Gå til innhold
  • Bli medlem

Rutilus

Passivt medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei, jeg har ikke lenger vorsteher, og må dermed trekke pulken sjøl. Jeg har Fjellpulken-pulk. Jeg ser også at fjellpulken har en forsterket variant av persondraget sitt, i tillegg til standarddraget for pulk. Er det forsterkede draget verdt pengene/nødvendig/tyngre/bedre å kjøre med, og er det lett å knekke standardraget, slik at det er et argument for å kjøpe den forsterkede utgaven? Det er her snakk om å brukes på en Fjellpulken-pulk, og dermed er vel Acapulca-dragene utelukket da de ikke passer? Ønsker erfaringer fra brukere. På forhånd takk Mvh Rutilus
  2. Da blir det et fellesansvar. Førstemann til Roasten legger igjen fersk koiedong og en boks snurring. #nødverge
  3. Takk for det! Regner med at dette er noe som bør gå under felles ansvar - parolen. Tviler på at Statsskogs utskremte medarbeider ønsker å utvide ansvarsområdet fra lapping av bølgeblikktak og tilkjøring av ved fra gamle opphoggede tømmerrenner til å omfatte koiedongen ved Roasten, men man vet aldri. Lurer på hva d`herrer Hans Hansson og Kåre Grådal hadde hatt å si om saken? Håper uansett den kom til nytte.
  4. Det gleder meg stort å se at det ligger et stort engasjement rundt Koiedongen. Og ikke minst at det har vært foretatt nitidig dokumentasjonsarbeid for å sikre historisk forankring og folkeopplysning rundt emnet. Koiedongen ble utplassert av u.t. og S. Hovind når vi var på en par ukers vårtur i 2005. Vi var på leting etter oss selv, og håpet også å se bjørn, og å finne sveitseren Ewald Gross, hvis bidrag til hyttebøker bidrar til stor muntrasjon for oss trette brukere av Femundsmarkas bortgjemte kroker. Det gjorde vi ikke. Det vi en vi derimot fant i sidelomma på sekken min, var koiedongen. Et minne om noe friskere tur sammen med venninner ved et tidligere tidspunkt. Noe som brakte paradoksal munterhet. Vi hadde da ikke sett kvins siden vi passerte Statoil i Engerdal, så det måtte være noe av det unyttigste vi hadde bært med oss den lange veien. Vi innså våre begrensede mulighetene for utsvevende kjønnsliv med kvins av noen art, og ba en stille bønn om at noen, en dag skulle være så heldige å få benytte seg av nettop koiedongen, der ved bredden vakre Roasten. Vi var fulle av patos og historier om Stor-Hans, og i lett konjakkrus forfattet jeg følgebrevet i kjekk pubertal stil *fnis* Håper Koiedongen har kommet til nytte! (SH)
  5. Takk for god respons! Det lysner svakt i i den tåkefulle og mørke Bindingsdalen...
  6. Hei, jeg er på utkikk etter nye skibindinger men er usikker på hva jeg skal velge. Jeg har brukt Rottefella Telemark tåbindinger, men ønsker meg kabelbindinger på mine eldre Åsnes Nansen for litt mere kontroll i svinger og utforkjøringer. Jeg bruker Varg Skavl skisko, supplert med Compeed. Jeg ser at mange bruker Rottefella Riva III, men ser at det også finnes mange brukte Riva II og Riva I bindinger som er billige. Er disse bedre/dårligere/like/annerledes i funksjon fra Riva III og hvorfor bør jeg velge den ene fremfor den andre? Det er også noe som heter Riva 412 og Riva Z samt noen fancy som heter Chili. Hva er dette slags bindinger? Det er ingen jeg spør som helt vet forskjellene. Kan noen forklare? Kom Riva II med orange spenner på kabelene? En undrende skiløper på tur i utstyrskogen venter spent på svar.
  7. Hei Frøydis, jeg kjøpte forleden en Nanok WGD -30. Jeg er en normalt godt trent gutt på 33 som er nokså varm av meg. Jeg kontaktet Nanok sentralt, og fikk endel selvfølgeligheter om hvor individuelt dette med temperatur og kuldeopplevelse er, og tenkte at for 2500.- er det verdt forsøket. Jeg fikk etter litt den nevnte posen i posten fra Oslo Sportslager. Posen så mildt sagt slunken ut, kameratene lo godt over den stusselige postordrefilla. Jeg ble noe betenkt men holdt på mitt og bestemte meg for å gi posen en sjanse. Jeg hadde bra liggeunderlag og snørte igjen rundt nakken med ett sett ullundertøy, sokker og lue. Til min overraskelse frøs jeg den påfølgende natten Temperaturene lå på cirka -10 teltet og posen levde overhodet ikke opp til forventningene. Jeg greide faktisk ikke å sovne. Ytterstoffet nærmest sugde til seg damp fra pusten og når jeg fyrte opp primusen på morgenen også og dun kom stadig tytende ut gjennom yttertreket. Jeg mener det er rent bondefangeri fra Nanoks side å oppgi den type tempraturanbefalinger på posen. Heldigvis var Ivar ved fjellavdelingen på Oslo Sportslager så proff og rutinert at han lot meg bytte posen mot et lite mellomlegg på 1026.- til en Mountain Equipment Iceline 950 dunpose (en pose som har fulpris på 7025.- hos dem men som tildigere har vært på kampanje til drøyt 4000.- Og skulle du ha sett, NÅ er det varmt og godt. Dryloft yttertrekk som holder fuktighet ute, God krave og hette, og skikkelig spenstig og voluminøs pose som varmer. Mmmmmm Nam! Nam! Mountain Equipment En kamerat har hatt forgjengeren til denne i ti år og den holder fortsatt koken med komfort ti lgodt under tjue og sammenhengende søvn i mange timer i -30. Så tommelen ned for Nanok WGD -30, men tommelen opp for ME`s Iceline 950 og Oslo Sportslager for god service!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.