Jump to content

Kenneth

Aktiv medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kenneth

 1. Hva med Hlleberg Jannu? http://www.hilleberg.com/Catalog/jannu_4053774.htm Jeg har sjekket mye frem og tilbake, men endte opp her. For meg var vekten og stabiliteten viktig. Dette var de beste jeg kom frem til da. Har ikke fått testet det skikkelig ennå, men det virker helt genialt. Lett, enkelt å slå opp og stablit. Det eneste negative kan vel være at det er litt trangt fortelt, men det kan jeg leve med, selv på vinteren. Noen andre som har synspunkter på dette teltet?
 2. Jeg bestilte akkurat et Hilleberg derfra. Jeg brukte magnum.no som fraktpartner. Da sendes det gratis innen USA til Magnum, og de sender det rimelig til Norge. Ble rundt 3-400 i frakt, null toll. Har gjort det et par ganger før, og det fuker helt glimrende. Kan ta noe lenger tid å få sendt det over, men det er verdt de få dagene ekstra.
 3. Jeg kjører kun Bergans og er fornøyd med de, med ett unntak. Har kjøpt superlett-buksa, men den revnet i sømmen på begge bena. Får byttet den uten spørsmål, så jeg er spent på hvor lenge den holder nå. Kanskje jeg var uheldig med den ene jeg fikk? K.
 4. Hei. Jeg er ute etter det samme. Jeg har sett på disse: Helsport Ringstind, Hilleberg Akto og Hilleberg Unna. http://www.hilleberg.se/unna.asp, http://www.hilleberg.se/akto.asp, http://www.helsport.no/NO/default.asp?ID=7160&G=800&P=795 Dersom noen har erfaring med disse, setter jeg pris på tilbakemeldinger.
 5. Har fått meg en Magellan Sportrak Map GPS. Jeg ser at det finnes Topo kart; Norge Nord og Norge Sør på 2 CD'er. Er det kart som fungerer tilfredsstillende som friluftskart? Setter pris på tilbakemeldinger fra noen som har erfaring med disse. Kenneth
 6. Du får ynke deg litt å si at du kjørte feil. At du skulle møte dattera di på 7 år som står alene på toppen pleier å funke Sist jeg var der parkerte jeg gratis ved heisanlegget. Bommen måtte jeg selvsagt betale for.
 7. Takk for svar. Jeg skal sove i telt. Kunne allikevel tenkt meg å gå fra toppen av skitrekket og innover til Høgevarde. Får satse på at go'været kommer...
 8. Hei. Skal en tur dit snart. Hvor er dette tatt? I nærheten av Høgevarde? Vi skal en tur dit og skal overnatte ei natt. Noen forslag til egnede ruter? K.
 9. Kenneth

  Helsport jotunheimen

  En ridgerest og et oppblåsbart fungerer fint for meg. Da blir det fint luftlag mellom posen og bakken.
 10. Kenneth

  Helsport jotunheimen

  Hei den fungerer greit den. Har brukt den i 25 kalde på Hardangervidda, men krever selvfølgelig et par gode liggeunderlag. Kenneth
 11. Kenneth

  Valg av trekkhund

  Jeg sliter litt med å bestemme meg her. Jeg er ute etter en hund som kan trekke pulk langt og tungt om vinteren, og bære en god del i kløv ellers i året. Den må også tåle å lige ute året rundt. Den skal i tillegg være familievennlig. Jeg vipper mellom valget av Alaskan Malamute og Alaskan husky. Siden jeg kun skal ha en hund, må den inneha BÅDE styrke og utholdenhet for at den skal kunne bidra fysisk på langtur. Setter pris på synspunkter rundt dette. Kenneth
 12. Vi 3-4 gutter som har planer om å gå ski over finnmarksvidda helgen før påsken. Tanken har vært Kautokeino-Alta. Hvor lang tid bør vi regne på det? Vi tenker oss en tur på 3-4 dager. Andre turforslag på Finnmarksvidda mottas med takk Kenneth
 13. Kenneth

  Valg av pulk

  Takk for svar! Har vurdert veteranmodellen. Ser også at acapulka ligger endel over i pris, selv om pulk generelt er altfor dyrt!
 14. Kenneth

  Valg av pulk

  Takk for gode svar. Hvilken modell av Fjellpulken benytter du? Kenneth
 15. Kenneth

  Valg av pulk

  Jeg skal endelig kvitte meg med tung ryggsekk på mine skiturer denne vinteren. Men jeg sliter med valg av pulk. Noen som har erfaringer med Fjellepulken kontra Acapulka? Mitt bruk er ikke værre enn at pulken skal tåle en tur over Hardangervidda og tilsvarende turer. Tips mottas med takk! Kenneth
 16. Noen som har erfaring med fjellstøvler fra Boreal? Jeg skal vandre rundt i fjellheimen vår, sommer og høst med de. De har en egen membran på støvlende sine (Dry line tror jeg dne heter).
 17. Hei Bjørn. Takk for kjempesvar! Jeg har har siklet på Vista'n, men ikke vært sikker. Går nok for den da... Kenneth
 18. Takk for det, gjest. Men det blir kanskje litt samme prinsipp med kompass. Hvorfor skal jeg ha elektronisk kompass når det vanlige kompasset funker like bra? Batterikapasitet er selvfølgelig også viktig.
 19. Jeg har kommet dithen at jeg ønsker å kjøpe en GPS, men for en fersking er det vanskelig å velge. Jeg skal bruke den i friluftssammenheng året rundt. Følgende er viktig for meg - i prioritert rekkefølge: 1. Vekt/str/robusthet 2. Innlasting av kart 3. Høydemåler 4. Bruk av waypoints 5. Diverse andre funskjoner Har du noen tips om hvilken GPS jeg skal velge og hvorfor, så setter jeg veldig pris på det!
 20. Kenneth

  Beste telt?

  Eller Hilleberg Keron 3GT! Stabilt, god plass, lett å sette opp...
 21. Kenneth

  fjellski

  Glimrende svar! Lei av folk som skal bruke forumet til å kritisere andre sine svar! Jeg bruker også Rago, og ja, de er FETE! Selv om man kun skal gå fra hytte til hytte betyr ikke det at du kan komme ut for røft terreng. Da mener jeg det er greit og innvestere litt mer for å ha de beste skia! Dessuten kan det jo hende at vedkommende finner ut at han vil prøve seg på en tøffere tur neste år?
 22. Ja, sjekk www.toll.no for detaljer. Jeg husker ikke eksakt beløp, men det var vel rundt 1500-2000 i toll.
 23. Mener det var rundt 700 kr for frakt. Hadde da bestilt noen andre ting også. Testet forøvrig teltet i helga til stor glede
 24. Jeg har sjekket andre steder enn her - også hos en del av forhandlerne, men det virker vel nesten som Bergans-teltene ikke har fått store tilliten i markedet. Har ikke hørt om NOEN som har prøvd det enda. Jeg sendte også en mail til Bergans om de eventuelt kunne referere til noen tester eller uavhengige evalueringer, men fikk aldri noe svar Jeg har kjøpt meg et Hilleberg Keron 3 GT til knallpris på http://backcountry-equipment.com!
 25. Kenneth

  Ny rygsæk

  Jeg har Bergans Viking som jeg er veldig fornøyd med. Smarte løsninger, og god å ha på. Husk at Alpinist er for de som er over 185 (tror jeg). Viking er alternativet for de "kortvokste" (160-185) Kenneth
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy