Gå til innhold

erikskon

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om erikskon

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Masse "brukt" utstyr på salg hos conrad. Erfaringsmessig får du det ikke billigere en dette: http://www.sport-conrad.com/skitour/761
 2. Sitat Fjellpulken: Det er fordelaktig priset, men likevel meget solid i konstruktsjonen og ikke på noen måte lik de plastbrettene man kjenner i markedet fra før... Dette er jo en krystallklar henvisning til Paris pulken, som vel regnes som noe av det mest holdbare og idiotsikre vi drar med oss ut i fjellet. Her driter Fjellpulken godt på draget (HeHe). Jeg tror ikke jeg har noe annet som har vært så mye "bang for the bucks" som Paris pulken min. Det at Fjellpulken nå kommer med en dyrere blåkopi viser vel at de har innsett at "folk flest" har fått opp øynenen for hvor utrolig dumt det er å bruke tusenvis av kroner på en pulk som ikke passer dere bruksområde: Enkel varetransport og "enkle" fjellturer. Det er litt ironisk at de jeg kjenner som går på tøffere turer bruker Paris pulken mens dyre og overprisede Fjellpulker er hyppigere å se blant hyttefolket. Fjellpulken har vært heldige som har holdt ut så lenge, men markedet for svindyre pulker ærklærer jeg herved som dødt. Kunne det bare være noen som kom med et fornuftig priset drag (<500 kr) så hadde det vært stort. Produksjon av drag og pakksekker, dvs. pimping av Paris pulker, må da være en knallide for småbedrifter? For eksempel vernede bedrifter? Kanskje en fengselbedrift?
 3. Nå har jeg vært i kontakt med Åsnes og så langt er jeg godt mottatt, men venter på avgjørelse fra deres side. Et annet spørsmål: Dersom bruddet skyldes at det er trukket inn vann i et skruehull - fordi at det ikke er brukt riktig/nok lim - er det da noen som har erfaring med å klage til de som har montert bindingen? Jeg antar at Åsnes gir sine forhandlere instruks om hvordan bindinger skal monteres.
 4. Slikt provoserer meg: Når de sier at "når den knekker, så bruker det å skje der". Da må de jo for po***er gjøre noe med det. Produktutvikling? De kan jo ikke argumentere med at det å skru et par bindinger - i henhold til standardisert metode - kan svekke skia slik at den knekker. Min ski knakk ikke i festeskruen til hælklossen, men like bak. Der den lille skruen som hindrer hælklossen i å rotere sto. Jeg skal komme tilbake med rapport når saken er ferdig. Er det forresten noen som vet hva loven sier om reklamasjonsfrist på ski? Åsnes sier to år, men så har jeg det for meg at loven sier 5 år for fabrikasjonsfeil. Eller er det kun på elektroniske produkt? Eller er jeg helt på villrede her?
 5. Ok, det var godt nytt. Jeg må jo si at jeg har vært fantastisk fornøyd med skiene frem til dette skjedde. Toppcoatingen løsnet bak ganske tidlig, men det så jeg på som en uvesentlig feil og limet fort selv.
 6. Sist helg knakk den ene skia mi rett av like bak hælklossen, mens jeg gikk på flatmark med feller på. Skia hang sammen i sålen og jeg var ikke så langt til fjells, men jeg er blitt skeptisk til Åsnes etter dette. Et brudd som dette kan jo være katastrofalt i riktig terreng/føre/vær. Skia er pent brukt i to sesonger (egentlig to 4-dagers påsketurer). Er det andre her som har hatt problemer med denne modellen (Åsnes Combat m. kortfell) eller andre Åsnes ski? I løpet av ti år har jeg aldri opplevd å knekke et par fjellski. Tidligere har jeg brukt Atomic ski og de ble byttet ut fordi jeg ville prøve kortfellesystemet. Da var de minst 6 år gamle. Mange av mine turkamerater har Fisher ski og de ser også ut til å være evigvarende. Nå håper jeg bare Åsnes stiller opp med ny ski til meg, ser at listeprisen på denne skia er rundt 3600 kr nå. Da bør man få kvalitet
 7. OK, da høres det ikke ut som om noen har hatt en nær døden opplevelse pågrunn av ødelagte glidelåser. Det at en glidelås blir ”vanskelig” er jo ikke så farlig – jeg er mer redd for en total svikt midt på fjellet. Så lenge de funker er jo vanntette glidelåser geniale. Aller helst ville jeg hatt en jakke med en minimalistisk vindklaff, men når de først lager vindklaff blir det som regel en svær og klumpete dobbeltklaff - om ikke tredobbelklaff. Det var jo forresten en svært god ide å sikre seg med litt teip. På en tur der en ødelagt glidelås kan være fatalt er jo teip, sikkerhetsnåler, sysaker osv. obligatorisk uansett. Tror jeg går for en Theta AR jeg. Beste jakke jeg noen gang har hatt på meg – må bare finne riktig pris
 8. Hei! Jeg lurer på om det er noen som har erfaring med svikt i glidelåsene i Arcteryx jakker –eller med ”vanntette” glidelåser generelt. Vanntette glidelåser - uten ekstra klaff på utsiden - er blitt standard på de fleste skalljakkene. Dette har jeg vært skeptisk til fordi det kan bli katastrofalt dersom glidelåsen ryker under kalde/vanskelig forhold. Har man en vindklaff med borrelås/knapper kan man holde jakken noenlunde lukket. Nå sikler jeg for øvrig voldsomt etter en Arcteryx Theta AR jakke og lurer derfor på om det er noen som har opplevd at slike glidelåser svikter. Er det noe som skjer ofte eller egentlig bare et tenkt problem? Kanskje noen bransjefolk der ute som har et inntrykk av antall reklamasjoner pga. ødelagte glidlåser? Jeg har også lagt merke til at det er noen merker synes å gå tilbake til vanlige glidelåser med klaff – kanskje en indikasjon på at glidelåser uten klaff ikke er til å stole på? Eller er det bare tilfeldig?
 9. Hvor er Arcteryx Tetha AR jakke i XL billigst nå? Noen som har sett en go' pris på denne jakken i det siste? Jeg er interessert i norske butikker så vel som Internettbutikker (gitt at de sender jakken til Norge - noe de store amerikanske og canadiske ikke gjør)
 10. Hei! Noen som har tips på gode utgangspunkt for vandring i noen av disse landene (gjerne i nærheten av flyplass med billig-billetter). Tenker å ta en tur med dama så det skal ikke være så altfor tøft (sånn ca. DNT standard på stier). Vi bor gjerne i telt, men vil helst gå mellom landsbyer og hytter. God tilgang på lokal mat og drikke er viktig. Halve oplevelsen for meg
 11. Hei! Lurte på om jeg sulle ta en todagers i Norefjell til helga. Noen som vet hvordan skiføret er? Er det håpløst råtten snø?
 12. Jeg var også på utkikk etter sånne ski og satser nå på et par gamle Tua telemarkski. Slike ski kan du finne svært pene eksemplarer av på de fleste loppemarked. Selv betalte jeg 5 kr for et ubrukt par. Jeg mener at skiutviklingen noen ganger går i løkker, nye fjellski ligner mer og mer på 90 tallets telemarkski. Dagens fjellski har riktignok noen ganger et bedre smørespenn, men mange av dem er relativt myke.
 13. Hei! Er det noen som har gode tips på dagsturer i Trysil? (Gjerne i nærheten av skianlegget) Jeg skal på tur med kjæresten så det trenger ikke være en veldig lang tur. Holder med 3-4 timer -det er også varslet ganske tett snøvær. Vi går med fjellski og gjerne utenom løypa. Da ønsker jeg alle et godt nytt år og roper hurra for snøen som faller nå!!!
 14. Er det slik å forstå at nyere "swix mountain" er dårligere enn de gamle? Jeg kjøpte nemlig et par nye (399 på tilbud) etter at de gamle (etter 13 år) klappet sammen, kan jeg ikke stole på dem slik jeg kunne med de gamle? Når det gjelder de "nye" kompositt stavene har de vært i handel et par år, tror det er gjengen på sportsnett.no som har stått bak utviklingen. Selv ville jeg vært meget skeptisk til kompositt materiale siden jeg antar at de er skjøre for slag fra siden, men de som har utviklet staven har jo brukt den under svært ekstremene forhold.
 15. Jøss! Her er det tydelig vis en del som har for mye fritid siden de har tid ti å sitte å være sure på nettet. Kom dere ut og få litt frisk luft! Jeg har skiftet lim på feller en gang og da benytte jeg brunpapir og strykejern; legg på papiret, stryk over med varmt strykejern og dra av. Jeg vil tro at det er langt mer effektivt, skånsomt og enkelt enn å søle med løsemidler selv om det sikkert også funker. Mulig det funker med avispapir også, det viktigste er at du har et materiale som kan trekke til seg klisteret og tåler å bli dratt av etterpå. Jeg hadde altså stor suksess med å få klisteret av, men det gikk ikke så bra å legge på nytt. Mulig limet var blitt for gammelt for det klumpet seg og hadde dårlig heft. (Fellene ble altså til slutt dårligere enn før jeg startet, men det var kun klisteret sin feil), ble til at jeg måtte ha nye feller uansett så jeg har ikke prøvd å legge på annet lim. Om du tar en titt inn på sider som telemarktips.com kan du finne masse info om feller og lim. Kos dere i den flotte våren, smil og vær glad!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.