk for". Personlig kjører jeg en miks av "ultralight"-ting (f.eks sovepose og liggeunderlag), men tar med ekstra komfort på andre ting (f.eks et større/tyngre telt, litt ekstra duppeditter som Kindle/powerbank/osv), og klarer meg da veldig fint med en 75L som normalt veier rundt 16-18kg. Noen av de første erfaringene man gjør seg når man begynner med litt lengre turer, er det her med hva man egentlig trenger å ta med seg, og hva man fint kan la ligge igjen hjemme. Hva snittet er aner jeg ikke, men tipper de fleste bruker sekk mellom 65-85L på en slik 4-5 dagers tur.
  2. Jeg er veldig fornøyd med min Marmot Helium - den er veldig lett, romslig, deilig å sove i (sjukt mjuk), og kan komprimeres ganske mye slik at den er enkel å putte ned i sekken. Den tørker også fort skulle den bli våt, og holder en fin komforttemperatur for meg hvertfall - men jeg er av atomkraftverk-sorten når det kommer til varmeavgiving. Den er nok litt kaldere enn andre poser med samme komforttemp. Jeg kjøpte min hovedsakelig til 3-sesongsbruk på fjellet i telt, og det har den fungert strålende til foreløpig. Kjøpt for ett par måneder siden, og brukt både i hetebølgen som var, og ned til rundt 2-3 grader i drittvær. Hovedfordelen med den er definitvt vekta og pakkstørrelsen. Komforttemperaturen på min (Long-versjon) er oppgitt til -1, og limit til -4.8. Skal du har noe ned til 5-10 blå vil den med andre ord være i det kaldeste laget. Mulig det finnes en annen versjon som tåler mer kulde. Har ikke noen erfaring med de andre posene du nevner, men vurderer selv en av Helsport Rago-variantene til vinterbruk. :)
  3. Hehe ja, spent på dette! Regner med det vil øke komforten betraktelig. Det var jo gøy med et fult bo/sovesystem på knappe 2kg totalt, men når det blir en prøvelse å krype inn i teltet - og ikke minst å få seg ei halvfull natt med søvn - forsvinner jo mye av morroa. Når det er sagt er Ringstind SL et flott telt til sitt bruk - hvertfall om man ikke er av den lengste sorten. For meg ble det dog vanskelig å unngå å ligge oppi duken i begge ender, og med mye kondens ble det en relativt våt affære - særlig når soveposen klumpa seg sammen i fotenden og dekka til mesh-ventilen. Måtte selvsagt bytte ut Trangiaen+gassbrenner med et Optimus Crux HE Weekend system og nå, for å hvertfall få igjen en halvkilo pluss/minus. Behovet for tarp er heller ikke like stort siden Allak har to yttertelt med OK plass, så legger jeg den igjen hjemme samtidig "taper" jeg bare en drøy kilo. 😁
  4. Etter nok ei helg med nesa i teltduken, og klissvåt sovepose i et Ringstind SL 1-2 bestemte jeg meg for at nok er nok, og kjøpte meg et Hilleberg Allak. Håper det er verd de ~2 ekstra kiloene!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.